Wielka księga ciemności Harastova Helena, wyd. Adamada, premiera 01.03.2017
"Kiedy jest ciemno, wszyscy idą smacznie spać… Ale czy rzeczywiście wszyscy? Ależ skąd! To właśnie wtedy świetliki wyruszają w swój świetlisty lot, a w głębinach oceanu kałamarnice szykują się na łowy. A ludzie? Wielu też nie śpi. Kontrolerzy kierują ruchem samolotów, strażacy gaszą pożary, a piekarze pieką chleb, który pachnący zjesz na śniadanie. W ciemnościach tętni życie!"
Niko 2012, Zo 2017
Dziewczyny, gdyby któraś z Was natknęła się na informację o wydaniu książki "Roczniak" Marjorie Kinnan Rowlings to bardzo proszę o cynk. To jedna z moich ulubionych książek w dzieciństwie i bardzo chciałabym do niej wrócić i w przyszłości przeczytać ją z dziećmi. Wiem że jest na allegro i jeśli nie będzie nic słuchać o nowych wydaniach to pewnie kupię jakąś używaną. O, niektóre na allegro mają nawet okładkę z obrazkiem który zapamiętałam...![]()
Kasia 11.2010, Mati 10.2013, Jadzia 6.2015, Michaś 11.20
To była właśnie taStoi u nas w mieście w restauracji wege, na parapecie, w kąciku z ksiażkami o tematyce praw zwierząt, o wegetarianizmie i warzywach, recyklingu
Książka jest MEGA super, że zamysł był taki, żeby poszła w świat i zobaczyło ją więcej dzieci niż tylko moje
No i oglądają, cieszę się![]()
Pociągi oraz Potężne pojazdy Rod Green, wyd. Debit, premiera 01.02.2017
Niko 2012, Zo 2017
Inny niż wszyscy
tekst: Per Nilsson
ilustracje: Pija Lindenbaum
W klasie Dawida jest chłopiec z zespołem Aspergera. Pani mówi, że to nie choroba. Skoro nie, to dlaczego ma taką dziwną nazwę?