Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Wątek: Witam z Krakowa

Chustonoszka Awatar aksza81
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Witam z Krakowa

Witam!
    Jestem w ciąży więc doświadczenia z chustami nie mam jeszcze żadnego, ale jestem już zdecydowana na noszenie dziecka w chuście. Na to forum trafiłam dzisiaj przez chustomanię i bardzo mi się podoba to że tutaj udziela się tyle osób zwłaszcza z krakowa ( na forum klubu kangura w części krakowskiej nie widziałam żadnego postu) no i że jest tutaj ogrom informacji dla początkującej użytkowniczki chusty.
    Właśnie jestem na etapie poszukiwania rozwiązania które będzie dla mnie najlepsze. Na targach baby care które odbyły się niedawno w krakowie widziałam pokaz noszenia dzieci w chustach elastycznych polekontu. Jak narazie wydaje mi się że to będzie dla mnie bardzo dobre rozwiązanie na sam początek, ale może nie mam racji - widzę że typów chust jest bardzo dużo. Moje dziecko urodzi się w listopadzie i chciałabym je zabierać na spacery ukryte pod kurtką (mieszkam w okolicy gdzie jest dużo pięknych miejsc spacerowych niedostępnych dla wózka - pozatym noszenie dziecka w chuście wydaje mi się o wiele lepsze niż wożenie go w wózku) tylko nie wiem czy takie rozwiązanie będzie dobre - przecież wtedy nie zapnę kurtki pod szyję tylko pewnie będzie trzeba założyć większy szalik - jak dziecko będzie wtedy oddychać świeżym powietrzem. Nie wiem jak to w praktyce może wyglądać i liczę na Waszą pomoc w tej sprawie.
    Serdecznie pozdrawiam
    aksza

Chusteryczka Awatar rzezuchama
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie Re: Witam z Krakowa

Hej hej
    Zapraszamy w poniedziałki do Figi
    Marta, mama Stasia - 2007 i Józina - 2010
    Stasiek poleca
    Błogosławiony, który nie mając nic do powiedzenia nie obleka tego w słowa. Julian Tuwim

Chustofanka
    Miejscowość
    Szczecin/Żary

Witaj przyszła mamusiu Super, że jesteś zdecydowana na noszenie dziecka w chuście W kwestii noszenia chuścioszka zimą się nie wypowiem,, my chustujemy krótko, ale dziewczyny z większym stażem na pewno Tobie pomogą
    Rozgość się

Chusteryczka Awatar bubusita
    Miejscowość
    Kraków

Witamy serdecznie , powtórzę za rzezuchama, chustomamy w Krakowie spotykają się co poniedziałek ok. godziny 11 w Fidze, kawiarni przy ulicy Lea . Zawsze to lepiej zobaczyć wiązania i rozwiać wątpliwości "na żywo" . Pozdrawiam, Kasia.
    Co jest najśmieszniejsze w ludziach: Zawsze myślą na odwrót: spieszy im się do dorosłości, a potem wzdychają za utraconym dzieciństwem. Tracą zdrowie by zdobyć pieniądze, potem tracą pieniądze by odzyskać zdrowie. Z troską myślą o przyszłości, zapominając o chwili obecnej i w ten sposób nie przeżywają ani teraźniejszości ani przyszłości. Żyją jakby nigdy nie mieli umrzeć, a umierają, jakby nigdy nie żyli.
    *Paulo Coelho*

Chusteryczka Awatar nianja
    Miejscowość
    Kraków

Witamy kolejną chustomamę w naszym mieście

Chustomanka Awatar rybka
    Miejscowość
    Kraków

Aksza witamy serdecznie. Jak przyjdziesz na spotkanie zobaczysz , pomacasz, zadecydujesz.
    Polecam polekonta na początek(lub jakąś inną chustę elastyczną) . My zaczynałyśmy właśnie od polekonta, świetnie się sprawdzał pod kurtką i bez kurtki.Potem przyszły kolejne chusty.
    Sama zobaczysz Zakochasz się w chustonoszeniu
    Powtórzę za Koleżankami ))Zapraszamy do Figi

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

Witaj!
    Ale jesteś szczęściarą! Tyle Chustomam w Twoim mieście!
    I jeszcze tyle czasu do rozwiązania, że pewnie namacasz się, naoglądasz tych chust...

Chustoholiczka Awatar Joania
    Miejscowość
    Dublin

Witaj i przybywaj na spotkanie Figowe

Chustonówka Awatar puffin77
    Miejscowość
    Kraków

Też witam i pozdrawiam z Krakowa.
    Martulka 09.2008, Hanulka 10.2012

Chustoholiczka Awatar Jasnie Pani :)
    Miejscowość
    Belfast

Sa specjalnie kyrtki do noszenia dzieci w chuscie
    Zima sen z powiek spedzal mi inny problem - oblodzone chodniki

Chustonoszka Awatar aksza81
    Miejscowość
    Kraków

Serdecznie dziękuję za miłe powitanie oraz za zaproszenie do Figi (dowiedziałam się o niej na targach z ulotki - jeszcze tam nie byłam ale widziałam stronę internetową i idea tego miejsca bardzo mi się podoba).

Wybiorę się oczywiście na poniedziałkowe spotkanie ale jeszcze nie teraz - narazie pracuję i godzina 11 nie bardzo mi odpowiada. Myślę że jak będzie bliżej rozwiązania to z przyjemnością zapoznam się z Wami na żywo i chętnie wszystkiego nauczę - teraz jeszcze całe wakacje przed nami i mogłabym wszystko zapomnieć do listopada.

Co do kurtkek do chustonoszenia to te modele które widziałąm są odpowiedzie już dla dzieci które samodzielnie trzymają główkę a co z maluchami które muszą być jeszcze podtrzymywane?

Chustomanka Awatar Pasiata
    Miejscowość
    Kraków/ Bochnia

Witamy kolejna przyszłą chustonoszkę!
    Ja się podpiszę pod zaproszeniem do Figi!
    Ja mam doświadczenie z noszeniem zupełnego maluszka pod kurtką - nosiłam w elastycznym polekoncie a kurtkę miałam zwykłą tylko trochę większą (nareszcie doceniłam fakt posiadania zbyt dużej kurtki ). Trochę uciążliwe jest to, że nie da się zapiąć pod szyję, ale ciepły golf albo dobrze zawiązany szalik załatwiał sprawę. Dla chcącego nic trudnego!
    Do zobaczenia!
    Certyfikowany Doradca Noszenia ClauWi® - konsultacje, warsztaty, pogadanki www.pasiata.pl
    Tosia 20.10.2008, Wojcieszek 30.03.2011

Uprawnienia umieszczania postów