Pokaż wyniki od 1 do 20 z 202

Wątek: przechowywanie/ustawianie/katalogowanie książek

Mieszany widok

mamru
    Guest

Domyślnie

Natala extra!!!! Mogę do Ciebie przyjechać?
    Muszę pokazać M. żeby mi nie mówił że mamy za dużo książek

U nas póki co tak

Kallax miał być tylko dla nas, o ironio. Połowa zajęta przez dzieciowe i to podwójnie bo on jest głęboki

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Kallax!!!!!!!! Mamru, o coś takiego może by..? Ale fajny i duży! Szkoda, że nie wyższy.. Lecę mierzyć, mamru dzieki za fotę!!!!
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustomanka Awatar żuk

Domyślnie

natala wow! niesamowite! ja to widzę albo w pokoju- bibliotece albo zrobić w każdym pokoju regał na całą ścianę do sufitu i taką drabinkę jeżdżącą. ale normalnie jak w biblio, mniam! a ile masz książek? są skatalogowane?

Powiedz mi, a zapomnę,
    Pokaż mi, a zapamiętam,
    Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
    -Konfucjusz-

Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk

Chustoguru Awatar mTuśka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    Kallax!!!!!!!! Mamru, o coś takiego może by..? Ale fajny i duży! Szkoda, że nie wyższy.. Lecę mierzyć, mamru dzieki za fotę!!!!
    Mozesz wziasc i na gore dac jeszcze takie cos http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50278482/ obrucone ofc
    Taka nadstawke zrobic.
    Na to
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/10275857/

Albo ma to
    http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50301543/

Musiz pomierzyc to by co sie zmiescilo.

A billy? http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/89017827/ i sa tez nadstawki http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/50279815/

http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/30279816/ albobyakoe cos? http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/spr/99017836/
    Ostatnio edytowane przez mTuśka ; 23-02-2016 o 17:42
    Zu(09) ZO (* 13) Bru(14)

mamru
    Guest

Domyślnie

M.wrócił do domu i mierzy... "Skarbie tu jeszcze nam wejdzie taka podwójna półka i na górze do skosu" aaaa

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    M.wrócił do domu i mierzy... "Skarbie tu jeszcze nam wejdzie taka podwójna półka i na górze do skosu" aaaa
    Bosko

U nas tez Kalax zawalony podwojnie, ale czekam na polke w gabinecie bo tam mam miec swoje ksiazki. Cala sciana do mojej dyspozycji
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

mTuśka, dziękuję - ale Billy ma cieńsze półeczki, takie jak mam teraz, i one się szybko zaczynają uginać.. Drugi minus to głębokość - połowa naszych dziecięcych książek jest sporego formatu - i tu Kallax jest idealny, wszystko się zmieści.. Gdybam nad górą, ale może po prostu tam piętrowo gry planszowe, bo lekkie? Albo kosze z torami drewnianymi..?

Muszę pomyśleć chwilę dłuższą, bo Kallax jest długi i trochę zmienia mi to ustawienie w pokoju..

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

natala, jestem w szoku
    a mi mówiono że mam dużo, książek, za dużo książek, jak się jednak okazuje nie tak dużo Planuję małą reorganizację pokoju i będę musiała kupić regał/-y na swoje ksiażki. Będę chciała narożny kupić.
    Ja mam cały regał duży dla siebie i mniejszy dla dzieci.
    Ale w sumie sama to za bardzo nie kupuję ksiażek bo nie na to nie stać już wspominajac że nie mam miejsca. Czasem kupię ale tylko czasem. Wiec pozbywam sie ciągle czegoś by przygarnąć coś nowego. Ale za to w rewanżu wydaję na zakupy rocznie kilkadziesiat tysięcy złotych na książki dla dzieci i dorosłych. Nie ze swojego portfela rzecz jasna. I zamawiam często pod swój gust i potrzeby moje czy dzieci ale pod gust innych jak najbardziej, a nawet przede wszystkim
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Soul - tory drewniane sa ciezkie jak szlag, na gore bym ich raczej nie wrzucala, to juz gry lepsze.

