mój synek ważył 3750 jak się urodził i przez pierwsze dni/tygodnie używaliśmy rozmiarów noworodkowych. na początku tonął w OS mimo swojej pokaźnej wagi(mieliśmy z OS babyyettę, kokosi, liitle pinguina). ale fakt - zależy od budowy dziecka i fasonu pieluchy
Moim zdaniem 2-3 miesiąc. I nie tylko ze względów wielkości,ale:
-dzieci zazwyczaj do tego czasu ciągle walą kupsztale,
-matki zazwyczaj w tym okresie w d... mają pranie, bo maluszek wystarczająco dużo czasu pochłania, i trzeba się przyzwyczaić, i ogarnąć wspólny plan dnia
-ja po cesarce do tego okresu nie była bym się w stanie schylić i wyjąć prania z pralki![]()
'12 Norbi86 > 66 kg !!!
'Masz w sobie coś, co możesz pokazać tylko wybranym.'
Ktore wkłady? Mam kokosi składane i mozna je dowolnie złożyć na 3 lub 4, wzdłuż rożnych boków. Pasują do wszystkich pieluszek.
Edit: jesli zależy ci na Kokosi to moze popros Sylwie, zeby dorobiła ci w kieszonkach bez przeszyc dodatkowe napki zmniejszające? Chyba nie powinno byc problemu, marka Kokosi ma super kontakt z klientem![]()
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają
Chodziło mi o te z froty bambusowej sprzedawane jako "zestaw wkładów bambusowych" po 18 zł. Ale faktycznie mam też kilka składanych z bambusowej miękkości i tu jedynym ograniczeniem jest wyobraźniaMuszę jeszcze pomyśleć co tam i ile dokupić, na szczęście jeszcze mam sporo czasu.
Tych wąskich wkładów nie miałam, ale jesli na szerokosc mają 12-12,5 cm to powinny byc ok do kieszonek Babyetty.
Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają