Strona 101 z 195 PierwszyPierwszy ... 519193949596979899100101102103104105106107108109111151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,001 do 2,020 z 5591

Wątek: ksiazkowe zakupy

Mieszany widok

Chustodinozaur Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

o Ksiega dzungli u kustafy, wiec mam pytanie bo chce zamowic.
    Ktore wydanie lepse te z Media rodziny cy Buchmann?
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

mamru
    Guest

Domyślnie

Qq mnie się ogromnie podobają ilustracje Wilkonia i tak mi bardzo do tej książki pasują, i co zamówienie obiecuje że wreszcie kupię ale ciągle wypada z koszyka.

Chustofanka
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Kustafo super!! Ja właśnie siedzę przed nie otwartą paką z nieprzeczytane i czekam aż dzieci zasną bo tam głównie prezentowe urodzinowe i na dzień dziecka, i coś dla matki na dzień matki

Z zeszlego tygodnia zawitaly do nas takie 3 starocie
    mamru, nie wiem czy znacie, ale Polskie Radio wydało "Wiatr z księżyca" w postaci bardzo fajnego słuchowiska.
    Polecam!
    http://sklep.polskieradio.pl/Product...y-i-flory.aspx

Chustopróchno Awatar Soul
    Miejscowość
    Toruń*Magic*City

Domyślnie

U mnie wyjątkowo nie zakupy, ale prezent urodzinowy. Podzielę się radością, mój wymarzony prezent od mojego M..

To książka nie-książka. Jest trochę jak film.. I trochę jak poezja. Shaun genialnie odzwierciedla emocje w mimice, tyle potrafi przekazać swoją kreską! Jestem oczarowana i oglądam po kawałeczku, żeby na dłużej starczyło
    A, no i to książka tylko i wyłącznie obrazkowa, ani jednego słowa.
    Za to treści i możliwych interpretacji - w bród
    Mikołaj 2007, Ignaś 2010, Jasiulek 2015, Mieszko 2018

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

soul, nigdy nie słyszałam o tej książce i aż z ciekawości wyguglałam. ilustracje bajkowe, jak z historycznych rycin. rewelacja.

mamru, "tata” u nas na wyrost, IMO to lektura od 5-6 r.ż. niby proste historyjki o tacie, trochę wyimaginowane, opowiadane przez małego chłopca. ale właśnie ten „zmyślony” pierwiastek sprawia, że fabuła chwyci dopiero u ciut starszego dziecka, które potrafi zrozumieć przekaz momentami abstrakcyjny.

co do „księgi dżungli” to lektura mocno na wyrost, w tym wydaniu to raczej dla 12-latków ilustracji niewiele, czcionka malutka, łamanie tekstu na stronie dość nie typowe. tu trzeba wprawionego oka do dłuższej lektury. ale też uwielbiam rysunki wilkonia i bałam się, że zanim mój syn dorośnie do tej pozycji, nakład się wyczerpie. a wtedy pozostanie mi tylko pan witek z allegro. tak więc książka wylądowała w koszyku, ale nie żałuję. poczeka na półce, jak wiele innych.

Ostatnio edytowane przez kustafa ; 24-05-2016 o 00:26

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustoguru Awatar annia
    Miejscowość
    Warszawa Tarchomin

Domyślnie

Soul - że tak powiem - WOW! Już wiem, co mój mąż dostanie na urodziny.
    ['] 07.2008
    Dotka 06.2010
    Agutka 07.2013
    Katka 08.2017

Chustoguru

Domyślnie

Jak ceny na nieprzeczytane skaczą. Wczoraj dobierałam jakaś drobnicę, żeby dobić do 350 za darmową wysyłkę, dziś wskoczyło na 365 wrr. Tylko otworzyłam nową kartę, żeby sprawdzić czy w takim wypadku gdzieś indziej nie wyjdzie taniej i znów koszyk mam na 352 zł.
    W ogóle jest sens szukać innego sklepu, żeby przy dużym zamówieniu było taniej?

Chustoholiczka Awatar Kudlata
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

O, przybysz też sobie kiedyś kupię.
    Jakub -16 września 2013 Antonina- 16 marca 2018

mamru
    Guest

Domyślnie

Soul łał cudna

Kustafo dziękuję ogromnie :*

Ja dorwałam się wreszcie do pudła. Lubię ten pierwiastek zaskoczenia kiedy Książka, którą sobie wyobrażałam okazuje się kompletnie inna i tak największym zaskoczeniem okazały się przygody Mrówkojada i Orzesznicy bo ja byłam na 100% pewna że to 4 tom przygód przyjaciół a tu zonk. To jest historyjka obrazkowa, krótsza od pozostałych trzech, w zupełnie innym formacie i z większą ilością ilustracji. Przygoda nowa owszem, taka krótsza dla poznania bohaterów.