mnie Kallax o tyle nie przekonuje, ze imo jest za gleboki - albo sie duzo traci albo trzeba podwojnie ustawiac. podobnie zreszta jak w naszych regalach ikeowych. dla mnie nie problem, ale dzieciecych sie staram nie, bo potem chlopaki sie nie umieja dogadac z caloscia.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

U mnie tory sa w pudle od Trofasta i niestety nie wkladam juz w polke, bo sie urwa prowadnice. Bardzo ciezkie sa
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez natala Zobacz posta
    Soul - tory drewniane sa ciezkie jak szlag, na gore bym ich raczej nie wrzucala, to juz gry lepsze.

mnie Kallax o tyle nie przekonuje, ze imo jest za gleboki - albo sie duzo traci albo trzeba podwojnie ustawiac
    Ja tory obecnie mam u góry, ale są w poręcznych koszach z liścia bananowca, i nie są aż tak ciężkie. A Kallax, jak pisałam, ponad połowa naszych ksiażek dziecięcych to spore formaty. Kallax jest dla nich akurat, w życiu bym tam podwójnie nie poukładała.

Chustopróchno Awatar PchlePsotki

Domyślnie

Natala jest poprostu bosko książkowo.
    Ja jestem maniaczką ale żeby męża ksiąki nie kłuły w oczy(on jest antymolem ksiązkowym ) to część chowam na strychu i zmnieniam.
    W tej chwili ksiązki mam rozwalone na nowe mieszkanie, komurka w nowym mieszkaniu-wielki karton, stare czyli u moich rodziców i strych u moich rodziców. Sam robił regały na książki, takie akurat na jeden rządek książek 30 cm i na tym mam się zmieścić,więc żagluję ,żeby się zmieścić na 2 regałach i chowam przed nim, duzo wyporzyczam.
    Blog,
    Aniołek Sierpień 2022,Aniołek Kwiecień 2022,Aniołek Październik 2021,Asiulek 1.02.2013 ,Aniołek grudzień 2008, Natulek 13.08.2006

Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta

Kallax
    mamru, bardzo pomogłaś mi tym zdjęciem

mTuśka, a ty swoim pomysłem! Chyba tak się właśnie skończy, że u chłopaków wyląduje mniejszy Kallax, tylko poziomo:

a na górę, na niego to:

W necie zobaczyłam takie rozwiązanie, o mniej więcej jak tu:

http://4.bp.blogspot.com/-PD5KLnOoIO...dit-layout.jpg

i o to mi chodzi. Maksymalnie pójść w górę, a dwa zamocowane Kallaxy dadzą mi 2.20 metra wysokości, hurra, za to będą bardziej ustawne. Jednak duży Kalla w kwadracie 182 cm na 182 cm to spory kawał mebla.
    Muszę się przespać z tym pomysłem

Irism, co do twojego pytania, starsze książki, takie typowo starociowe, zażółknięte, podniszczone, daję częściowo na zbiórki makulatury w szkole, wiele dałam do biblioteki, ale już wiem, że nie wszystkie biorą, sami pozbywają się wielu na wyprzedażach po 2, 3 zł. Niektóre rozdaję znajomym, szczególnie dziecięce. Kryminały często odsprzedaję, ale nauczyłam się już, że niektórych ukochanych serii jednak nie mogę.. Kiedyś, kiedy potrzebowałam przed świętami pieniędzy, puściłam na forum serię o Harrym Hole, i..... żałuję do dziś! Z chęcią wróciłabym do niej, no

Ale generalnie staram się zostawiać sobie tylko te naj naj. Dorosłam już do niechomikowania wszystkiego, bardziej cenię sobie przestrzeń, duszę się i mam chaos w głowie wśród takich kupek co krok jak u natali, mimo całej ogromnej miłości do książek tego chcę właśnie uniknąć. Od niedawna moim założeniem jest mieć tyle książek, żeby każda miała swoje miejsce na półce, żeby nie było szargania nimi, przekładania. Nie lubię, jak książki "rosną" na parapecie, zabierają dzieciom stolik, biurko..

Uprawnienia umieszczania postów