natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
A u mnie z serii OQO z Tako hitem jest Marynai Biegnij ,Dynio biegnij również , choć to chyba większości się podoba
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
Mamy trzy świnki, wielką podróż, biegnij dynio, czekoladę, o księżniczce, czary i o żółwiu. Z biblioteki mieliśmy jeszcze kukuryka. Czary, świnki i dynię Kuba zna na pamięć, księżniczkę i żółwia też lubi.
Ceny, no mógłby być niższe, ale IMO warto.
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
Ja nie kumam tak wysokich cen, nie jest to wg mnie normalne, ale wiem, po prostu sobie tak zadecydowali, prawo rynku.. Jest mnóstwo równie ładnie wydanych książek w niższych cenach, można? Można
My od początku nie byliśmy zachwyceni treścią tego wydawnictwa, tylko "Biegnij dynio biegnij" polubiliśmy, i czasem pożyczamy z biblio![]()
Niestety właśnie słabe tekstowo są w większości.
Ogólnie serię bardzo lubimy, Czekolada z tych, które mieliśmy najsłabsza. Te, które chłopaki lubią to: Trzy Swinki, O żółwiu (ostatni hit młodszego), Niedziwiedź łowca motyli, Czary, Orzechowy łasuch. Tego ostatniego mieliśmy z biblio i co wieczór czytałam, tak się podobał.
Mnie za to urzekły Drzewa po drodze![]()
Ceny rzeczywiście słabe, dlatego w domu mamy tylko dwie, reszta z biblioteki była.
J. 2010, W. 2013, A. 2021
U nas te książki są jednymi z częściej wyciąganych przez Miszkę do czytania. Jedynie O księżniczce jak dotąd leży nieruszona. Ale też nie mamy ich dużo, ceny są jakie są. Jeszcze w taniej księgarni za 20zł ujdzie, ale za okładkowe to już nie bardzo.
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
Napisałam, że warto, bo nie wiem czy wiecie, ale seria OQO to nie jest wymysł tako, to seria hiszpańska. W oryginale ma chyba z 60 tytułów, z których wiele zostało wyróżnione nagrodami (czekolada też). Książki są porządnie wydane, nic się nie rozlatuje a do tego każda jedna ma cudne ilustracje. Poza tym tako to małe wydawnictwo, które nie stawia na komerchę, więc i cen nie może za bardzo obniżyć. Z resztą za 20 zł można kupić w arosie czy innych nieprzeczytanych, zanam o wiele gorsze książki w wyższych cenach, którzy koszt wyprodukowania był na bank niższy. Ja tam mam zamiar zebrać całą kolekcję, moje dziecko te książki lubi a i ja czytam z przyjemnością.
Edit: www.oqo.es
schiselle, księżniczkę możesz kupić tu: http://www.pikinini.pl/pelna_oferta/...rzerwy_ziewala
Ostatnio edytowane przez natala ; 17-09-2015 o 08:17
J.2014 i E.2016
Ooo o kopciuszku bardzo lubimyí ½í¸Š
synek duży XI.2010 i synek mały V.2014
podpisuję się pod wszystkim co napisałaś.
Mam w domu całą serie OQO i każda książka podoba się komuś z naszych domowników.
Z całej serii najbardziej lubię (ja) Wielką księgę Portretów zwierząt - ten kto to wymyślił musiał być nieźle .......................![]()
![]()
Kiedyś juz pisałam, że mój syn bardzo lubi Księżniczkę, ostatnio hitem z tej serii jest Pazurzak, O żółwiu i Czekolada.
Czekolada podoba siÄ™ nam wszystkim
Miałam mieć odwyk, alem się złamała
Część pierwsza z nieprzeczytane
Kupiłam tego nowego Euzebiusza, ale nadal myślę co się mogło stać z moim egzemplarzem..
Ostatnio edytowane przez Eyja ; 19-09-2015 o 17:22
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
Eyjo pięknie, korca mnie przekroje, chyba kupię
Do nas dotarły takie DWIE
![]()
Maryś ja nadal płaszcza Józefa nie mam, a korci; )
Przekroje obejrzałam podgląd w guglu i uznałam że spodobają się Michałowi. Zobaczymy; )
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
Skąd macie płaszcz Józefa?
Coż to jest ten Płaszcz Józefa? bo nie znam jeszcze
Ania
2008, 2011, 2013, 2018