Cytat Zamieszczone przez Monika84 Zobacz posta
Jak czesto Nadia sika?
Co robisz wtedy jak jestescie np na zakupach?
Sporo. Jak to niemowlak. =D Z 1-3 razy w nocy + kolejne 10-15 razy w dzień pewnie?
Po każdej drzemce/śnie i po każdym karmieniu. Czasem również przed jednym albo drugim.
Ale też może sika częściej niż by sikała w pieluchę, bo wysadzamy też przed/po wyściu z domu, przed/po chustowaniu etc. nawet jak nie daje znać. Na chwilę tylko, powtarzajać "psi-psi-psi". I 50% czasu jak coś ma w pęcherzu to się tego pozbywa. Drugie 50% razy rozsiada się na rękach jak na wygodnym fotelu. ;]

Ogólnie z siku jest tak (i w dzień i w nocy), że kopie w ten swój charakterystyczny sposób + jeżeli akurat karmie to puszcza pierś i głową kręci. No i wtedy mamy małe okienko czasu by się przeorganizować i wysadzić ją. Jak nie wysadzimy o czasie to siku robi po prostu w pieluszkę.

Na zakupach zwykle śpi, więc nie ma problemu. Jak nie śpi to siusiu w pieluszkę zrobi jeżeli nie odpowiemy na kopanie wysadzeniem. Ale też nie robimy zakupów zbyt często i zwykle wysyłam męża.

Więc "problem", jak wspomniałam, jest z kupką. Bo tą zdecydowanie odmawia w pieluchę aktualnie. Wczoraj np. 25min drogi samochodem nam przepłakała. W domu pielucha faktycznie mokra + malutka plamka zółta, ale z resztą kupki doczekała do wysadzenia na wiaderku. No i na zakupach właśnie jest tak samo - kopie, kwili i potem płacze jeżeli nie znajdziemy łazienki lub wiaderka.

Cytat Zamieszczone przez Elayla Zobacz posta
Ale super! Dzięki za ten wątek, chciałam EC stosować już przy bliźniakach, ale nie dałam rady, za to nocnik znali od 4 mc życia. Teraz z kolejnym chciałabym EC spróbować od urodzenya i mam nadzieję, że prz hednym będzie mi łatwiej.
Zmotywowałaś mnie tym co napisałaś.
Będę trzymać kciuki. =)
Myślę, że nawet na pół czy ćwierć etatu warto - np. na przewijaku przy zmianie pieluszki (gdzie i tak dzieć rozebrany). No i oczywiście duuużo łatwiej jest jeżeli ma się wsparcie drugiej osoby. W domu mam męża (pracujemy oboje z domu), a jak odwiedzamy rodzinę to teściową - którzy oboje szybko i zręcznie mogą też zareagować na sygnały młodej. Na pewno nasze sukcesy dotychczasowe są również ich zasługą. =)
No i trafił nam się fajny dzieć, którego sygnały jak na razie są naprawdę jasne.