Pokaż wyniki od 1 do 20 z 118

Wątek: EC od pierwszych dni

Mieszany widok

Chustofanka Awatar moire
    Miejscowość
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez helva Zobacz posta
    Wszystkie książki/artykuły o EC jakie widziałam się zgadzają, że dzieci zachowują świadomość przez parę miesięcy. Więc można zacząć i w 2. i 3. czy 5. miesiacu. =)
    Ja z kolei spotkałam się z opinią, że jak się początkowo zignoruje to dopiero później się to odzywa. U nas tak było ze starszakiem -jak był malutki to wysadzanie go stresowało, nie lubił być golutki i odpuściłam. Wróciliśmy do miseczki z powodzeniem jak miał 5-6 miesięcy. Wtedy też było go łatwiej trzymać, bo jednak noworodek jest taki mniej "stabilny". Ale nie powiem, chętnie podejmę próbę na spokojnie w domu. korzyści z EC bezcenne. Choć ostatnio przeczytałam w jakiejś głupiej gazecie dla mam że wysadzanie półrocznego dziecka nie ma sensu bo ono nie rozumie i nie kontroluje

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moire Zobacz posta
    Choć ostatnio przeczytałam w jakiejś głupiej gazecie dla mam że wysadzanie półrocznego dziecka nie ma sensu bo ono nie rozumie i nie kontroluje
    Moja Mama zarówno mnie i moją siostrę zaczeła uczyć korzystania z nocnika własnie w wieku pół roku (jak umiałyśmy siadać, może nie do końca zgodnie z zasadami EC, ale rezultat był taki, że mając rok nie korzystałyśmy już z pieluch. Z tego co mówiła, to 30 lat temu to był powszechny zwyczaj i dzieciaki odpieluchowywały się dużo szybciej niż dziś.