Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 188

Wątek: Smartlove

Mieszany widok

mamru
    Guest

Domyślnie Smartlove

no to kto kupił i jakie wrażenia? Piszcie! Jestem ciekawa Waszych opinii. Jak się ma kwestia ceny do jakości?
    Ostatnio edytowane przez spinek ; 06-01-2015 o 09:50

Chustoholiczka

Domyślnie

wiesz, mamru,ze tez chciałam taki watek założyć

Chustoholiczka Awatar ślimaczuś
    Miejscowość
    Radom / Warszawa

Domyślnie

a wiecie, że ja nie wiem co to za pieluszki, jakiegoś linka wrzucicie.
    Jaśnie Pan małżonek 25.07.2009 r., Angelika 09.11.2009 r. (*)

Umiesz liczyć licz na siebie

Chustoholiczka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ślimaczuś Zobacz posta
    a wiecie, że ja nie wiem co to za pieluszki, jakiegoś linka wrzucicie.
    nie ma jak, bo strony jeszcze nie ma. były na allegro ale nie ma

Chustofanka Awatar ciocia_wiedzma
    Miejscowość
    Karczew

Domyślnie

bo one jeszcze oficjalnie nie weszły do sprzedaży. Strona ma być dzisiaj. Mają też profil na FB

mamru
    Guest

Domyślnie

link na razie tylko z olx http://olx.pl/oferta/polskie-pielusz...8-ID6wf0D.html

no i czekam na Wasze opinie.
    Zastanawiam się czy za taką cenę można uszyć dobrą pieluszkę li TYLKO z polskich materiałów

Chustoholiczka Awatar kustafa
    Miejscowość
    WAW

Domyślnie

A czy jest jeszcze możliwość zamówienia 1 szt. liskow z coolmaxem? Czy wasze forumowe zamowienie juz poszło?

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Chustoholiczka Awatar ślimaczuś
    Miejscowość
    Radom / Warszawa

Domyślnie

Ja mam milovie z mikropolarem i też zakładka podszyta pulem. Hm...
    Jaśnie Pan małżonek 25.07.2009 r., Angelika 09.11.2009 r. (*)

Umiesz liczyć licz na siebie

mamru
    Guest

Domyślnie

O kurka, no rzeczywiście w milovia jest to samo. nie zajrzałam tam wcześniej. Troche niefajnie :/ a wkładki są identyczne. Dokładnie ta sama mikrofibra, tylko milovia ma prostokątne, a smartlove profilowane.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

wiecie co, dudusie też były kopią milovii, wkłady mieli profilowane… zastanawiam się, na ile można rościć sobie prawa do „autorskich” pomysłów w kwestii wielo? spójrzmy np. na taki wzór folkowy: ktoś wymyślił (chyba też milovia), a potem większość producentów wielo miała swój łowicko-folkowy odpowiednik. wszystko to płynne jest, choć oczywiście widzę różnicę między „czerpaniem inspiracji” a „kopiowaniem"

Są dwie grupy matek: te, które mają kryzysy i te, które się do nich nie przyznają

Miejscowość
    Karczew

Domyślnie

wydaje mi się, że jeśli milovia nie opatentowała swojego kroju, to nawet nie mogą nikogo o plagiat posądzić. W sumie to poszczególni producenci nie różnią się aż tak bardzo od siebie, bo jest skończona ilość rozwiązań które się sprawdzają przy wielo i za dużego pola do popisu nie ma.
    Ostatnio edytowane przez ciocia_wiedzma ; 31-07-2014 o 15:07

mamru
    Guest

Domyślnie

Ja ich nie posądzam o plagiat. Z reszta była tu parę lat temu podobna dyskusja kiedy powstala pewna pieluszkowa firma to właścicielka innej posądziła o plagiat. A to było moim zdaniem zupełnie nieuzasadnione bo to byly dwie zupełnie inne pieluszki. A tutaj jednak podobieństw jest duzo.
    Ja życze Smartlove na prawdę dobrze, bo pieluszki uszyte starannie i cena ok. Jesli do tego dołożymy miły kontakt i obsługę to milovia przegrywa. Bo milovia nie szanuje swoich klientów zupełnie.

Chustoguru Awatar Pat
    Miejscowość
    Warszawa-Białołęka

Domyślnie

Bo pul można albo samemu zaprojektować i mieć do niego prawa na wyłączność, albo korzystać z gotowych wzorów w drukarni, dostępnych dla wszystkich, albo wręcz kupować gotowy, zalaminowany materiał. Przyznam, że sądziłam, że Milovię stać na własny wzór pulu

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pat Zobacz posta
    Przyznam, że sądziłam, że Milovię stać na własny wzór pulu
    no właśnie, tym bardziej dziwią mnie ceny ich pieluszek...

