Baltica czytalismy w zeszlym roku, 5+ bym dala chyba. a Noc bez ksiezyca wczesniej - ale osobiscie nie polecam - ilustracje cudne, zrymowana przez Rusinka strasznie... (pamietajcie, ze ja mam alergie na Rusinkaale imo Noc... obiektywnie zrymowana strasznie, nawet bez alergii.)
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Dzięki Natala, a myślisz, że dla ilustracji mimo wszystko warto?
natala, ja zauważyłam jeden słaby rym i sformułowanie, faktycznie dziwne - ale jedno na całą ksiażkę. Wiemy, że mocno nie lubisz Rusinkaale ja uważam, że jest książka jest cudna, i warto. Tłumaczenie jest jak najbardziej ok, z małym minusikiem, ale mimo to ok
schiselle, wg mnie od 4 lat z pełnym zrozumieniem, ale można i wcześniej, dla samej przyjemności czytania i oglądania![]()
jej, dzięki dziewczyny, chyba się jednak skuszęmłody akurat ma 4 lata, więc może polubi
a znacie Statek Noego? Bardzo bym chciała kupić, ale obawiam się jakichś dziwnych kwiatków w środku, mam na myśli tekst, czy są tam jakieś niebiblijne klimaty, czy raczej opowiadanie oderwane od historii Noego i skupia się tylko na zwierzętach??
Napiszę tylko za dziewczynamiże Baltic będzie u nas czekał jeszcze, te 5+ jest realne
a Noc będziemy czytać teraz.
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
ciekwie masz opisane tutaj
http://stasiekpoleca.blogspot.com/2012/11/co-mozna.html
tematy religijne a już w szczególności temat Arki Noego jest u nas bardzo zgłębiany (nawet z tego powodu były u nas odwiedziny księdza) Polecam książkę (która podoba się nam i również księdzu
)
ABC kolego to płynie Arka Noego.
dzięki, ale chyba z bólem serca odmówię sobie...chociaż jeszcze kusi. Obejrzę też tę co polecasz.
Schiselle fajne i treść i ilustracje - taki mój typ![]()
Ilustrowany słownik też śliczny - to na roczkowy prezent, mam nadzieję że się spodoba![]()
az sobie wyjelam Noc z polki - dla mnie to rymy czestochowskie w wiekszosci. i ciezko sie na glos czyta, kawalkami przynajmniej. ale to moja prawda, nie musi byc najmojsza![]()
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
zgodzę się, że w tym tłumaczeniu rusinka coś nie gra. moje wrażenie było takie, że zaburzony jest rytm wiersza.
no ale kereta uwielbiam, i do tego te rysunki. wybaczam więc niedoskonałość przekładu, nie zniechęca mnie ona (podobnie jak z gruffalo).
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają