Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 32 z 32

Wątek: Kieszonki one size - od kiedy?

Mieszany widok

Chustomanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ciocia_wiedzma Zobacz posta
    IMO dla noworodka najlepsze są otulacze i wkład. Ja miałam 2 kieszonki w rozmiarze xs-s i 3 s. czasem nawet 5 min na pupie nie były, bo trzeba było kupę przewinąć. Kieszonek na stałe zaczęłam używać od jakis 4kg czyli jak Leo miał jakiś miesiąc chyba
    Nam też na początku najlepiej sprawdzały się otulacze i wkład. Zwłaszcza otulacze Bambino Mio. A kieszonki OS tak od 2 miesiąca (5 kg).

Chustonoszka

Domyślnie

U nas OS sprawdził się od 4kg, były przecieki ( spowodowane złym dopasowaniem???) i kryzys ale teraz już po ponad roku jestem fanką wielo i planuję przy kolejnym maluchu Pozdrawiam

Chustonówka

Domyślnie

mój synek ważył 3750 jak się urodził i przez pierwsze dni/tygodnie używaliśmy rozmiarów noworodkowych. na początku tonął w OS mimo swojej pokaźnej wagi (mieliśmy z OS babyyettę, kokosi, liitle pinguina). ale fakt - zależy od budowy dziecka i fasonu pieluchy

Chustonówka

Domyślnie

Na sam początek zaopatrzymy się w jednorazówki i myślę, że pierwszy miesiac tak sobie będziemy dupcie pieluchować. A później zobaczymy jaki Młody będzie okazały

Chustomanka Awatar marynarka
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evee Zobacz posta
    Na sam początek zaopatrzymy się w jednorazówki i myślę, że pierwszy miesiac tak sobie będziemy dupcie pieluchować. A później zobaczymy jaki Młody będzie okazały
    Ja przez pierwsze 2 miechy pieluchowałam jedno, bo nie miałam żadnych pieluch NB i młoda mi się topiła we wszystkim. Na jedno pampersa wydałam przez ten okres coś koło 600 zł Ale by była ładna wyprawka z tego

+ 2 kropki ( 06. i 09.2011)

Chusteryczka Awatar melodi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Moim zdaniem 2-3 miesiąc. I nie tylko ze względów wielkości,ale:
    -dzieci zazwyczaj do tego czasu ciągle walą kupsztale,
    -matki zazwyczaj w tym okresie w d... mają pranie, bo maluszek wystarczająco dużo czasu pochłania, i trzeba się przyzwyczaić, i ogarnąć wspólny plan dnia
    -ja po cesarce do tego okresu nie była bym się w stanie schylić i wyjąć prania z pralki
    '12 Norbi 86 > 66 kg !!!

'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie Kieszonki one size - od kiedy?

Ktore wkłady? Mam kokosi składane i mozna je dowolnie złożyć na 3 lub 4, wzdłuż rożnych boków. Pasują do wszystkich pieluszek.

Edit: jesli zależy ci na Kokosi to moze popros Sylwie, zeby dorobiła ci w kieszonkach bez przeszyc dodatkowe napki zmniejszające? Chyba nie powinno byc problemu, marka Kokosi ma super kontakt z klientem

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustofanka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    Ktore wkłady? Mam kokosi składane i mozna je dowolnie złożyć na 3 lub 4, wzdłuż rożnych boków. Pasują do wszystkich pieluszek.

Edit: jesli zależy ci na Kokosi to moze popros Sylwie, zeby dorobiła ci w kieszonkach bez przeszyc dodatkowe napki zmniejszające? Chyba nie powinno byc problemu, marka Kokosi ma super kontakt z klientem
    Chodziło mi o te z froty bambusowej sprzedawane jako "zestaw wkładów bambusowych" po 18 zł. Ale faktycznie mam też kilka składanych z bambusowej miękkości i tu jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia Muszę jeszcze pomyśleć co tam i ile dokupić, na szczęście jeszcze mam sporo czasu.

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Tych wąskich wkładów nie miałam, ale jesli na szerokosc mają 12-12,5 cm to powinny byc ok do kieszonek Babyetty.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają