Pokaż wyniki od 1 do 20 z 118

Wątek: EC od pierwszych dni

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa, Sadyba

Domyślnie

helva - dzięki Ci za ten wątek! zainspirowałaś mnie i szybko z dnia na dzień zaczęłam wysadzać małego i jestem pod wrażeniem
    dosyć późno zaczęliśmy bo jak mały miał już 4 miesiące skończone ale i tak jest super! polecam wszystkim!
    Aleksander 06.07.2015r.

Chustofanka Awatar AnnaM
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

ja probuje wysadzac, kilka razy siku i kupa sie udalo ale tylko podczas zmiany pieluchy, jak robi kupe przez sen albo podczas kp to nie mam jak, raz podczas czuwania zrobil kupe ale zadnych znakow nie widzialam, na jakie znaki? mam patrzec?

Chustofanka Awatar Adri
    Miejscowość
    Józefosław

Domyślnie

u nas było podobnie, kupa przez sen i podczas kp, ale odkąd zaczęłam wysadzać całkiem się pozmieniało. Praktycznie każda kupka jest w toalecie, żadko są wpadki. U nas wygląda to tak: gdy A. śpi i zbiera się jej na kupkę (5-6 rano) to zaczyna się wiercić mocno przez sen, przeważnie jest ostrzegawczy bączek, więc szybciutko idę z nią do toalety, poza tym wysadzam ją w nocy przed każdym karmieniem na siusiu. Podczas kp, gdy widzę, że coś się szykuje robię przerwę i też ją wysadzam. W ogóle tego nie planowałam, ale samo tak wyszło, dzięki temu noce praktycznie mamy suche. W dzień za to to ostatnio ruletka, prawie w ogóle znaków. Siusiu często ląduje w pieluszce, ale z kupką doszłyśmy już do takiej wprawy, że ja jakoś intuicyjnie wiem kiedy chce (wychodzi mniej wiecej około 9:00, 12:00, 15:00 - 17:00, ale to tylko orientacyjne godziny).
    Znaki do wypatrywania:
    jak helva pisała nagłe zmiany nastroju , wiercenie się;
    stękanie, bączki na kupkę, podczas kp najczęściej pauza w ssaniu i skupienie, zapatrzenie się w jeden punkt...hmm, więcej nie pamiętam, może ktoś jeszcze dopisze

Chustofanka Awatar AnnaM
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

hmm, będę probowac moj dodatkowo ulewa wiec tak troche sie boje zaraz po karmieniu wysadzac... ale bede probowac, natomiast sika na potege bo pieluchy mam mokre mimo ze uda sie wisikac tez do wc, heh
    to EC narazie jest bardzo trudne, ale traktuje to tak dodatkowo, ze sie oswoi maluch z sikaniem do wc i bedzie latwiej w przyszlosci

Adri, a od kiedy stosujesz EC? ile mies ma maluch? i ubierasz jakos specjalnie? bo ja jednak standardowo w pajac do spania i nie wiem czy zdaze z wysadzeniem z kupa, ale jakos mam wrazenie ze same skarpetki i bluzka to bedzie mu zimno :/
    Ostatnio edytowane przez AnnaM ; 14-12-2015 o 12:34

Chustofanka Awatar Adri
    Miejscowość
    Józefosław

Domyślnie

Zaczęłam jak A. Była w 3 miesiącu, jakoś pod koniec (z powodu niewiedzy tak późno). W ciągu dnia ubieram w bluzeczki + bluzy/sweterki i spodenki, a w nocy też pajace i się wyrabiam. Nie śpieszę się mocno, żeby nerwowej atmosfery nie wprowadzać ( tak umiarkowanie ) , zagaduję i rozpinam pajac, nogawki jakoś podciągam pod plecki. A.za kilka dni kończy 5 m-cy, więc zaczęłam w ostatniej chwili.
    Ostatnio edytowane przez Adri ; 14-12-2015 o 21:50

Chustofanka Awatar AnnaM
    Miejscowość
    Gliwice

Domyślnie

hmm no ja probuje i siku i kupa cos zawsze do wc a i tak jeszcze pelna pieluche wywale... duzo maly spi a przez sen nie wyciagam go. jeszcze moze bedzie lepiej, jakies poczatki narazie, ciezko jeszcze ze starszakiem to ogarnac a przy nim o EC nie wiedzialam, czy NHN to to samo?

Chustofanka Awatar Adri
    Miejscowość
    Józefosław

Domyślnie

Masz jeszcze maluszka, spokojnie wsxystko się unormuje. Ze starszakiem to rzeczywiście utrudniona sprawa, ale trzymam za Ciebie kciuki z pewnością się uda, minie okres tak częstych wyróżnień i będzie łatwiej, a tymczasem chociaż częściowo EC
    Tak NHN to to samo