Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: wyznania i odkrycia nawracającej się na wielorazówki

Chusteryczka Awatar Iwanna.T

Domyślnie Re: wyznania i odkrycia nawracającej się na wielorazówki

ja tam specjalnych pozytywnych przemyśleń nie mam. Ale to pewnie dlatego, że pranie i układanie nigdy nie były moim hobby

Jednorazówki to młody dostaje tylko od swojej Babci, jak jesteśmy na długim spacerze w "jej" okolicy i akurat bez zapasowych pieluszek. Czyli średnio raz na miesiąc lub rzadziej.

Miałam swoje powody, gdy wybierałam wielo i widzę, że miałam rację
    Asinus asino pulcherrimus

Chustoholiczka Awatar Lotna
    Miejscowość
    Ballycanew, IRL

Ja mam ciągle za mało a kasy brak więc piorę codziennie i codziennie używam suszarki bo tu nic nie schnie
    Anto 25.08.2008
    Zosia 24.10.2011
    Fasolka Listopad 2019

Chusteryczka Awatar magnolia
    Miejscowość
    Krosno

nasza lekarka jak mam rozebrać małego do zważenia to mówi 'to proszę też zdjąć' - chyba nie wie, że 'to' jest pielucha po prostu, byc może dla niej pielucha to pampers (ogólnie dziwna jest). A ortopeda natomiast odwrotnie, mówi na bg pampers

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

A nasza lekarka słowa nie powiedziała- byliśmy w poniedziałek. Może nie zauważyła, że to nie pampek, a może się zna? Fakt, Zosia miała BG, jakbym ją zaczęła rozwijać z otulacza i składanej pieluchy to by się nie dało zauważyć, a bg ma te rzepy takie pampersowe.
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustoholiczka Awatar calineczka
    Miejscowość
    100km od Torunia i 100km od 3Miasta

hehe nie jestem inna hehe
    ale czasem zastanawiam, się czy normalna

Ponad miesiąc temu kupiliśmy taki duży karton pampków (bo np.na wyjazdy dalsze samochodowe zakładamy).
    Zostały w bagażniku. Wczoraj M. przyniósł, bo Młody ma biegunkę i bałam się, że mi piękne wielo nawali. Ale nie doceniam dziecka-tylko wczoraj raz kleks mu się wyrwał (ale był w pampku). Normalnie jak wysadzam to woda się z niego leje, ale taki z niego dobry chłopak, że nawet teraz nie zrobiłby w wielo.

Mam wyrzuty jak zakładam pampka, ale nie zakupiłam ekojednorazówek bo to zbyt drogi interes jednak jest, a ten pampek to naprawdę sporadycznie.

Chustoguru Awatar Iwka
    Miejscowość
    Koszalin

Calineczko, u nas to samo!
    Nie udało się uniknąć antybiotyku, więc myślałam, że trzeba będzie się przeprosić na jakiś czas z pampersami, bo wiadomo, co się wtedy dzieje. A moje kochane dziecko woła elegancko! Dałam jej szanse i zamiast w kieszonkach trzymałam ja w tetrze w otulaczu, bo mniej szkoda No i już 3. dzień, a kupa ląduje w nocniku bez wyjątku!
    Co dwa lata przewrót świata
    my - lipiec 2006, Zosia - luty 2008, Joasia - styczeń 2010, Aleksandra-Salamandra - marzec 2012, Synek-Krztynek Antoś - marzec 2014
    "Hodowla młodych hobbitów wymaga wielkiej ilości paszy" J.R.R.T.

Chustofanka Awatar magdulinska
    Miejscowość
    Warrington/UK

Domyślnie

Oj Dziewczyny....zakręcone z nas kobity!!! W dzisiejszych czasach, kiedy życie na wariackich papierach, gdzie mamy takie ułatwienie- "pampki" a my co.....wolimy te nasze stosiki Moi znajomi patrzą na mnie spod byka no ale cóż ja tam wolę się zmagać.
    Czasami też zakładam "pampka" i też mam wyrzuty Taki już nasz los

P.S Jestem tutaj nowa ale w pieluchowaniu mam już doświadczenie aczkolwiek ciągle się uczę.

Chustofanka Awatar u_lcia
    Miejscowość
    józefów / warszawa

Domyślnie

a my jeszcze w większości na pampkach - pomału dochodzą nasze wielo.. i jak w dzień trzymam na tetrze to mam wyrzuty ze jednorazówkę zakładam.. zwłaszcza, że pupka odparzona i wrażliwa( ale córeczk dopiero 5tygodni i w formowance z otulaczem a już szczególnie polarkowym to prawie na głowie stoi, ale czekam cierpliwie, aż troszkę podrośnie. no i aż przyjdzie kieszonka pulowa bo podobno są mniejsze

Uprawnienia umieszczania postów