Dziękuję Ci pięknie za tak dłuuuugi post i konkretny, chociaż muszę jeszcze na spokojnie ze dwa razy przeczytać, przyswoić no i przećwiczyć z maluchem.
Chusta to Little Frog Grafitowy Topaz, prana tylko raz, więc pewnie po kilku praniach się wyrobi, chociaż całkiem dobrze mi się ją dociąga (tak mi się wydaje, bo to moja pierwsza chusta), nie trwa to jakoś bardzo długo. Dzieciaczek ma 4 tyg. i powoli zaczyna lubić chustowanie, ale tylko i wyłącznie jak mama coś robi więc dopóki nie zaśnie jestem zmuszona spacerować, albo krzątać się z nim po kuchni i trochę hałasować, ale jak już zaśnie to śpi i śpi, dziś 2h spał
Fakt - nóżki wydawały mi się za szeroko rozstawione, spróbuję ustawić kolanka wyżej tak jak radzisz.
Przy główce jest właśnie miejsce które mi wyjątkowo trudno dociągnąć. Chustę zakładałam dopiero jakieś 5 razy, więc będę jeszcze ćwiczyć ćwiczyć i ćwiczyć, a na razie dla bezpieczeństwa zostawię pieluszkę, żeby mu się główka przypadkiem nie gibnęła do tyłu.
Test pochyleniowy robiłam i jedynie główka trochę odstawała, reszta przyklejona.
Uczyłam się z tej instrukcji: https://www.youtube.com/watch?v=rCSyqGcgGRs
Poćwiczę i dam znać jak mi idzie![]()
a i jeszcze pytanie - Czy mogę chustę naciągnąć mu na całą główkę? Chodzi o to aby chronić go od słońca.
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem