Też tak myślę, mamy Chotomską, okładka tylko ciut inna. Ilustratorka ta sama.
Też tak myślę, mamy Chotomską, okładka tylko ciut inna. Ilustratorka ta sama.
Miszka 30.03.2012r.i Miko 19.02.2015r.
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
Tak, to te duże. kilka stron wcześniej jest link do ilustracji.
A ja jestem ciekawa komiksu w wersji audio: http://sklep.soundtropez.pl/kolekcja...eznaczenia-mp3
Julka 2001, Zosia 2007
Nowość
25maj
![]()
K mama Kulki i Kropki
„Gdy dziecku dajesz książkę, zbroisz jego serce, a duszy jak ptakowi światłe przynosisz skrzydła”.
cd nowości
Czarnoksiężnik z Krainy Oz - też już jest
i niechwalące się nowościami Wydawnictwo EneDueRabe
Prezenty Astona
Aston obchodzi pierwsze urodziny! Dostaje w prezencie rower, kask i bardzo długą paczkę. Tajemniczy prezent w błyszczącym papierze. Przepiękna i ciepła opowieść o tym ile radości i możliwości daje zwykła deska. Wyjątkowej urody ilustracji Lotty Geffenblad zostały docenione przez krytyków i wielokrotnie nagrodzone. Kontynuacja kultowej książki Kamyki Astona.
Huśtawka
Po drugiej stronie nikogo nie ma. Na dole siedzi Pi i czeka na kogoś, z kim mógłby się pohuśtać. Na próżno.
Pi zapisuje w swoim notesiku:
Z huśtania nic nie wychodzi, jeśli po drugiej stronie nikogo nie ma.
Gdy o huśtawkę uderza wielki świerk, niedźwiadek Pi wylatuje w Kosmos. Łapie za rożek księżyc, który zdradza mu, że zawsze huśta się ze słońcem. Podczas swej przygody Pi spotyka najróżniejsze stworzenia i dostrzega, że w także w życiu wszystko się kołysze to w górę, to w dół.
W każdym dziecku mieszka samotny niedźwiedź, dlatego tak łatwo mu się utożsamić z
opowieścią o Pi. Timo Parvela, obdarzony głęboką wrażliwością, umiejętnie prowadzi małego Czytelnika na spotkanie z wieloma znajomymi uczuciami. Piękne ilustracje Virpi Talvitie wspierają przesłanie książki i dodają skrzydeł wyobraźni.
Książka została uhonorowana prestiżową nagrodą Finlandia Junior.
nowość Wydawnictwa Literatura
gdybyś ktoś się skusił i przeczytał, chętnie przeczytam recenzję
2 + 7 (2005-2018)
A dlaczego domek w lesie wyszedł pierwszy, skoro jest kolejną częścią? Hmm
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Aa, rozumiem. Dzięki natala![]()
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster
Myślę, że 8+2 jest raczej 6+ ale mam subiektywne spojrzenie- czytałam swojemu 6 latkowi i było w sam raza i 9-latek słuchał z przyjemnością. Za to 5-latka mojej siostry nie była zupełnie zainteresowana ale być może nie była to kwestia wieku.
Kaja 17.12.2001, Adaś 26.09.2005, Mikołaj 19.12.2008 i Monisia 05.03.2012
Blog http://aniaszew.blox.pl/html
nie wiem czy było, ale nowości z TAKO
"Warszawa"
i Dzień na plaży
![]()
och, jakże czekałam na tę pozycję! choć obawiam się, że mój dzieć będzie już na nią za stary… nic to, kupię na prezent.
nareszcie po polsku, premiera 22.07
http://nk.com.pl/pan-tygrys-dziczeje...l#.VXX2lEsi9_4
i niestety przy okazji dowiedziałam się, że wydanie wyczekiwanych przeze mnie „opowiem ci mamo, co robią narzędzia” zostało przesunięte na przyszły rok
![]()
Ostatnio edytowane przez kustafa ; 11-06-2015 o 23:33
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
hej. Mam "8 + 2 i ciężarówka" poprzednie wydanie, syn dostał mając 6 lat i był zachwycony, polecamy.
Jeżeli chcecie mogę przejrzeć i spróbować wydedukować dlaczego (prócz długości i ilości przygód oraz postaci) ma taką kategorię wiekową.
Cieszę się, że jest druga część, dziękuję za cynk![]()
o tak o Dunie nudzila ciągle starsza córka, od tygodnia na biurku, ale jeszcze 3część czytaza to ja usiadlam kiedyś i wszystkie 4 jednym tchem przeczytałam.
zauważyłam że niektóre imiona się różnią, w jednej jest Marcin i Morciszek, w tej z dwóch sióstr Martin i mały Morten