Pokaż wyniki od 1 do 20 z 202

Wątek: przechowywanie/ustawianie/katalogowanie książek

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Mam lidlowe,juz od kilku dobrych lat,włącznie z rozkręcaniem do przeprowadzki,jest super,nic się nie dzieje. System mocowania jest taki,że oprócz tego patyczka który widać z przodu przed pudełkami jest jeszcze jeden taki pod spodem. Będę w domu we wtorek lub środę,mogę zdjąć pudelka i zrobić zdjęcie.
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zochmama Zobacz posta
    Mam lidlowe,juz od kilku dobrych lat,włącznie z rozkręcaniem do przeprowadzki,jest super,nic się nie dzieje. System mocowania jest taki,że oprócz tego patyczka który widać z przodu przed pudełkami jest jeszcze jeden taki pod spodem. Będę w domu we wtorek lub środę,mogę zdjąć pudelka i zrobić zdjęcie.
    Oo, będę wdzięczna, bo mnie właśnie interesuje na czym te pudełka wiszą i czy na książki się sprawdzi.

Wracając do serii skubb, mam kilka z różnych lat i nie mają usztywnionego dna w ogóle. Mam teraz od niedawna ten pakiet 123 i tu jest sztywne dno, ale nie wiem czy to plastik, czy tektura.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ikeowe sa wsuwane jak szuflady - wiec trzeba bedzie wysuwac, zeby zobaczyc co jest w srodku. i z doswiadczenia pracowego - za ciezkie nie moga byc, niestety. wiec trzeba by wybierac te nizsze, jak bede u kolezanki to sprawdze czy sie kartonowki mieszcza - ale wydaje mi sie, ze beda za niskie.

o te mi chodzi
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru

Domyślnie

O tych wiem, ale te plastiki jednak mają pochyloną ściankę, że dno jest węższe, a w materiałowych podoba mi się że są ściany na prosto i nie ma zbędnych luzów, a i się czasem naciągną na zbyt szeroką książkę . I w tych linkowanych półkach z netto, czy tam też lidl biedra, fajne jest właśnie to pochylenie, bo widać.

edit. A ostatecznie się przeproszę z programem do projektowania i machniemy taką półkę od zera z płyt, żeby dno pod pudełkami było całe i wytrzymałe. Popatrzę też przy okazji, jak gotowiec wygląda.
    Ostatnio edytowane przez martamwmw ; 22-07-2016 o 14:13

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Oo, będę wdzięczna, bo mnie właśnie interesuje na czym te pudełka wiszą i czy na książki się sprawdzi.

Wracając do serii skubb, mam kilka z różnych lat i nie mają usztywnionego dna w ogóle. Mam teraz od niedawna ten pakiet 123 i tu jest sztywne dno, ale nie wiem czy to plastik, czy tektura.
    Zdjęcia zrobione ale coś mi się z fotosikiem stało,nie mogę się zalogować,mogę Ci wysłać na maila jeśli mi podasz na priv

Chustoguru

Domyślnie

Wklejam zdjęcia zochmamy

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

spadłamznieba, świetnie wygląda ten domek z książeczkami

martamw, ja bym nie szła w trzymanie książeczek na tego rodzaju regale. Te tekstylne pudełka przy ciężarze szybciutko zmiękną, odkształcą się i będą byle jak leżały na tych półkach z drążków.. Jak już, to kupiłabym inne sztywniejsze kosze, ale generalnie to regał na leciutkie zabawki..
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoholiczka Awatar murmle

Domyślnie

My trzymamy książki chłopaków na zwykłym regale, w jednym rzędzie,żeby im łatwiej było znaleźć, na właściwej dla nich wysokości i tego zamierzamy sie trzymać licząc się z rozrostem księgozbioru. Zależy mi by mieli swobodny dostęp do swoich książek, z takiego upakowanego kartonówkami domku mój 1,5 roczniak nie miałby żadnego pożytku, przyznaję bez bicia,że mi też się podoba takie rozwiązanie, ale ani nie weźmie sobie z niego książki, ani nie odłoży na miejsce.
    Fistaszek jest z nami od lutego 2011

Chusteryczka
    Miejscowość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    spadłamznieba, świetnie wygląda ten domek z książeczkami

martamw, ja bym nie szła w trzymanie książeczek na tego rodzaju regale. Te tekstylne pudełka przy ciężarze szybciutko zmiękną, odkształcą się i będą byle jak leżały na tych półkach z drążków.. Jak już, to kupiłabym inne sztywniejsze kosze, ale generalnie to regał na leciutkie zabawki..
    Wcale nie,te kosze maja jakies piec lat,a trzymamy na nich wszystko jak leci,drewniane klocki tez,zestaw wrzucony w jedno pudelko. One maja usztywnione dno. Są dużo bardziej wytrzymale niż na to wyglądają,przynajmniej nasze,nie wiem jak te z nowszych rzutów.

Uprawnienia umieszczania postów