Pokaż wyniki od 1 do 20 z 2971

Wątek: ZAPOWIEDZI, WZNOWIENIA i przegapione NOWOSCI ;)

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Fundacja Niepodległości wydała właśnie komiks dla dzieci w formie rymowanej opowieści o niedźwiedziu Wojtku. Miś Wojtek (stopień wojskowy kapral) to jedna z najbardziej niezwykłych postaci II wojny światowej.

“Przygody misia Wojtka, dzielnego żołnierza”to przeznaczona dla dzieci w wieku 5-8 lat książka, w której opisane są losy sympatycznego niedźwiedzia oraz historia generała Andersa i jego żołnierzy.
    Napisana przez Anna Niedziela – Strobel pisze dla dzieci z fantastycznymi ilustracjami Krzysztofa Kokoryna.

http://babyonline.pl/niedzwiedz-wojt...,18635,r1.html

Chustomanka

Domyślnie

O króliku, który chce zasnąć - wyd. Sonia Draga, premiera 25 listopada 2015

Niko 2012, Zo 2017

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sysunia Zobacz posta
    jul, a czytalas tego bloga?
    Moim zdaniem Alicja jest tak porabana ksiazka, pelna tylu odniesien do zycia autora i postaci mu wspolczesnych, ze 'normalny' czlowiek nie jest w stanie zdecydowac, ktora wersja jest "najlepsza", moze najwyzej zdecydowac, ktora mu sie najbardziej podoba. Tak jak na tym blogu.
    tak, kiedyś wertowałam i po analizie porównawczej tamże stwierdziłam, że potrzeba mi szybkiego podsumowania - jak ten drugi wpis właśnie - dzięki Wtedy nie mogłam się zdecydować na tłumaczenie i w końcu zdecydowałam, że jeszcze dzieci za małe i kupiłam "na podstawie" z ilustracjami Zdenko Basica - wybór nie był najlepszy, bo treść jest zmarnowana, a córki nie zachwyciło. Teraz stwierdziłam, że Marianowicza bym chciała, byłoby kompatybilnie z płytą którą uwielbiamy, no i Marianowicza za humor też bardzo, ale bez 100% przekonania. Ale w tej chwili dostępne są chyba tylko nowe tłumaczenia, których jakoś się boję, albo koszmarki estetyczne.

Cytat Zamieszczone przez wruuuu Zobacz posta
    Fundacja Niepodległości wydała właśnie komiks dla dzieci w formie rymowanej opowieści o niedźwiedziu Wojtku. Miś Wojtek (stopień wojskowy kapral) to jedna z najbardziej niezwykłych postaci II wojny światowej.
    pomył fajny, i stosownie dobrana forma jak z Koziołka Matołka (tylko po co ta czcionka udziwniona?), ale wierszowania ze zdjęć nie zachęcają
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Uprawnienia umieszczania postów