Mój merlin też dziś przyszedł
![]()
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
Chani, super zamówienie. Macie inne części Felek i Tola, od jakiego wieku się nadaje?
Piękna okładka baśni norweskich, to dla małych czy dużych?![]()
Niko 2012, Zo 2017
My pierwsza część toli i Felka zaczęliśmy czytać jak B. miał 2.5 . On uwielbia.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Mamy pierwszą część, zaczęliśmy ciut później, bo jakoś nie było zainteresowania. Ale jak już zaczęliśmy, to czytamy i czytamy na okrągło. I trzeba było dokupić kolejną
Baśnie norweskie to raczej dla starszych. Na jaki wiek to nie powiem dokładnie, bo sama ich jeszcze nie czytałam. Pewnie dziewczyny w wątku książkowym więcej będą mogły napisać.
Póki co zauroczył mnie Paprochświetny jest. I ilustracje doskonałe
![]()
Chani a jak w Twoim odczuciu wypada Mamrotek?![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Świetne zakupy dziewczyny!
Muszę koniecznie wpisać na listę 'noc bez księżyca' i nowego Kastora, i Baltica, bo wiecznie go odkładam na potem.
Ostatnio edytowane przez mamru ; 13-10-2015 o 08:45 Powód: literówka
Oj, to muszę się szybko zmobilizować do zakupu Felka i Toli
Paproch na prawdę taki super i warto nabyć? Jakoś zawsze omijałam tą książkę. A o czym to jest?![]()
Niko 2012, Zo 2017
Wczoraj wieczorem go tylko na szybko przerzuciłam. Podoba mi się, ale czy Młodemu chwyci to nie wiem. Napiszę więcej później.
W ogóle to kupiłam go przez przypadek, bo mi się z Kotkiem Splotkiem pomyliło
Paproch jest no...o Paprochutakim co w kieszeni mieszkał. Mi się podobało, pośmiałam się. Ale czy u Młodego chwyci to też nie wiem.
Ja nie Chani, ale mamy pierwsze 3 tomy, czytaliśmy od... hm, 3 roku życia? Był szał i dzikie śmiechy, 1 i 2 była cudna! Choć przyznaję bez bicia, że 3 część (Na wyspie) jest najsłabsza z całej trójki. Dało się przeczytać, owszem, sympatyczna, ale bez tej ikry i tego "czegoś", nie porwała nas.
Soul, a da się je czytać nie po kolei? Bo brakuje mi drugiej i się zastanawiam czy domawiać, czy czytać trzecią. Jest powiązanie?
Chani, jest b. mocno powiązane, zaczekałabym na pewno.
Spontaniczne, nieplanowane zakupy..
Znacie "Kochane Zoo"..?Taką też ten Pan poczynił
Foto z netu:
i druga
tu podgląd http://www.achildstreasureplace.com/...ini_hc_with_dj
Szczególnie tej drugiej, z tym ilustratorem dłuugo szukałam, w wydaniu w twardej oprawie. Jestem b. szczęśliwa!
tak powiązane, ale da się czytać
synek lato 2008synek wiosna 2011
Baltica czytalismy w zeszlym roku, 5+ bym dala chyba. a Noc bez ksiezyca wczesniej - ale osobiscie nie polecam - ilustracje cudne, zrymowana przez Rusinka strasznie... (pamietajcie, ze ja mam alergie na Rusinkaale imo Noc... obiektywnie zrymowana strasznie, nawet bez alergii.)
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Dzięki Natala, a myślisz, że dla ilustracji mimo wszystko warto?
Mamy Noc.. i mnie jak i dziecku b. się podaba. Nie uważam żeby byla straszna
nadaję z tel
Powiedz mi, a zapomnę,
Pokaż mi, a zapamiętam,
Pozwól mi zrobić, a zrozumiem.
-Konfucjusz-
Pracownia WyszłoSzydło- fejsbuk
U nas "Noc..." czytana od wieku 2,5. Uwielbiana, choc tez fanka Rusinka nie jestem. Ale za to uwielbiam Kereta![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
natala, ja zauważyłam jeden słaby rym i sformułowanie, faktycznie dziwne - ale jedno na całą ksiażkę. Wiemy, że mocno nie lubisz Rusinkaale ja uważam, że jest książka jest cudna, i warto. Tłumaczenie jest jak najbardziej ok, z małym minusikiem, ale mimo to ok
schiselle, wg mnie od 4 lat z pełnym zrozumieniem, ale można i wcześniej, dla samej przyjemności czytania i oglądania![]()