Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 40 z 43

Wątek: czy ktoś mi porówna kieszonki babyetta i nappime?

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez martaj Zobacz posta
    OT: z chustami mam to samo i to już przy drugim dziecku
    mi w sumie też z chustami. a z pieluchami to świeże odkrycie więc wiesz

mamru
    Guest

Domyślnie

Nata wiesz, że wraz z ilością dzieci chęć wypróbowania, sprawdzenia, dotknięcia nowych pieluszek rośnie?

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    Nata wiesz, że wraz z ilością dzieci chęć wypróbowania, sprawdzenia, dotknięcia nowych pieluszek rośnie?
    no wiem....i PO CO????tutaj kiedyś zajrzałam????

Chustomanka Awatar Agis
    Miejscowość
    Malbork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nata76 Zobacz posta
    Agis, dzieuję CI bardzo. Znaczna róznica w wielkości, wygląda jakby dwa rozmiary były!!! jakich wkładów używacie do nowych babyetty? Agis ile ta pieluszka ma w kroku? Jak Ci się sprawuje?
    No, tak wygląda, a jak się rozciągnie i porówna to wykrój w sumie ten sam. W kroku 12,5cm w najwęższym miejscu. Fajne są te nowe, bardzo elastyczne, dlatego dobrze leżała na 3,5kg kruszynce, ale też spokojnie wchodziła mi na 13kg trzylatka. Wkłady używam rozmaite, wszystkie niemal pasują. Ta róznica wizualna to według mnie kwestia pula, który w tych nowych jest cienki i elastyczny, no i gumki są jakby bardziej ścisłe, ale się nie odgniatają.
    http://agisowo.blogspot.com/

Jaś 12.2010 Matylda 01.2014

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Wielkosciowo od większej do mniejszej: starsze Babyetta-Nappime-nowe Babyetta.
    Podobna gradacja jesli chodzi o szerokość w kroku. Starsze Babyetty juz sprzedałam, wiec wszystkich 3 na jednym zdjęciu nie pstrykne. Mamru pięknie ujęła na swoich porównanie starszego modelu BY z Nappime. Poniżej wklejam porównanie obecnie dostępnych w sklepie BY z nappime:

Nieznacznie, ale ciut mniejsze i węższe w kroku sa BY. Choc moim zdaniem obie pieluszki sa porównywalne. Polarek cienki (u BY beżowy, w NM szarawy), fajniejszy niz w Milovii. I nie kulkuje sie, nie łapie klaczków (choc w praniu sie troche mechaci jak każdy mikropolar).
    NM przegrywają z BY w jednym punkcie: napy od spodu podbite są gumowa taśma, ktora czasem przykleja sie do laminatu PULowego. A próby jej oderwania często odwarstwiaja PUL. W BY napki od spodu podbite sa mikropolarkiem i tego problemu nie ma.
    Poza tym obie marki sa wg. mnie bardzo dobre jakościowo.

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    WAW

Domyślnie czy ktoś mi porówna kieszonki babyetta i nappime?

Do nowych BY używam wkładów o szerokości 13 cm np. Milovii lub starszych Puppi

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustoholiczka

Domyślnie

kustafa, dziekuje.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

nie ma problemu
    odpisałam ci też na pw

Chustomanka Awatar Krypto
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Polecam do nowych BY wkłady ręczniczkowe bambusowe, takie jak były kiedyś u Kokosi. IMO idealne połączenie.
    Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, ​Olimpia 2022.

Chustonoszka
    Miejscowość
    Kielce

Domyślnie

potwierdzam,mam nowe nappime kameleony i najnowsza babyette w takie zielone żabki i babyette nowe są mniejsze,zgrabniejsze i węższe w kroku niż nappime,ja najnowszą babyette zakładałam jak mała nie miała 4 kg! a najnowsza nappime przy 5 kg zaczełam zakładać,jutro zrobię Ci fotki bo dziś już ciemno

Chustoholiczka

Domyślnie

ok,czekam.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolciaczika Zobacz posta
    potwierdzam,mam nowe nappime kameleony i najnowsza babyette w takie zielone żabki i babyette nowe są mniejsze,zgrabniejsze i węższe w kroku niż nappime,ja najnowszą babyette zakładałam jak mała nie miała 4 kg! a najnowsza nappime przy 5 kg zaczełam zakładać,jutro zrobię Ci fotki bo dziś już ciemno
    a ja nowszą BY zapinam na mojego 12,2 kg dziecia na wszystkie napki. dodam, że wcale szczupak nie jest - ot, normalny chłopak w 50. centylu…
    to moje ulubione kieszonki, są najzgrabniejsze i starczą na długo

