Pokaż wyniki od 1 do 20 z 22

Wątek: Podróbki Ergobaby

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Patrycja89
    Miejscowość
    Gdańsk

Domyślnie Podróbki Ergobaby

Czy ktoś ma "ergobaby" kupowane na chińskim aliexpress? Proszę o opinie jak się sprawują. Czy jest sens płacić 4x więcej za oryginalne? Wizualnie niczym się nie różnią.
    Ostatnio edytowane przez Patrycja89 ; 04-05-2015 o 10:08

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Pozycja dziecka niczym sie nie rozni, rozmiarowo tez identyczne. W jakosci materialu znaczna roznica, klamry ok. Rodzice, ktorzy mierzyli u mnie jedno i drugie ze wzgledu na cene wybierali najczesciej chinskie, z powodzeniem im sluza. Bordowe i granatowe na all mozna za 70-80zl kupic. Rozmiarowo wg mnie od 8 miesiaca, do, 1,5 roku najlepiej, nie ma regulacji na wysokosc i szerokosc.
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustoguru Awatar Wiewiórka
    Miejscowość
    Woodstock

Domyślnie

Ergobaby potem na pewno łatwiej sprzedać, nie wiem jak z tymi no name
    Kasia-mama Liwii (11.2007) i Maciusia (06.2011)

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewiórka Zobacz posta
    Ergobaby potem na pewno łatwiej sprzedać, nie wiem jak z tymi no name
    ale na sprzedaży orginału "stracisz" tyle, ile zapłacisz za podróbkę i w domu Ci zostaje

Chustomanka
    Miejscowość
    Kiedys B-stok teraz IT

Domyślnie

Mam w domu podrobke ergobaby.Kupilam kiedys identyczne jak moje dla porownania z ciekawosci.Na pierwszy rzut oka rzeczywiscie identyczne,ale podrobka miala mniej wypelnione pasy naramienne o wiele mniej tej gabki i jakos tak nierowno,lewy pas ma krotsze wypelnienie.Panel minimalnie mniejszy w podrobionym.Prawie ze od razu wyrwalam ta metalowa czesc zamka przy kieszonce,zabki sie rozciagnely.Nie chce mi sie narazie niesc do krawcoej zeby wymienic ten zamek,wiec nosidlo lezy w szafie.Wyslalai mi z pudelkiem,ale przyszlo w takim stanie ze od razu poszlo na smieci.Instrukcji brak.Generalnie uwazam ze ok,jesli ktos nie chce nosic w ergonomiku ze wzgledu na cene oryginalnego nosidla to zawsze lepiej niech nosi w podrobionym niz w wisiadle.
    C.03.06.2008,L. 04.07.2009,O.04.09.2012

Chustofanka Awatar borussia
    Miejscowość
    okolice Bydgoszczy

Domyślnie

też mam ergobaby z aliexpres w kolorze grid, kupowałam teraz w czerwcu, jeszcze nie używałam bo wyjazd wakacyjny dopiero przed nami.
    Moje było bez pudełka, ale z taką kartką do rejestracji nosidła w usa, ma metkę w języku angielskim i hiszpańskim, logo na klamrach i zawieszce przy zamku. W jednym tylko miejscu ma niedoszyty do końca pasek do przypinania kapturka na ramieniu i troszkę krzywe przeszycie na pasie biodrowym. Poza tym naprawdę nie ma się do czego przyczepić ale nie mam jak porównać z oryginalnym.
    Wg mnie te nosidła we wzorach i kolorach ergobaby to nie koniecznie muszą być podróbki ale może to być odrzut z fabryki po kontroli jakości.
    Co innego te bordowe i granatowe - te raczej są podróbkami (uszyte na wzór ergobaby) i podobno mają mniejszy panel niż ergobaby.
    Codziennie budzę się piękniejsza, ale dziś to już chyba przesadziłam

Pierwsza 12.2003
    Druga 09.2010