-
Chustoholiczka
mamy Znajdź mnie przygoda w mnieście. Książka jest jak (Czereśniowa, Mamoko i inne wyszukiwarki więc może posłużyć młodszym dzieciom ale założenia książki sa takie aby np: znaleźć coś co nie pasuje do obrazka, uczy czasu (jest zegar tarczowy na każdej rozkładówce z godziną, tylko jedna rozkładówka ma zegar elektroniczny), na ilustracji szuka się liczb, przedmiotów, różnic (np: jest pokazana żyrafa i trzeba odszukać drugą żyrafę i wskazać róznice między nimi, liczy się np: ptaszki, szuka się par, opowiada co się dzieje. Dosyć ciekawie przygotowana pozycja. Mój syn bardzo lubi, córka zdecydowanie za mała na wykonanie zadań (do typowej wyszukiwarki, ksiązki obrazkowej ok, ale jeśli chcemy aby dziecko w przyszłości miało zabawę to lepiej dać ją starszakowi).
Jak potrzeba wam ćwiczyć oczka to może pomyśl o książce i memo oraz pocztówkach z serii (Znajdź nas, Woda łąka las książka jest uzupełnieniem tych memo Znam Świat wokół nas). Tam na pewno będziecie mieli co robić i to na baaardzo długo.
Naprawdę świetna pozycja. Przymierzałam się od jakiegoś czasu do niej i mam książkę (memo kupowałam jakiś czas temu jak sie pojawiło na rynku). Muszę tylko dokupić jeszcze dwie brakujące gry memo i pocztówki.
Uprawnienia umieszczania postów