Pokaż wyniki od 1 do 20 z 370

Wątek: Kartonowe ksiazeczki dla najmlodszych

Mieszany widok

Chustonoszka
    Miejscowość
    kielce

Domyślnie

ja też wlasnie dostałam paczkę z nieprzeczytane i u nas hitem są opowiem ci mamo co robia auta,..corcia uwielbia bo tata mechanik i ciaagle pokazuje wszystkim jakie klucze ma tata mam jeszcze jaki to miesiac ale nie chwycił niesttey...moze za wczesnie-mala ma 19 miesiecy.

Chustopaleozoik Awatar qqrq5
    Miejscowość
    zachodniopomorskie

Domyślnie

Co robią auta i u nas jest hitem. Mamy kilka z serii ale tylko ta jest czytana prawie codziennie
    [*] i
    Ignaś 07.04.2008 Staś 07.05.2013

Pisze z telefonu wiec czasami brakuje mi polskich liter

Chustopróchno Awatar natala
    Miejscowość
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magdas-b Zobacz posta
    ja też wlasnie dostałam paczkę z nieprzeczytane i u nas hitem są opowiem ci mamo co robia auta,..corcia uwielbia bo tata mechanik i ciaagle pokazuje wszystkim jakie klucze ma tata mam jeszcze jaki to miesiac ale nie chwycił niesttey...moze za wczesnie-mala ma 19 miesiecy.
    imo za wczesnie - u nas miesiac najbardziej 'czytliwy' zaczal byc chyba w okolicach 3 urodzin chyba - bo mozna bylo poopowiadac cos wiecej. to ksiazka na dlugo - moi do tej pory czasem wyciagaja z polki.
    natala mama Franka (29.11.2007), Wojtka (06.08.2010) i Szymka (07.07.2016). doradca po kursie podstawowym DieTrageschule®
    Never try to help someone unless they are ready to be helped Jeff Foster

Chustoguru

Domyślnie

Kartonowa klasyku u nas, część pierwsza, z tego co udało mi się dziś sfotografować. W końcu sprawdzone na żywo, sporo pozycji które wcześniej ze spadłamznieba padały. Są lepsze i są gorsze , po kolei:

1. G&P, koniecznie trzeba mieć. Słowik ilustrował Szancer, Grzyby Katarzyna Śliwińska. Perełki, niestety wykonanie słabe, karton widnieje w sklepach jako powlekany, i właśnie mocno się na zgięciach wyciera, Słowik przyszedł do nas już mocno poturbowany przechowywaniem, ale Grzyby po jednym dniu też obdrapane. Niemniej brać.

2. Liwona, ilustrowała Jolanta Marcolla. Cudeńka. W serii były jeszcze Okulary, ale ja nie trafiłam nigdzie dostępnych. Karton w środku taki fajny matowy.

3. Aksjomat, ilustrowała Magdalena Kozieł-Nowak. Malowane i tekst powykręcany, też warto. Tu też w serii była jeszcze Lokomotywa, ale nie spotkałam dostępnej. Ciekawa jestem, czy rysunki takie same jak Lokomotywa z Wilga, bo to ta sama ilistratorka, ale okładki wyglądają zupełnie inaczej.

4. Aksjomat, ilustracje Dorina Maciejewska. Tu mam mieszane uczucia i nie umiem powiedzieć, czy mi się podoba, czy nie. Kolory mnie przyciągają.

5. Olesiejuk seria Biblioteczka niedźwiadka, wcześniej były w wydawnictwie Sara, inne okładki miały. Tę serię na pewno trzeba kupować stacjonarnie, znaczy się obejrzeć na żywo, ilustracje są tak nierówne. Pokazuję to co mnie się podoba. Ilustracje mają już 20 lub prawie 20 lat, jeżeli się dobrze dokopałam .

Renata Krześniak - ilustratorka ma dużo pozycji z takimi cherubinkowymi dzieciaczkami, których nie trawię. Te ze zwierzętami są o niebo lepsze, ale też nie wszystkie. I ilustracje mocno powtarzalne, jak jest jeż, to na każdej ilustracji jest identyczny, jak przez kalkę, też ostrzegam. Tu Przyjście lata i Konik polny i boża krówka moje ulubione. Biedronka w tych galotach przecudna. Te dwie w ciemno, bo i wiersze świetne.

Też Renata Krześniak. Koziołeczek i Kokoszka smakoszka, też wiersze podbijają te pozycje, też polecam.

Krasnoludki il. Jakub Kuźma, nie najwyższych lotów, ale użekły mnie kolory i nastrój który tworzą, Tło kolorowe jak w prezentacjach powerpointa takie były pasy
    Pomidor il. Ryszard Ronowski, takie oldskulowy, nie umiem powiedzieć czy w tej brzydocie mi się podoba, ale z jakiegoś powodu wzięłam. Ma smaczki w postaci ślimaka i owadów .

Dalej Biblioteczka niedźwiadka Olesiejuk, dawniej Sara. Znowu Renata Krześniak, tym razem wiersze Gellner. Grzybobranie cudowne, tu nawet te dzieciaczki pasują i tak pięknie wyzierają z zarośli. Bal kupiony dla smoka . Tu chcę dokupić Motyla

6. Wilga Klasyka polska, ale w innych seriach niektóre pozycje też się powtarzają, okładka będzie minimalnie inna. Znowu trzeba oglądać, by w większości niestety są koszmarki. Krasnoludki il. Andriej Melnikow, wydaje mi się że też ilustrował niedostępne już Dziesięć bałwanków. Żuraw i Czapla il. Grażyna Motylewska. Tu planuję też dokupić Słowa na kra Chotomskiej, nie jestem do końca przekonana, bo trochę sztuczne komputerowe się wydają, ale ciekawość bierze górę,

7. Bookhouse, starocie do zdobycia w namiotach nadmoskich z tanią książką, ilustracje Artur Nowicki, Marcin Piwowarski.

8. Skrzat seria Bajki dla malucha. Nie mam pojęcia czemu te pozycje kupiłam, zupełnie nie jestem do nich przekonana, ale już są i trudno . Ewentualnie panorama w Katarze jest ładna na ostatniej rozkładówce, już nie zrobiłam zdjęć niestety. I mamy powtórkę Pomidora i żaden nie jest spektakularny .

9. W planach z Wilgi Klasycy polscy jest Lokomotywa i Abecadło, il. Magdalena Kozieł-Nowak. Natomiast Grzesia mamy i polecam, il. Marcin Ciseł

Gusta są różne. Piszcie swoje odczucia, może się co do niektórych mylę, może warto na coś spojrzeć jeszcze raz . Dyskusje zawsze otwierają na nowe.

Chustoholiczka Awatar kaisa
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie

Ciekawe zestawienie kartonówek u Pani Zorro:
    http://znak-zorro-zo.blogspot.com/20...acznego_9.html
    J.2014 i E.2016

Uprawnienia umieszczania postów