O Marysiu jakie piękne zakupya gdzie Wy to wszystko miescicie?
![]()
O Marysiu jakie piękne zakupya gdzie Wy to wszystko miescicie?
![]()
Paulinko dostalam na urodziny regał i mam jeszcze trochę miejsca![]()
ja musze obfocic nasze - ale nie mam kiedy. Ogrod mnie rozczarowal ociupine - za malo tekstu, za malo informacji - az sie prosi, zeby cos wiecej napisac o kazdym z nich. chlopakom sie podoba, ale nie az tak jak Domek - ktory jest absolutnym hitem, W moglby czytac w kolko i nawyrywkijuz obiecalam chloapkowm, ze bedziemy sobie w necie wyszukiwac kolejne ogrody i cos wiecej czytac o nich i ogladac - bo niektore naprawde ciekawe sa.
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Dziewczyny, zakupy super!
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Matko, ale zrobiłam zamówienie w profit24 z powodu ich promocjiI jeszcze dokładka w Arosie!
Już się nie mogę doczekać!
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
Beniamin 12.2007, Jonathan 08.2009, Samuel 09.2011, Emma 02.2014
O taki
![]()
Mamru, to kiedy Ty dostalas ten regał, że już jest prawie cały zapelniony![]()
J.2014 i E.2016
Kaisa weź mnie nie pytaj
Plusem tego regału są głębokie półki. I na każdej książki są podwójnie ułożone
To i moje zakupy. Poczułam nasycenie pieluchami wielo, to zakupoholizm przeskoczył na książki.
Bonito i nieprzeczytane:
Górny lewy róg bonito i nieprzeczytane cd.; po prawej smyk i 999 kijanek z eKsiegarnia (Jedzie pociąg też z tamtąd); na dole Raz dwa trzy psy z Hokus Pokus i pięć książek z promocji za dychę
Pop upy z empiku (pierwotnie było push upy, można się śmiać ze mnie) i Mikołajki z Allegro
![]()
Ostatnio edytowane przez martamwmw ; 16-06-2016 o 20:41
marta, zaszalałaś
tylko ten, tego... push up to stanik, a książeczki to pop-uphi hi
mamru, ale to przecież ten sam regał, który w lutym pokazywałaś mi na focie, zanim kupiłam swojego kallaxa, no nie? Myślałam, że jeszcze jeden dokupiłaś na górę..
Soul tak to ten sam regał. Nic jeszcze nie dokupilismy bo po generalnych porzadkach znalazlam jeszcze trochę wolnych półek
Ha ha, no już poprawiam ten push up. Rozbite na kilka zamówień, nie liczę sama ile... Następne większe jak uzbieram kwotę łapiącą się w darmową wysyłkę, nie wcześniej niż za miesiąc i tylko must have. W końcu od kilku lat czytam sama na czytniku, to sobie pozycjami dla dziecka i z ilustracjami odbiłam.
Wruu super!! Bardzo mi się podobają książki z wyd. Adamada. Poruszają trudne tematy, ważne. O odmienności, inności,szacunku. Kupiłam teraz księżniczkę Zosię i też nam się b.podoba.
Z dzisiaj:
Gabryś odebrany z paczkomatu od EduGaleria.pl i Otwórz okienko z Biedry:
I babol w tychże Okienkach
Chyba, że ja o czymś nie wiem i misie mruczą. Może ma ktoś wersję angielską od Usborne i sprawdzi, co tam miś robić miał.
Miały być jeszcze w Biedrze okienka Przeciwieństwa i Słówka. http://www.biedronka.pl/pl/product,i...przeciwienstwa
Słówka nie spodobał mi się już po tytule, jakby Słowa nie mogło być i po przejrzeniu wydaje mi się, że ma więcej sensu po angielsku do uczenia słówek (coś mi świta metoda czytania globalnego), bo tam było tylko dopasowywanie obrazka do słowa. https://matkawariatka.pl/ksiazki-dla...-angielskiego/
Przeciwieństw u mnie na wsi nie było, zamówiłam przy okazji w świecie książki, gdzie czekam na One two three me Budde sesese.
"W dżungli" też jest niedźwiedź, który pomrukuje, więc może taka ich uroda![]()
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
marta, wersji angielskiej od Usborne nie mam, ale mam często odwiedzanego niedźwiedzia w mieściemruczą, spokojnie można tak powiedzieć. Nie wiem, czy w języku polskim jakieś słowo dobrze to oddaje, chyba określenie "pomrukuje" byłoby lepsze. To nie jest warkot, ale coś podobnego... Mamy 2 niedźwiedzie w Toruniu u nas w zoo, i one wydają takie odgłosy
Także to nie jest "babol"Wszystko się merytorycznie zgadza.