Chustomanka

Domyślnie

Bo w naszej kochanej Polsce mamy zasadę szybko zarobić, nie patrzy się na dobro klienta. Spójrzcie jak uszyte są kieszonki zagraniczne np. BG, CP są perfekcyjnie dopracowane i uszyte. A zobaczcie jaka jest budowa naszych kieszonek, są uszyte najprostszym sposobem, najszybciej i najtaniej, pul zszyty z polarem i po sprawie, często bez przeszyć i wmawiają że tak lepiej, bo gumki nie odciskają. Bzdura jakąś totalna, tak jest łatwiej i taniej. A za wzór własny materiałów trzeba zapłacić, nie kupi się przecież tego w hurtowni tylko trzeba zamówić u producenta, a to kosztuje...i nie widziałabym w tym nic złego gdyby nie ceny polskich pieluch, są na poziomie BG, Grovii i CP, no proszę wybaczyć ale to spora przesada. Dlatego nie kupiłam już dawno polskiej pieluchy z wyjątkiem Milovii (bo tu producent przynajmniej pofatygował się i podkleił pulem polar który dotyka przuszka, wejście do kieszonki jest dobre i się nie rozciąga), poczekam na pieluchę, która jakością bedzie taka sama jak zagraniczne.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    Bo w naszej kochanej Polsce mamy zasadę szybko zarobić, nie patrzy się na dobro klienta. Spójrzcie jak uszyte są kieszonki zagraniczne np. BG, CP są perfekcyjnie dopracowane i uszyte. A zobaczcie jaka jest budowa naszych kieszonek, są uszyte najprostszym sposobem, najszybciej i najtaniej, pul zszyty z polarem i po sprawie, często bez przeszyć i wmawiają że tak lepiej, bo gumki nie odciskają. Bzdura jakąś totalna, tak jest łatwiej i taniej. A za wzór własny materiałów trzeba zapłacić, nie kupi się przecież tego w hurtowni tylko trzeba zamówić u producenta, a to kosztuje...i nie widziałabym w tym nic złego gdyby nie ceny polskich pieluch, są na poziomie BG, Grovii i CP, no proszę wybaczyć ale to spora przesada. Dlatego nie kupiłam już dawno polskiej pieluchy z wyjątkiem Milovii (bo tu producent przynajmniej pofatygował się i podkleił pulem polar który dotyka przuszka, wejście do kieszonki jest dobre i się nie rozciąga), poczekam na pieluchę, która jakością bedzie taka sama jak zagraniczne.
    o patrz, a ja jestem zupełnie odmiennego zdania. autorskie wzory PUL częściej można spotkać u forumek szyjących (nappime, kokosi, babyetta) niż u milovii. i cieszę się, że oferują kieszonki bez przeszyć - nie dlatego, że są tańsze. tylko węższe w kroku, bardziej anatomiczne i zdrowsze dla dziecka. uważam, że jakościowo są lepsze od zachodnich marek (zresztą i tak często produktowanych w chinach…), które nastawione są na masową sprzedaż. nie wspomnę już o możliwości indywidualnego dopasowania zamówienia (wymiana napek na rzep, polarku na bambus itp).
    milovia ma ceny z kosmosu, najgorszy na rynku mikropolar, który już po kilku praniach szarzeje i paskudnie się kulkuje. na dodatek wejście na wkład z przodu jest niepraktycznym rozwiązaniem u chłopców. nie wspomnę już o żenująco-olewającym podejściu do klienta (szczególnie polskiego), dzięki któremu nie kupię już żadnego produktu tej marki, choćby nie wiem, jak dobry by nie był.
    ale to oczywiście tylko moja opinia.

edit: aleśmy przyottowały! przecież to wątek smartlove
    kupiłam jedną pieluszkę z coolmaxem. fajne wykonanie, ale to chyba rzeczywiście najlepszy przykład, że nie można pogodzić przeszyć z wąskim w kroku fasonem, bo przestrzeń na wkład jest stanowczo za mała (u nas wchodzą jedynie prefoldy).
    Ostatnio edytowane przez kustafa ; 23-08-2014 o 22:43

Miejscowość
    Karczew

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    kupiłam jedną pieluszkę z coolmaxem. fajne wykonanie, ale to chyba rzeczywiście najlepszy przykład, że nie można pogodzić przeszyć z wąskim w kroku fasonem, bo przestrzeń na wkład jest stanowczo za mała (u nas wchodzą jedynie prefoldy).
    Bo projektowane do wkładów smartlove, które specjalnie są węzsze na środku
    Ostatnio edytowane przez ciocia_wiedzma ; 05-11-2014 o 16:04

Chustoholiczka Awatar wruuuu
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

A jak PUL dobrze trzyma? Nie ma przecieków?

