Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 120 z 202

Wątek: przechowywanie/ustawianie/katalogowanie książek

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Przy dzieciach bym nie stawiała kallaxa bez mocowania, nawet przy ścianie. Na aranżacjach w Ikea często widuje ten regał stosowany jako ściankę działową, sama też kiedyś tak z niego korzystałam i sprawdzalo się. Tyle że to było w czasach przeddzieciowych.
    J.2014 i E.2016

Chustoguru

Domyślnie

Z pudełkami masz rację, widziałam wiele ale tylko te z ikei były jakościowo dobre w stosunku do ceny. Chodzi mi bardziej o patent na półkę. A ikea nie ma takich polek albo miała? Gdzieś widziałam już takie coś, ale znaleźć teraz nie umiem.

Chustoguru Awatar Araminta
    Miejscowość
    Bytom

Domyślnie

Ja takie półki widziałam kiedyś na Allegro, ale szczegółów nie pamiętam, bo nie byłam zainteresowana kupnem.

Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Mam lidlowe,juz od kilku dobrych lat,włącznie z rozkręcaniem do przeprowadzki,jest super,nic się nie dzieje. System mocowania jest taki,że oprócz tego patyczka który widać z przodu przed pudełkami jest jeszcze jeden taki pod spodem. Będę w domu we wtorek lub środę,mogę zdjąć pudelka i zrobić zdjęcie.
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zochmama Zobacz posta
    Mam lidlowe,juz od kilku dobrych lat,włącznie z rozkręcaniem do przeprowadzki,jest super,nic się nie dzieje. System mocowania jest taki,że oprócz tego patyczka który widać z przodu przed pudełkami jest jeszcze jeden taki pod spodem. Będę w domu we wtorek lub środę,mogę zdjąć pudelka i zrobić zdjęcie.
    Oo, będę wdzięczna, bo mnie właśnie interesuje na czym te pudełka wiszą i czy na książki się sprawdzi.

Wracając do serii skubb, mam kilka z różnych lat i nie mają usztywnionego dna w ogóle. Mam teraz od niedawna ten pakiet 123 i tu jest sztywne dno, ale nie wiem czy to plastik, czy tektura.

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

ikeowe sa wsuwane jak szuflady - wiec trzeba bedzie wysuwac, zeby zobaczyc co jest w srodku. i z doswiadczenia pracowego - za ciezkie nie moga byc, niestety. wiec trzeba by wybierac te nizsze, jak bede u kolezanki to sprawdze czy sie kartonowki mieszcza - ale wydaje mi sie, ze beda za niskie.

o te mi chodzi
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru

Domyślnie

O tych wiem, ale te plastiki jednak mają pochyloną ściankę, że dno jest węższe, a w materiałowych podoba mi się że są ściany na prosto i nie ma zbędnych luzów, a i się czasem naciągną na zbyt szeroką książkę . I w tych linkowanych półkach z netto, czy tam też lidl biedra, fajne jest właśnie to pochylenie, bo widać.

edit. A ostatecznie się przeproszę z programem do projektowania i machniemy taką półkę od zera z płyt, żeby dno pod pudełkami było całe i wytrzymałe. Popatrzę też przy okazji, jak gotowiec wygląda.
    Ostatnio edytowane przez martamwmw ; 22-07-2016 o 14:13

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Są też mniejsze 2x4 albo 2x2. Taki mały to chyba można powiesić.
    Też już byłam bliska zakupu w ten weekend największego kallaxa na swoje książki, ale wypatrzyłam na olx używane regały, też z Ikei i też oparte na kwadratowym module (lubię te meble kwadratowe). Fajne, są zamykane i się nie będą książki kurzyc. Już mam je w domu i właśnie (po ponad 2 latach od przeprowadzki) przynoszę z piwnicy kartony z książkami
    J.2014 i E.2016

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaisa Zobacz posta
    Też już byłam bliska zakupu w ten weekend największego kallaxa na swoje książki, ale wypatrzyłam na olx używane regały, też z Ikei i też oparte na kwadratowym module (lubię te meble kwadratowe). Fajne, są zamykane i się nie będą książki kurzyc. Już mam je w domu i właśnie (po ponad 2 latach od przeprowadzki) przynoszę z piwnicy kartony z książkami
    koniecznie pokaż za jakiś czas jak już się z ogarniesz z ułożeniem

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaisa Zobacz posta
    Ja sobie nie wyobrażam zamykać książek, muszę widzieć brzegi. Czy to może przeźroczyste drzwiczki?

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dobrze mam nadzieję ze pójdzie mi to sprawnie. Chociaż od razu robię przegląd książek, co na sprzedaż co do oddania, a co chce zostawić. Trochę trudne to dla mnie chwilę, rozumiecie pewnie ale trzeba zrobić miejsce na nowe

Wątek dla joasi:
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3157301.html
    J.2014 i E.2016

Chustoguru

Domyślnie

kaisa - dzięki
    ja chcę powiesić tę czwórkę

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Tak tak, takie szklane witrynki
    Głupio by było zamykać książki w szafie
    Ostatnio edytowane przez kaisa ; 02-08-2016 o 01:04
    J.2014 i E.2016

Chustoguru

Domyślnie

Uff .

Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Dziś widziałam w Lidlu te regały materiałowe, o których pisałyście:
    J.2014 i E.2016

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

też widziałam i miałam pisać ..

Chustoguru

Domyślnie

Oo, co prawda kupować nie będę, ale na zaś sobie obejrzę. Dzięki!

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

wsciekla jestem, moje kallaxy na cala sciane poszly sie, z roznych wzgledow, chwilo pasc :/ zostala mi wneka w drugim pokoju - i dooopa blada - kallax za dlugi o 7 cm, billy szerszy - o 20. jakies inne ustrojstwo co wchodzi na szerokosc jest za wysokie. wiec sie chyba skonczy na dwoch billych i 20 centymetrowej szparze. ile ksiazek by wlazlo w te 20 cm, buuu...
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustopróchno Awatar Paprotka
    Miejscowość
    Rybnik

Domyślnie

A ten wąski billy na płyty? On jest na głębokość mniejszy, tj płytki, ale małe książeczki wejda i można fajnie połączyć

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
    Francik (06.08.09), Antoniczek (10.04.11) (*23.05.12), Janko (23.01.14), Zeflik (12.09.15)

Zapraszam do galerii TUTAJ na handmade TUTAJ

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprotka Zobacz posta
    A ten wąski billy na płyty? On jest na głębokość mniejszy, tj płytki, ale małe książeczki wejda i można fajnie połączyć

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
    A jaką on ma wysokość przegródek?

Uprawnienia umieszczania postów