Cytat Zamieszczone przez spadłamznieba Zobacz posta
A nadążasz za nowościami?
Bo ja nie ogarniam nowości a co dopiero starsze wydania.
Tak się czasami zastanawiam jak tutaj dziewczyny piszą o starszych książkach, jak widzę w zakupowym nakłady wyczerpane i myślę wtedy-skąd na to czas?
Bo my czytamy kilkadziesiąt książek miesięcznie niektóre po 2-3 razy i nie przerabiamy wszystkich nowości bo nie jesteśmy w stanie. O starociach nie wspomnę a szkoda bo niektóre fajne ale nie jesteśmy wstanie tego przerobić. Oczywiście nie wliczam w to książek tzw codziennych które pczytamy z córką (typu kicia kocia, wiersze, auto, czy jakies inne które są przeglądane i czytane non stop)
Jeszcze niedawno czytaliśmy wszystko co kupione i nie kupowaliśmy nowego jak nie przeczytaliśmy wszystkiego z ostatnich zakupów.
Robiąc teraz porządki w szafach z ciekawości policzyłam odłożone książki które czekają na swoją kolej. Jest ich 89. Trochę mnie to zatkało.
A tak wogóle to polecam z nowości baśnie tybetańskie linkowane wyżej.
Nowosci kupuje teraz tylko dla naszego wieku i to przerabiamy. Sugeruje sie tylko watkiem z forum z nowosciami, sama nie sledze.
Mam stos kupionych na zapas z poczatku przygody z ksiazkami dla dzieci, bardzo przez forum . Teraz juz tego nie robie. Wyjatkiem jak przy okazji czegos jest promo rzedu 90% a autora lubie, czy wiem sie dolezy kiedys na pewno.
Kilka krukow ktore kupilam to na zasadzie przy okazji czegos, ale wyleczylam sie z przegladania olx itp. I zawsze w cenach przystepnych, taki warunek. Choc nie powiem jak trafie na Wombata czu Majaluome, to chetnie kupie np, bo mamy jakas czesc i sie podoba.

Juz raz,pisalam ze mnie przytloczyla ilosc i wielkie pudlo z dyskontu co miesiac zaczelo mnie przerastac. Z kazdym miesiacem zamowienia mam mniejsze, bo sie puknelam w czolo ze nie ruszone mam ksiazki z poprzedniego. Mysle ze na forum po prostu zbiera sie od kilku osob, ze tamten znalazl cos, ktos inny cos innego i wydaje sie ze ida na to ogromne ilosci czasu. Raczej tak nie jest.

Mam kilka tytulow zapisane w ulubionych wyszukiwaniach i jak ktos wystawi to mnie powiadamia, na tej zasadzie na przyklad. Czasem tez rozczarowaly mnie promowane tu kruki . Roznie bywa.