Pokaż wyniki od 1 do 20 z 5591

Wątek: ksiazkowe zakupy

Mieszany widok

Chustoguru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Soul Zobacz posta
    marta, spokojnie, nie od razu, ale pomału będziesz miała waszą niepowtarzalną kolekcję

Nie chodzi o to, by mieć WSZYSTKO co fajne, bo utoniesz w książkach, ja nie lubię osobiście zagracania i uważam, że umiar jest dobry we wszystkim, również w kolekcjonowaniu. Raczej dostosowuję nasze książki do naszych możliwości mieszkania, a nie na odwrót.
    Nie wszystko co polecamy tu, spodoba się twojemu synkowi. Jest też wiele pięknych estetycznie książek, cudnie wydanych, które po przeczytaniu raz, jakoś leżą i leżą, i nikt po nie nie sięga. Sama zobaczysz, jak synek podrośnie, ile czasem pozycji z zakupów książkowych było dosłownie "jednorazowych". U mnie sprawdza się poczekanie z zatwierdzeniem koszyka kilka dni - wtedy opadają emocje, i jakoś rozsądniej dobieram pozycje ale to też nie stało się od razu, ale dopiero w trakcie poznawania preferencji czytelniczych moich dzieci To trwało trochę..
    Mistrzowie ilustracji i klasyki to myślę, że jednak bardziej dla nas są . Ja na razie kompletuję koszyk miesiąc i muszę sobie co chwilę przypominać żeby czytać, oglądać to co mamy, a nie tylko snuć wizje kolejnych zakupów. Uspokajam się powoli. Dzięki dziewczyny, do wszystkiego trzeba dojrzeć.

Chustoholiczka

Domyślnie

Jeśli chodzi o zakupy książek to skupiam się na nowościach i na tym co bym bardzo chciała mieć w swojej biblioteczce.
    Kupuję też "starsze" ale przed szukaniem tego najpierw wypozyczam z biblioteki aby zobaczyć czy warto poświęcić. czas na ich znalezienie i pieniądze.
    Oczywiscie zdarzyły mi się nieudane zakupy ale wtedy zazwyczaj oddaję książkę (większość zakupów robięw bonito i mam 14 dni na ewentualny zwrot.
    Zdarzyło mi się że kupiłam za dużo w danym okresie i miałam nieprzeczytane książki dlatego teraz kupuję tylko tyle ile jesteśmy w stanie przeczytać do kolejnych zakupów. I nie prz3kraczam określonej kwoty jaką mam przeznaczoną na książki.
    A i tak książek mamy dużo za dużo.

Jeśli chodzi o Tajemniczy ogrod również pamietam że był polecany ale nie pamietam aby opinie były złe. Mnie wtedy zachęciły do kupienia go i mam.
    Kupiłam wtedy buchmanna - w prezencie i ten dla siebie. To było niedawno moze 2-3 tygodnie temu. Chyba w ogolnym ksiazkowym byly te ilustracje
    Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 16-07-2016 o 14:58