Pokaż wyniki od 1 do 20 z 202

Wątek: przechowywanie/ustawianie/katalogowanie książek

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Irism Zobacz posta
    Robiłam na zamówienie. Projekt męża. Pomierzył głębokość i wysokość książek i rozrysował to. Na półkach jest na górze tylko tyle luzu, żeby dało się wstawić książkę - tak, żeby jak najmniej miejsca się marnowało. Ma to taką wadę, że cała biblioteka jest ułożona wg rozmiarów,a dopiero potem tematów,autorów, gatunków.
    A książki dziecięce w dwóch kartonach i szafie już..Wygrzebałam pudła z własnego dzieciństwa i nie mam pomysłu co z tym zrobić na razie.

Edit: a mnie interesuje jeszcze, czy robicie przegląd biblioteki, wyrzucacie, oddajecie, robicie miejsce na kolejne książki? No ja ograniczam kupowanie, przed zakupami wyrobiłam sobie nawyk sprawdzania czy dana pozycja ma wersję na czytnik. Ale nie wszystko na ma rację bytu na Kindlu. No i tak układamy już stosiki po całym mieszkaniu..

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
    Ja do tej pory zbierałam wszystko. Teraz z powodu miejsca pozbywam się tych najmniej ukochanych. Część oddałam. Resztę zaczęłam wystawiać powoli na olx, ale wolno się sprzedaje :/
    J.2014 i E.2016

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Irism - moje marzenie

nietrafione ksiazki oddaje do charity - sie jak sie cos malo ciekawego trafi. dzieciece - do szkoly/przedszkola u nas - ale raczej kupuje w charity dla nich ekstra egzemplarz, bo chlopaki sie nie lubia rozstawac z ksiazkami nietrafione polskie - zwlaszcza prezenty - albo do znajomych, albo do bilbioteki polskiej - zalezy co (i od stopnia koszmarkowatosci niestety tez...).
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Uprawnienia umieszczania postów