Chustomanka Awatar urkye
    Miejscowość
    Okolice Pyrlandii

Domyślnie

Ja mam nowe BY i Nappime, w obu firmach kupowałam w tym roku. Moim zdaniem BY są mniejsze, w szczególności na długość - BY mam już rozpięte na maxa, a Nappime są jeszcze spięte. Szerokość samej pieluszki, zarówno na brzuchu jak i w kroku porównywalna. PUL i polarek w obu fajny, generalnie jakościowo wypadają podobnie
    Piotras 10.2013 & Ola 01.2017
    mój blog szyciowy: szycie.blox.pl

Chustomanka Awatar urkye
    Miejscowość
    Okolice Pyrlandii

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krypto Zobacz posta
    Polecam do nowych BY wkłady ręczniczkowe bambusowe, takie jak były kiedyś u Kokosi. IMO idealne połączenie.
    Teraz też ma I potwierdzam, to idealne połączenie. W ogóle do kieszonek bez przeszyć imho takie wkłady są najlepsze.
    Piotras 10.2013 & Ola 01.2017
    mój blog szyciowy: szycie.blox.pl

Chustomanka Awatar Krypto
    Miejscowość
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    a ja nowszą BY zapinam na mojego 12,2 kg dziecia na wszystkie napki. dodam, że wcale szczupak nie jest - ot, normalny chłopak w 50. centylu…
    to moje ulubione kieszonki, są najzgrabniejsze i starczą na długo
    Moje też ulubione. Jestem Babyettofilką. Mój synek jest długi bardzo jak na swój wiek, a BY ma spięte na długość w rozm M i leżą świetnie... To chyba jedyne pieluchy, w których polarek przy nóżkach faktycznie w całości się chowa. Ani w Kokosi ani w Nappime nie udało mi się tego uzyskać.
    Artur 2013, Aurelia 2015, Laura 2020, ​Olimpia 2022.

Chustomanka Awatar britta

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nata76 Zobacz posta
    dziekuje Wam za odzew:*

czekam na porównanie starszych i młodszych. a napiszecie mi coś jeszcze o charlie banana?miękkie? fajne?
    no i napiszcie mi jak kieszonki bez przeszyć?

no wiecie...chodzi mi o wąskie fajne kieszonki, ale z tych wyższych
    Charlie są bardzo fajne, lubiłam je, ale to są biodrówki, układają się na pupie jak niższe majtki

mamru
    Guest

Domyślnie

A które to są najnowsze babyetty? Te w sklepie są najnowsze?
    Moja jest zgrabna, bez przeszyć. Do babyetty można upchać praktycznie wszystkie wkłady.

Chustofanka Awatar Megi
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ja tylko dodam od siebie, że starsze wersje babyetta i nappime różnią się (poza rozmiarem, jak pisały dziewczyny) też polarkiem - w nappime starszej wersji polar jest dużo cieńszy i po jakimś czasie się przeciera, a babyetta chyba od początku były szyte z grubym polarem.
    Zosia (08.2011), Tadzio (04.2013) i Stefcia (07.2014)

Chustomanka Awatar Jacuszkowa
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

Ja mam jedne i drugie zakupione ponad trzy lata temu dla Jacka. Babyetta to moje ulubione pieluszki z Nappime się nie polubiłyśmy bo były za wąskie i wciąż przeciekały. Teraz przy Jagódce jest niestety podobnie. Babyetta wciąż hulają a Nappieme nadal są za wąskie i nie przylegają ładnie do pupy. Moja subiektywna opinia
    Jacuszek - 14.03.2011 i Jagódka - 7.05.2014

Doradca Noszenia ClauWi® (kurs zaawansowany)

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamru Zobacz posta
    A które to są najnowsze babyetty? Te w sklepie są najnowsze?
    Moja jest zgrabna, bez przeszyć. Do babyetty można upchać praktycznie wszystkie wkłady.
    mamru, te które są w sklepie http://www.babyetta.pl/pl/c/PIELUSZKI-PUL/71 czyli I i II kolekcja, są już mniejsze. starsze (większe) to chyba modele już dawno wyprzedane i nieprodukowane, dostępne tylko u nas na bazarku. łatwo rozpoznać po wzroku PULa.