znalezisk cd...
Alphablock - ksiazka z literkami, wlasciwe grube tomiszcze z literkami, powycinanymi na rozne sposoby. ciekawie ilustrowane - zachwycilam sie i ja i W, wiec czeka w kolejce do nabycia (mam maniaka cyfrowo-literowego w domu...)
z tej samej serii Countablock - tej w rekach nie mialam, al ejesli jest tak samo fajna jak poprzednia to nie moze byc kiepskai ona czeka, dopisze jak nabedziemy... z podgladu wynika, ze cyferek jest duzo - nie tylko 1-10, wiec cos dla W jak znalazl.
Zoran Milich ta o napisach idealna do nauki czytania, 1 2 3 - do liczenia - na stronie procz cyferki znajduje sie tez cos w takiej ilosci; jest jeszcze o kolorach - ale nie znalazlam tekturowej...
juz nie znaleziskowe, ale mi sie przypomnialo (mam nadzieje, ze sie nie powtarzam...)
jedna z moich najbardziej ukochanych tworczyn dla dzieci Jackie Morris - niestety na tekturze tylko dwie ksiazki znalazlam po angielsku, tej pierwszej nie znam, ale ta o misiu jest absolutnie przepiekna - od niej zaczela sie moja milosc do tworczosci Morris. w linku jest podglad, poogladajcie same - cudowna jest, prawda?? (inne tej autorki tez, tylko juz nie na tekturze; btw - ta o misiu tez lepsza na papierze, bo jest wiekszy format, miala tekture w rekach i malutka jest w stosunku do papierowej wersji).
Emma Dodd - o czesci pisalam juz opisujac serie Amazing Baby - teraz chodzi mi o te z gory linka (Me..., You..., Sometimes... etc - na papierze jest wiecej). takie bardzo proste, cieple i momentami chwytajace za serce ksiazeczki glownie o milosci matczynej - tzn. puenta jest chyba w kazdej taka (albo przyanjmniej w kazdej, ktora mialam w rekach). tej o tacie, przyznaje uczciwie w rekach nie mialam...
Penny Dale znam dinozaurze - dig jest o liczeniu, zoom o kolorach. jest jeszcze o samochodach przeroznych glownie ratunkowych, ale nie ma na tekturze (to nowosc, moze wydadza).
chlopaki moje bardzo lubia - bo i dinozaury i samochody w kazdej sie pojawiaja w duzej ilosci; ja lubie kreske pani Dale - wiec ogolnie wszyscy zadowoleni
na razie tyle, cos mi wpadlo do glowy - ale musze wyjac z polek, wiec sie nie bede teraz tlukla...