Chce kupić chustę tkana lenny lamb nowa i jak ją złamać???![]()
Chce kupić chustę tkana lenny lamb nowa i jak ją złamać???![]()
2014
Zrób z niej hamakpotem wypierz kilka razy lub rozłoż na łóżku pod prześcieradło
Kupowałam dwie nówki LL i moim zdaniem one są od nowości całkiem miękkie. Drugą kupowałam jakoś ponad pół roku po pierwszej, pierwszą używałam non-stop, bo miałam tylko ją. Nie zauważyłam dużej różnicy w miękkości między tą pierwszą, często używaną, a tą drugą, nową. Aczkolwiek ja mam pasiaki z nowszych kolekcji, gdzieś czytałam, że starsze modele, jednokolorowe, były faktycznie sztywne jak deski.
wiązać w warkocz i niech się wala po podłodze, niech się dzieci bawią(ja depczę chusty często, miętole taki warkocz w rękach i stopami).
Obwiązać o szczebelki łóżeczka (obkręcić plącząc między szczebelkami) i zostawić na kilka dni. Po każdym takim zabiegu warto wyprać, też to pomoże
Traktować chustę jako poduszkę i siedzieć na złożonej.
Miliony sposobów sąwarto wszystkiego próbować, ja tam kocham łamać chusty
![]()
super, bardzo mnie to cieszybo to dla malutkiego maleństwa
Nie znam się za bardzo, ale to chyba starszy model -saltillo.
Marciula chciałam zapytać, czy jesteś zadowolona z lnu LF? Stoję przed decyzją kupna, szukam nośnej chusty na dłużej (dźwigam już prawie 9 kg w elastyku...). I biję się z myślami - len czy 100% bawełna, stąd moje pytanie o LF. Będę wdzięczna za Twoją opinie ������ Pozdrawiam
a ja mam pytanie, bo kupiłam nową chustę a jeszcze do noszenia trochę i.. czy skuteczniej ją męczyć domowymi sposobami jak pisze Marciula czy może komuś podesłać do łamania?![]()
Moje dwa szczęścia
Ja słyszałam że do zamrażarki można włożyć i pomaga to zmiękczyć. Warkocze zrobic i do zamrażarki.
Mroziłam len i nic to nie dało :/
Wysłane z mojego GT-P5200 przy użyciu Tapatalka
A czy nowa Little Frog wymaga złamania? Czytałam chyba że one są wręcz śliskie, tak? To bedzie moja pierwsza chusta i strasznie podoba mi sie słoneczny fluoryt, a używanej nigdzie nie ma.
Moje bączki 03.2004, 02.2006, 08.2008, 06.2012 i 07.2015
Mój sugilit od początku był miękki, może i odrobinę śliski ale mota się dobrze i nie luzuje.
A jeszcze zapytam takie bawełniane typu od to do ilu kg ponoszą bo moja ma 3 miesiace i niecałe 6kg i nie wiem czy kupować od razu coś niniejszego?
karus to zależy na pewno (przynajmniej w sporym stopniu, tak mi się zdaje) od gramatury, te grubsze chusty powinny być bardziej nosne.