Aniu kiedyś ich szukałam na prezent i nie znalazłam nigdziepamietam że dzieci dostały je od Babci jakieś 4-5 lat temu.
Aniu kiedyś ich szukałam na prezent i nie znalazłam nigdziepamietam że dzieci dostały je od Babci jakieś 4-5 lat temu.
Lucy, marta, mamru - kupowałam książki w Łebie i Rowach, braliśmy głównie dla dorosłych, ale te dziecięce to w jednej z tych miejscowości. Cena jakieś 17 zł chyba, bo pamiętam, że było kilka zł taniej niż w najtańszej księgarni z netu. Papier gruby i wg mnie matowy![]()
I to jest cena. Muszę się przejechać do innego namiotu z tanią, w końcu na półwyspie mieszkam, ale kto ma najbliżejwiadomo.
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
Poszukajcie dla mnie w tych tanich książkach "Tu jesteśmy. Kosmiczne wyprawy, wizje i eksperymenty"
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Coś rzucili u nas na wsi w Biedronce. Uprzedzam pytania, bo były w wątku biedronkowym, były tylko te dwa króliki i tylko po jednej sztuce. Miałam nadzieję na wielką marchewę, ale czytałam u kogoś posta że u nich była marchewa i przyjaciel, a moich nie, więc pocieszam się że nie było, a nie że mi umknęły. Przekopałam cały kosz do dna, dobrze że rano byłam i nie było ludzi. Nie komentuję jaki dostęp był do książek, bo stał na nich jakiś wielki karton z platatami/naklejkami (?). Ogólnie niezły sajgon był, a ja mu nie pomogłam przekładając jedną wieżę książek w drugą. Ostatecznie zbudowałam przed sobą taką piramidę, że się nie mogłam schylić do dna z tyłu. Jeszcze raz, dobrze że było rano i raczej na wpół spałam i nie kontaktowałam, bo normalnie by mi się nie chciało.
![]()
Są Króliki ogólnodostępne, wiem. Do wczoraj nie wiedziałam że istnieją, ale wątek bierdowy mnie uświadomił. Biedronkę mam ulicę dalej, to nie szkodziło sprawdzić. Za 8 zł były, resztę kupię przy okazji.
edit. Zapomniałam wczoraj pisać, pokaż resztę w dorosłym wątku zakupowym. Zawsze to jakieś inspiracje, zwłaszcza że ja w tych tanich książkach nic dojrzeć nie mogę.
Ostatnio edytowane przez martamwmw ; 26-07-2016 o 17:42
Wruu my też od niedawna mamy Zająca i dzieciaki b.polubiły. A ja mam sentyment do książek p. Pawlaków więc tym bardziej się cieszę.
Wygląda na to że muszę iść do biedronki![]()
Wiem wiem. O biedronce to myślałam jak zobaczyłam post Martymwmw![]()
mnie się udało upolować Króliczka i marchewkę i dodatkowo Dobrze nosić E. Kirkilionis za całe 7,9 (okładkowa 30,90)![]()
Jo 2011 Al 2017 Ga 2019
W przerwie od sprzątania, mam dziś szał i tylko syn mnie odciąga od czasu do czasu, tak to zasuwam, wklejam zamówienie ze świata książki.
Ostatnie Onomato do kolekcji. Jak przyszedł Kot w butach i Tomcio, to mi się przypomniało że Trzech świnek nie wrzuciłam do ostatniego zamówienia, a już przedwczoraj poszło, byłby też komplet. I Babylit. To są trzy pozycje oryginalne z tej serii u nas wydali Romeo i Julię. W tym roku wydawnictwo mi pisało, że mają też wydać Alicję w krainie czarów. Z moich, Dracula jest o liczeniu, na zasadzie Romeo i Julia. Czarnoksiężnik z Oz to nauka kolorów, idealna książka do nauki kolorów i cieszę się że przeczytałam ostatnio całą książkę, wiem co się na stronach dzieje. I Frankenstein do nauki części ciała. Cuda.
![]()
Dziewczyna piękne zakupy.
Seria Moje pierwsze baśnie to bardzo ładne wydana seria Olesiejuka i cena atrakcyjna.
Kolejne możesz dokupić z Aksjomatu - tam masz aż 12. Seria nazywa się Bajki znane i lubiane. Też jest ciekawa.
Bardzo lubię serię Literacki Egmont. Moja ulubiona to Drzewka szczęścia z ilustracjami Wasiuczyńskiej. Uwielbiam jej ilustracje, a te w drzewku są przepiękne.
Natomiast mój syn bardzo lubi - Wiersze dla niegrzecznych dzieci i Wiersze z kąpieli.
Aczkolwiek cała seria jest bardzo ciekawaqqrq5 jak Edzio? Mnie trochę rozczarowała ta książka. Nie kupowałam jej tylko mieliśmy z biblioteki jak się pojawiła
Co to za książka Katarzynka?
Z Moich baśni Olesiejuka brakuje mi tylko Trzech świnek. Ilustracje zacne, każde inne. Najlepsza Śnieżka.
O serii z Aksjomatu pisałyśmy w kartonówkach, bo myślałam, że to karton. Przy okazji coś pewnie wezmę. Namawiasz na tę klasykę, ciągle mało. A masz może serię Niebaśnie z wydawnictwa Santorski? Był Czerwony kapturek, Kopciuszek i Jaś i Małgosia. Rozważam, czy by tu poszukać, bo to z drugiej ręki tylko.
Katarzynka z ilustracjami Sempe. Wczoraj czytałam. Piękna, ciepła opowieść z drugim dnem. Katarzyna już dorosła opowiada o życiu z tatą w Paryżu. Króciutkie, ale zostaje w pamięci. Ilustracji dużo i kolorowe, bo myślałam że będą jak w Mikołajku czarno-białe.
O tak Katarzynka bardzo ciepła i fajna wzięłam bo w Biedronce za 7.99
Edzio na razie tylko przejrzany przeze mnie zobaczymy może uda się więcej wieczorem przeczytać.
Bardzo rozbawila mnie książka Nie, normalnie uśmiałam się jak ja czytałam. Polecam![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
A ja przez Was kupiłam Tajemniczy Ogród z Zysk i ska i pop-upową Alicję. Do tego jeszcze Ucieczkę Pippi i trój-pak audiobooków o Karlssonie z dachu. Dołożywszy do tego kilka książek dla dorosłych, wyszło ponad dwie stówy, a to już drugie zamówienie w tym miesiącu. Pierwsze było przy okazji zakupu podręczników. Na szczęście jedno dziecko w tym roku dostanie darmowe.
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1