Będąc na targach wzięłam katalog nowości wiosna-lato wydawnictwa Nasza księgarnia.
Dlatego nie wklejam zdjęć tylko napiszę tytuły.
Kwiecień:
Elementarz matematyczny - Beata Ostrowicka ilustr: Katarzyna Kołodziej

Dziennik Cwaniaczka. Stara Bieda a. Jeff Kinney tłumacz: Joanna Wajs(w przygotowaniu następne tomy - Nieziemski kalendarz cwaniaczka 2016)

Książka do bazgrania. Oko w oko z Potworami autor i ilustracje: Inka Vigh, tłumacz: Małgorzata Słabicka

Planeta Bazgrołów. Książka do kolorowania autor: Ziffin, ilustra.:Lei Melendres (w przygotowaniu Pestki)

Miasto Labiryntów: autor i ilustracje Jarosław Adam Kalinowski

Maj

Moje książeczki Księga druga ( Pilot i ja, Tygrys o złotym sercu, Kot w butach, O Jasiu Kapeluszniku, Apolejka i jej osiołek, Wawa i jej Pan, Pampilio)

Opowiem Ci mamo Co robią narzędzia (w przygotowaniu Blok rysunkowy)

Brzechwa dzieciom. Dzieła wszystkie. Bajki autor Jan Brzechwa, ilustrator Jola Richter-Magnuszewska

Zosia z ulicy kociej. W podróży. autor Agnieszka Tyszka ilustrator:Agata Raczyńska

Fistaszki zebrane 1977-1977, auto i ilustrator Charles M. Schulz, tłumacz: Michał Rusinek, wstęp: Andrzej Poniedzielski

39 - Piętrowy domek na drzewie autor: Andy Griffiths

Koci blok rysunkowy

Porachunki robota Mata, czyli łamigłówki, labirynty i inne zadania matematyczne, autor: Monika Hałucha, Anita Graboś. ilustrator: Anita Graboś

Czerwiec
Narzędziowy blok rysunkowy

Bzik&Makówka przedstwiają. Maliny zza żelaznej Kurtyny. Rafał Witek, Magda Wosik

Podróż dookoła świata. Wschód-Zachód, Północ - Południe. autor i ilustrator Nikola Kucharska

Elementarz dla dzieci z dysleksją autor: Agnieszka Łubkowska ilustrator: Joanna Kłos

Zagrożeniologia autor: David O'Doherty, ilustrator Chris Junge, tłumacz: Joanna Wajs

Wierszykarnia Danuta Wawiłow

Moja pierwsza encyklopedia obrazkowa Jan Kallwejt

Między kreskami

Pestki. Książka do kolorowania

Szopięta (chyba juz b yło tutaj podawane)

Bractwo piractwo Przygoda przyrodnicza