Książek ogrom bo sezon prezentowy za chwilę. Dzieciaki dostały zaproszenia na urodziny kolegów i koleżanek więc na prezent dla fana piłki nożnej książki o piłkarzach. Dla koleżanki córy 7latki wybrałam Pana Kuleczkę i Historie Biblijne dla dziewczynek. No i czerwiec, lipiec, sierpień urodziny i imieniny naszych dzieci no i Dzień Dziecka więc prezenty już są i czekają

Chustoholiczka

Domyślnie

mamru Sam w domu mamy z biblioteki i czytana jest codziennie po 2 razy. Nie wiedziałam, że były jakieś wcześniejsze książki o tej przesympatycznej parze.
    Mogę prosić o tytuły.
    Soul Przybysza bardzo lubię, za każdym razem odkrywam coś innego. Mam też jego inne książki które polecam - Regulamin na lato, Zgubione znalezione. Jest jeszcze jedna ale teraz nie pamiętam tytułu i nie mam jej w swojej domowej biblioteczce. Prezent przepiękny. Wszystkiego najlepszego!!! 100 lat !!

mamru
    Guest

Domyślnie

"Sam w domu" właśnie przeczytałam dzieciom (2 i 4 lata) i b.się spodobało. Również mnie.

Reszta książek o Mrowkojadzie i Orzesznicy

Dziwne zwierzęta pierwszy tom, drugi Inna Podróż, trzeci Sens życia. To są dłuższe opowieści. Z rozdziałami.

Chustoholiczka

Domyślnie

mamru Dziękuję. Faktycznie to oni . Mam i nie skojarzyłam

Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Potrzebuje zobaczyc zdjecia srodka Ksiegi dzungli, ale tej z Buchmanna. Jakos to wydanie z Media rodzina nie widzi mi sie.
    Nie umiem znalesc w necie
    [*] i

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qqrq5 Zobacz posta
    Potrzebuje zobaczyc zdjecia srodka Ksiegi dzungli, ale tej z Buchmanna. Jakos to wydanie z Media rodzina nie widzi mi sie.
    Nie umiem znalesc w necie
    Tu są: http://ksiazkozaur.blogspot.com/2013...zci-prawa.html

Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

O rany dziekuje, piekne sa wiec zamawiam
    [*] i

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Soul - super! Ja ostatnio na Targach zapatrzylam się w Opowieści z najdawniejszych przedmieść i kiedyś sobie kupię (bo wątpię, żeby ktoś wpadł na pomysł żeby mi sprezentowac )

wysłane z telefonu
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

mamru
    Guest

Domyślnie

Magdos-b tak jak spadlamznieba napisala.
    Książka wygląda tak

Spadlam fajne zakupy. 52 tygodnie ciągle mi z koszyka wypadają.

Dotarla Babaryba. Zapomniałam o AutoMoto

Chustoguru

Domyślnie

Które Mam oko warto kupić? Mam w koszyku Czereśniową wiosnę, ale cena podskoczyła do 34 i nie kupię za tyle. Chcę spróbować Mam oko w zamian.

Chustoholiczka Awatar nika023
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martamwmw Zobacz posta
    Które Mam oko warto kupić? Mam w koszyku Czereśniową wiosnę, ale cena podskoczyła do 34 i nie kupię za tyle. Chcę spróbować Mam oko w zamian.
    Imo dla mlodszego dziecka fajniejsza jest czeresniowa. Czytelniejsze ilustracje i mniej abstrakcyjne sytuacje. Marcysia "czyta" czeresniowa odkad miala ok. 9 miesiecy, a mamoko dopiero niedawno ją zainteresowało, a i tak nie jest tak walkowane jak czeresniowa.
    Mnie osobiscie mamoko srednio podchodzi. Najmniej mi sie podobalo mamoko 3000. Dawno temu w mamoko tez takie se. Mamoko na litery nam sie podoba
    Marcysia '13 Janka '18

Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

U nas Noc na ul. Czeresniowej swego czasu byla uwielbiana i "czytana" do znudzenia. Dokupilam inne, ale juz ogladane bez takiego blysku w oku.
    Za to Mamoko u nas raz przegladniete i lezy.
    [*] i