cudna NOWOŚĆ
Wydawnictwo:Wydawnictwo AA tylko cena okładkowa 150zł![]()
cudna NOWOŚĆ
Wydawnictwo:Wydawnictwo AA tylko cena okładkowa 150zł![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
piękne ilustracje, ale… 208 stron!
ciekawe, po ile będzie w nieprzeczytane![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
to trzeba będzie namówić panią bibliotekarkę, żeby zamówiła![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Widziałyście? Chyba nie, zatem proszę bardzo - taki unikat został wznowionyhttps://sklep.egmont.pl/ksiazki/literatura/p,nawet-nie-wiesz-jak-bardzo-cie-kocham,2107.html
Za głupie25,49 zł
![]()
Dostępne od ręki
Moje włóczkowe- nowa odsłona
Moje włóczkowe wolne chwile - galeria zdjęć
A. IV 2008 i B. VII 2014
Kupiłam ją i przyszła w tym tygodniu.
Jest piękna!
Wielkość - tak jak książki wydawnictwa Olesiejuk z ilustracjami Manueli Andreani, jest nieco węższa aniżeli tamte książki, wysokość identyczna.
Obwoluta - wewnętrzna strona - z przepięknymi ilustracjami.
Najładniejsza książka jaką kupiłam w tym roku.
Coś pięknego!!!
Jeśli zrobię zdjęcia to wstawię w zakupowym, ale nie obiecuję
A mnie się jakoś nie podoba. Ale ja w ogóle nie lubię "O krasnoludkach..."
A język nadal taki archaiczny i niestrawny, czy ktoś poprawił Konopnicką na współcześniejszą?
Julka 2001, Zosia 2007
Tak, zgadza się. Konopnictka nie jest łatwa.
Pamiętam z dzieciństwa, że sama musiałam "czytać" ją z mamą.
Książka wydana jest z okazji 120 rocznicy pierwszej edycji tej baśni, dlatego język jest "archaiczny".
Natomiast pozycji łatwych i infantylnych teraz pełno na rynku wydawniczym, ale to na pewno nie jest ta klasa.![]()
Dla mnie ilustracje sa troszke "straszne" co nie znaczy, ze nie chcialabym jej![]()
[*] i
Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013
Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter
Tak, jak dla mnie ilustracje są momentami "straszne".
Natomiast tylko ja to tak odebrałam. Mąż, znajomi którzy widzieli książkę i syn dostrzegli zupełnie coś innego w nich aniżeli ja.
Jak to określiła koleżanka plastyczka są typowo baśniowe i odzwierciedlają tekst tej książki.
Przyglądałam się im kilka razy i nadal inaczej odbieram niż oni![]()
Fundacja Niepodległości wydała właśnie komiks dla dzieci w formie rymowanej opowieści o niedźwiedziu Wojtku. Miś Wojtek (stopień wojskowy kapral) to jedna z najbardziej niezwykłych postaci II wojny światowej.
“Przygody misia Wojtka, dzielnego żołnierza”to przeznaczona dla dzieci w wieku 5-8 lat książka, w której opisane są losy sympatycznego niedźwiedzia oraz historia generała Andersa i jego żołnierzy.
Napisana przez Anna Niedziela – Strobel pisze dla dzieci z fantastycznymi ilustracjami Krzysztofa Kokoryna.
http://babyonline.pl/niedzwiedz-wojt...,18635,r1.html
Julka 2001, Zosia 2007