Ja przez Waswydalam ostatnio ponad stówę na książki dla dzieci i czekam na przesyłkę. Pochwalę się, jak dojdzie.
Młody 2001 Młoda 2007 Byłam mamuk1
Mi sie udało za 9,90 zł
Polecam zaglądać do stoisk z tanią książką bo oprocz masy badziewia są tam i perełki![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
to nasze zakupy allegrowe - skromne bo dużo pożyczamy
![]()
synek lato 2008synek wiosna 2011
Ja nie będę mówić ile przez ostatnich 8 mscy wydałam na książki przez ten wątek...za to mam dziecko, które książki kocha i wierzę, że między innymi dzięki nim w wieku 21 mscy gadał pełnymi zdaniami używając wszystkich przypadków, łącznie z wołaczem. Także luzik
![]()
A mężczyźni moi właśnie odebrali dwie paczki, pochwalę się, jak wrócą.
Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018
No niestety to nie do końca tak działa. Mój dwulatek od urodzenia zanurzony w książkach, czyta Mu każdy, rodzice, rodzeństwo, ciocie, wujkowie... a dopiero teraz zaczyna mówić. Fakt - używa przypadków, nie zapominając o wołaczu![]()
Ale to, co na pewno zawdzięczamy książkom to bogate słownictwo. Uwielbiam słuchać opowieści dziwnych treści moich starszakówI niejednokrotnie wprawiły w konsternację przypadkowych rozmówców
W sierpniu miałam postanowienie, żeby nie kupować beletrystyki (skupiam się na materiałach dydaktycznych na potrzeby naszej ED) - poprzestawiałam książki na regałach i zaczytujemy się w zapomnianych "starociach". Jest z czego wybierać. Ale wątek o zapowiedziach i nowościach napawa mnie lękiem. Bo gdzie ja wstawię kolejny regał?
'08, '09, '11, '13
No i przez Was kupiłam tę Noc bez księżyca i dużo więcej. Jak wszystko dojdzie, to Wam pokażę.
Dostępne od ręki
Moje włóczkowe- nowa odsłona
Moje włóczkowe wolne chwile - galeria zdjęć
A. IV 2008 i B. VII 2014
Dzisiaj odebrane:
Lato Stinysynowi na szczęście też się spodobało
![]()
o kto jest samotny i czyja babciajak sie poxobaja?
a maly kroliczek?
u mnie Noc bez ksiezyca brak a nawet jak bym zamowila to po 29,90![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Małego króliczka mamy już od dawna z namiotem, Kuba uwielbia. Tych dwóch wysłuchał ale nie kazał czytać sto razy w kółkonie wiem czy to była kwestia tego, że w kolejce było jeszcze kilka książek czy są gorsze
ja przeważnie mam tak, że pierwsza kupiona z serii mi się najbardziej podoba, z króliczkiem też.
No właśnie te dwie edukujące emocjonalnie mnie rozczarowały. Nie wiem czy książka, w której wszystko jest głupie, to coś, co chcę dziecku pokazywać. Przypomina mi maksa. Niby wszystko się kończy ok, ale boję, się, że Kuba zapamięta tylko "głupia głupia". Dzieckun ich jeszcze nie widział, chyba schowam i przemyślę czy nie puścić dalej.
Za to siri po części o brudasie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, kupię też inne chyba.
Serie mądry maluch i bardzo mądry maluch to porażki.
to może na empik.com http://www.empik.com/noc-bez-ksiezyc...2418,ksiazka-p 13,99
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Jeśli chodzi o zakupy książkowe o czywiście ponownie popłynęłam z zakupami.
Natomiast chcę napisać o jednej książce - może już była nie wiem.
Kupiłam ją ze względu na autorkę. Książka okazała się od 8 lat jak później zobaczyłam (mimo tego, że w opisie było, że od 8 lat - ale jakos tego nie zauważyłam i dobrze bo inaczej bym jej nie miała na swojej półce)).
Książkę przeczytałam w dwa wieczory - czytaliśmy z mężem na zmianę (na głos) śmiejąc się do łez.
Ależ ta kobieta ma pomysły.
A oto rzeczona książka http://bonito.pl/k-90369241-kamienica
Moje wczorajsze szmateksowe łowy
I tematycznie się udało
Z takim smaczkiem
![]()
Anielka 19.04 (*)Staś 13.12
Helenka 12.04
Każde 60 sekund złości pozbawia nas minuty szczęścia.
Wow! Nastusienka cudne lowy!![]()
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
Tato jest super! Które zamówiłaś?
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]