Czytałam Misia tulisia sama. Mnie urzeka ta książka i to bardzo.
Czy i jak zareagują na nią moje dzieci? Myślę, że bardzo dobrze. Oni lubią takie ciepłe książki.
Tekstu mało, ale przekaz jest wystarczający. Podoba mi się.
Jestem ciekawa innych z serii
Dziś rano Miś Tuliś czytany kilka raz przez mamę i tatę. Dzieciom się podoba. Było super. Przytulaski kotłowanie w łóżku po każdym razie przeczytaniu Misia(bo dzieć przyniósł nowe książki do łóżka jak tylko się obudził i zobaczył).
Żyrafa podeszła mniej, aczkolwiek też ciekawa. Zupełnie inna tematycznie niż Miś Tuliś. Moje dzieci nie mają problemu z tym, że im coś nie wychodzi, że są w czymś gorsze (wręcz przeciwnie syn jest maksymalnie odważny, zdolny i wszystko czego się tylko dotknie to wychodzi mu bdb, nawet czasami musimy studzić w nim tą jego pewność siebie i odwagę). Myślę, że nie do końca mogły zrozumieć przesłanie książki bo jest to coś obcego dla nich, czego jigdy nie doświadczyły (na razie nie było pytań ale myślę, że niedługo mogą się pojawić ze strony syna o żyrafę i jej zachowanie.) . Na pewno będzie to świetna książka dla trochę ostrożniejszych, mniej odważnych i nie chcących ryzykować dzieci. Albo takich które np boją się występów. Moja córka e nie jest jeszcze przedszkolna więc też inaczej odbiera świat. Ona zainteresowałam się tym, że Żyrafa piwinna być dziewczynką a nie chłopcem. Więc musieliśmy zmienić na dziewczynkę.
Mam ochotę na inne książki z serii i czekam na kolejne książki o Misiu Tulisiu
Wydawnictwo Amber co miesiąc będzie wydawało nowe książki (informacja z ostatniej stronicy książki). Nie wiem czy to nie jest coś na wzór amberkowej serii.
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 05-07-2018 o 09:59
Wow, ale fajne biedronkowe łupyJa znalazłam tylko Andrzej Kruszewicz opowiada o zwierzętach świata i tę z okienkami o czasie i jeszcze jakąś drugą okienkową. Chyba się wybiorę w objazd po Biedronkach
Aaa, jeszcze fajne labirynty mi się trafiły!
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014