Pokaż wyniki od 1 do 20 z 28

Wątek: W co wsadzić małe niemowlę na chwilę?

Mieszany widok

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie W co wsadzić małe niemowlę na chwilę?

Potrzebuję rady... W co mogę wsadzić małe niemowlę na chwilę - chodzi mi o wyjście z domu i dojście do samochodu, potem z samochodu do przedszkola i z powrotem. Chusta odpada - za dużo motania. Z fotelikiem wędrować jest niewygodnie i ciężko... Z tego co wiem, wszystkie nosidła są od momentu, gdy dziecko samodzielnie siada... Choć gdzieś przeczytałam opinię doradcy, że tak na chwilę to ewentualnie Bondolino. Gdy niosę Basię na rękach, to jest na pewno bardziej powykrzywiana niż byłaby w nosidle... Sama nie wiem... Poratujcie swoją wiedzą...

Chustomanka Awatar mudiwa

Domyślnie

Ja noszę w chuscie kolkowej
    Masimba - 03/14 Mia - 12/10

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

pouch, kółkowa
    ewentualnie fotelik ale się umordujesz
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chustofanka Awatar kachna_zg
    Miejscowość
    Zielona Góra

Domyślnie

Asia zadzwoń do mnie to cos pokombinujemy
    Maciek 27.01.2009; Zoja 12.01.2011

Doradca Noszenia Clauwi®, Doula, Promotor Karmienia Piersią Zielona Góra i okolice

Chustonówka

Domyślnie

Ja w kółkowej nosze przy takich okazjach. Jak dzieć bardzo mały to w pozycji brzuszek do brzuszka, jak wiekszy to na biodrze.
    Mordowanie się z fotelikiem odradzam. Ja awaryjnie mam w samochodzie stelaż do wózka quinny z adapterami do fotelika. Jak nie chusta, to tylko tak.

Chustofanka

Domyślnie

Pamiętam, że był wątek maty o czymś co ze śpiworka fotelikowego zmienia się w nosidełko. Brzmiało to bardzo praktycznie, bo nie trzeba bobasa przekładać w nic wyjmując z fotelika.

Chustonoszka Awatar srebrna
    Miejscowość
    Świdnik

Domyślnie

Kółkową bym jednak radziła, ja wożę ze sobą zawiązaną gotową do przerzucenia przez ramię i włożenie dziecka i dociagniecie zajmuje chyba tyle co pouchu. Kwestia żeby pamiętać o tym naszykowaniu zawsze, ja juz mam nawyk ze po wyjęciu dziecka poprawiam chustę

Sent from my RM-885_eu_poland_273 using Tapatalk

Chustopróchno Awatar sakahet
    Miejscowość
    Spain :)

Domyślnie

Pouch, z tego co wiem, nadaja sie juz dla siadajacych dzieci; on nie daje takiego podparcia jak kolkowa, ze wzgledu na niemozliwosc dociagniecia

ew. na szybkie przejscia mozesz rozwazyc hop tye lub didytaia; maja mozliwosc regulacji szerokosci wiec dostosowac mozna do malutkiego dziecka nawet

Domyślnie

Ja chyba jak wszyscy polecam kółkową. Odnośnie motania to można do fotelika dziecko w chuście włożyć i potem tylko wyjąć. Ja tak robiłam jak mały spał a była pora z psem wyjść to wsuwałam się do chusty i leciałam, albo jak przespał porę do przedszkola to tak samo
    Przemuś 28.12.2010
    Antoś 25.10.2013
    http://matkadzika.blogspot.com/

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Wg mnie kolkowa z odworcona krawedzia - kachna Ci pokaze jak ja perfekcyjnie zalozyc ew. pouch - ale w kolyskowej pozycji, na biodro duzo za wczesnie. Marsupi w mojej ocenia najwczesniej za 2-3 miesiace, jesli nie bedzie innego wyjscia. Zreszta teraz pogoda sprzyja kolkowej, co innego zima, jak masz ful ciuchow na sobie i mala tez, wtedy takie marsupi na chwile ma szanse sie sprawdzic.
    Moge udostepnic na tydzien, ktoras z moich kolkowych warsztatowych, wszystkie zlamane i dla norowodka swietne, tylko musicie jutro odebrac, bo wyjezdzam. Odezwij sie na pw jak chcesz. Potestujecie i przekonasz sie, czy brac tego wymarzonego agata
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

olmis o Agacie już wszystko wiem Kasia ma kółkowe, to chyba wystarczy. Ale dziękuję za propozycję i udanwgo wyjazdu