tania książka znad morza
i używane upolowane
ale zobaczcie Piórko Finista... Straszne momentami baśnie, ale jakie ilustracje! Lubię takie.
Mikołaj od razu porwał jak zrobiłam zdjęcia i czytał na podłodze![]()
Ile kosztowało W 80 dni?
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Zdradzisz gdzie byłaś? Bo ja byłam ostatnio w tanim namiocie we Władysławowie i wydaje mi się, że te 80 dni widziałam, ale cena nie była niższa niż w sieci. Mogę coś źle pamiętać, bo zakupu nie planowałam, ale tak sobie porównywałam. Ogólnie cenowo oprócz kartonówek jakoś szału nie było.
Poszukajcie dla mnie w tych tanich książkach "Tu jesteśmy. Kosmiczne wyprawy, wizje i eksperymenty"
Coś rzucili u nas na wsi w Biedronce. Uprzedzam pytania, bo były w wątku biedronkowym, były tylko te dwa króliki i tylko po jednej sztuce. Miałam nadzieję na wielką marchewę, ale czytałam u kogoś posta że u nich była marchewa i przyjaciel, a moich nie, więc pocieszam się że nie było, a nie że mi umknęły. Przekopałam cały kosz do dna, dobrze że rano byłam i nie było ludzi. Nie komentuję jaki dostęp był do książek, bo stał na nich jakiś wielki karton z platatami/naklejkami (?). Ogólnie niezły sajgon był, a ja mu nie pomogłam przekładając jedną wieżę książek w drugą. Ostatecznie zbudowałam przed sobą taką piramidę, że się nie mogłam schylić do dna z tyłu. Jeszcze raz, dobrze że było rano i raczej na wpół spałam i nie kontaktowałam, bo normalnie by mi się nie chciało.
![]()
Są Króliki ogólnodostępne, wiem. Do wczoraj nie wiedziałam że istnieją, ale wątek bierdowy mnie uświadomił. Biedronkę mam ulicę dalej, to nie szkodziło sprawdzić. Za 8 zł były, resztę kupię przy okazji.
edit. Zapomniałam wczoraj pisać, pokaż resztę w dorosłym wątku zakupowym. Zawsze to jakieś inspiracje, zwłaszcza że ja w tych tanich książkach nic dojrzeć nie mogę.
Ostatnio edytowane przez martamwmw ; 26-07-2016 o 17:42
Niezłe zakupy!
A na Tu jesteśmy nie trafiłaś?
qqrq5 Gwiazdka jest bardzo ładna. Kiedyś zapoznałam się z tą książką ale nie mogłam jej nigdzie dostać i kupiłam w Tak, czytam. To był mój pierwszy zakup w tej księgarni. Bardzo ciepła i piękna książeczka.
Baśń o latającym dywanie kupiłam kiedyś- kupujemy wszystkie książki polecane przez Moliki książkowe, ale leży. Raz przeczytana. Moim zdaniem jak na razie za trudna dla mojego dziecka.
Lucy van Pelt jak zobaczę to na pewno kupię bo pamiętam o Tobie
martamwmw również bardzo lubię tanie księgarnie, bo można kupić fajne rzeczy za rozsądne pieniądze.
Araminta, jeśli przypadkiem masz Alicję z Buchmanna to biorę bez namysłu
Tu Alicja jest dostępna, tylko trzeba by dopytać o rodzaj papieru, bo na zdjęciu widnieje z czerwonym brzegiem, a to ten śliski. Niebieski ma być ten matowy, ale może zdjęcie wklejone nie to. Robiłam zakupy w tym sklepie już dwukrotnie i zdarzyło mi się że zdjęcie było nie to. Porównanie papieru pokazywała ostatnio spadłamznieba, może wcale nie ma tragedii z tym błyszczącym.
Był ostatnio poruszany temat Alicji, ale nic właściwie nie wynikło. Jest obecnie na rynku jakieś wydanie warte grzechu?
edit. Tja, zapomniałam linkuhttp://ksiegarniapower.pl/alicja-w-krainie-czarow
Odszukaj sobie dyskusję. Tam podałam link dotyczący wydań Alicji i którego tłumacza warto wybrać.
Jeśli zapoznasz się z artykułem na pewno zdecydujesz
Obecnie czytamy z wydawnictwa Bona z ilustracjami Tove Jansson.
Tłumaczenie nawet nawet ale też można się przyczepić
edit: Z linkowanej księgarni zamawiałam wiele razy. Zawsze byłam zadowolona.
Nigdy nie dostałam czegoś, czego nie zamawiałam.
Wszystko było zgodne ze zdjęciami i opisem.
Moim zdaniem Alicja tutaj jest z czerwonym grzbietem bo tytuł jest identyczną czcionką jak Kot w butach natomiast ta z niebieskim grzbietem ma inną czcionkę i chyba inny rok wydania
Można jeszcze w internecie znaleźć trój-pak książek buchmannowych (Alicja, Czarnoksiężnki i Księga dżungli)
Nazywa to się Klasyczna powieść dla dzieci
można kupić np: http://ksiegarniasztuki.pl/klasyczna...p19586,l1.html
wydanie z czerwonym grzbietem
Biorąc pod uwagę to, iż moja koleżanka ostatnio kupowała Alicję z niebieskim grzbietem na allegro z księgarni za prawie 50 zł to oferta korzystna.
Ostatnio edytowane przez spadłamznieba ; 31-07-2016 o 15:19
Sytuację ze zdjęciem miałam przy kupowaniu Kanapka i innych wierszy kapka, tytuł i opis był do tej książki, a zdjęcie zupełnie innej książki. Zapytałam, po odświeżeniu strony zdjęcie się zmieniło i dodatkowo książka była taniej. Dlatego mówię, że warto podpytać czy na stanie jest z czerwonym, czy z niebieskim brzegiem. Ze sklepu jestem bardzo zadowolona.
Z Alicją faktycznie podałaś link, ale temat nie został podchwycony i zapomniałam.
edit. Wychodzę na sklerotyczkę, zastanowię się, uruchomię szukajkę i dopiero potem będę pytać.
martamwmw ale Alicje chcesz już teraz kupić?
U nas czytana kolejna i szczerze - bez szału, syn woli coś innego. Tutaj jak mówi mój 5,5 latek- "za długie mamo i tak długo się to czyta"
Dodam, że nie czytam jej długo i dużo. Jeden-dwa rozdziały na dzień. Nudzi go, aczkolwiek później opowiada o króliku, o Alicji i "czarach" które są w książce.
Jeszcze mi potrzeba Tajemniczego ogrodu z Buchmanna jakby co