Chustomanka

Domyślnie

No offtop niezły, najwyżej nas stąd wywalą
    Ale wytłumacz mi co jest zdrowszego w braku przeszyć, niezabezpieczonym brzuszku, wyłażących w Nappime nitkach (co mnie do pasji doprowadza), uszy w kieszonkach nie są wzmocnione, przez co wydaje mi się, że wyrwę napy. Wejście z przodu mi nie przeszkadza, bo łatwiej mi się sprawdza czy wkład jest bardzo mokry (też mam synka). Obracałaś Nappime na lewo? A widziałaś jakość pula? Czepiłam się jej, bo mam chyba 8 czy 10 szt i we wszystkich prują się nitki i wyłazi gumka, to ma być jakość za taką cenę? Jak dla mnie porażka. Gdyby były połowę tańsze, to przymknęłabym oko ale policz sobie tę pieluchę razem z wkładami... z ciekawości kupię Smartlove, bo dużo emocji wyciągnęła ta pielucha. Co do podejścia Milovii do klienta, nie miałam okazji sprawdzić, bo nie reklamowałam jeszcze żadnej ich pieluchy, a też mam kilka. Polar mają jaki mają, poszli w grubszy, bo lepiej odciąga wilgoć a mikropolary z kolei IMO szybciej łysieją i twardnieją.

Miejscowość
    WAW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NEMO Zobacz posta
    No offtop niezły, najwyżej nas stąd wywalą
    Ale wytłumacz mi co jest zdrowszego w braku przeszyć, niezabezpieczonym brzuszku, wyłażących w Nappime nitkach (co mnie do pasji doprowadza), uszy w kieszonkach nie są wzmocnione, przez co wydaje mi się, że wyrwę napy. Wejście z przodu mi nie przeszkadza, bo łatwiej mi się sprawdza czy wkład jest bardzo mokry (też mam synka). Obracałaś Nappime na lewo? A widziałaś jakość pula? Czepiłam się jej, bo mam chyba 8 czy 10 szt i we wszystkich prują się nitki i wyłazi gumka, to ma być jakość za taką cenę? Jak dla mnie porażka. Gdyby były połowę tańsze, to przymknęłabym oko ale policz sobie tę pieluchę razem z wkładami... z ciekawości kupię Smartlove, bo dużo emocji wyciągnęła ta pielucha. Co do podejścia Milovii do klienta, nie miałam okazji sprawdzić, bo nie reklamowałam jeszcze żadnej ich pieluchy, a też mam kilka. Polar mają jaki mają, poszli w grubszy, bo lepiej odciąga wilgoć a mikropolary z kolei IMO szybciej łysieją i twardnieją.
    NEMO, sporo tu o tym było na forum (wątek wielo a rozwój), ale napiszę w skrócie moją opinię (budowaną po rozmowie z fizjo): dla dziecka raczkującego/chodzącego zdrowiej jest, by „ładunek” wielo nie był zbyt szeroki w kroku, bo to może zaburzać prawidłowy rozwój motoryczny. możesz oczywiście mieć odmienne zdanie, ja to szanuję. ale BG czy CP dziecku nigdy nie założę. polarek podbity PULem przy brzuszku? a niby czemu miałoby to służyć? przecież przez polarek nie sączy się wilgoć z wkładu na skórę dziecka? no chyba, że pielucha jest na maksa przesikana, ale wtedy trzeba ją po prostu zmienić.
    mam 3 szt nappime. bardzo lubię tę markę. nigdy nie miałam problemów z nitkami czy gumkami, jedyna ich wada IMO to podbicie napek od spodu gumową tasiemką, która lubi przylepiać się do PULa i niszczyć laminat. wzmocnienie „uszu” nie jest mi do niczego potrzebne: choć w polskich pieluszkach PUL jest delikatny i zapinając ma się wrażenie, że „zaraz coś się podrze”, to NIGDY mi się to nie zdarzyło. a większość mojego stosiku to babyetty, kokosi i nappime. i jeszcze jedno: mikropolarek w kieszonkach tych marek się nie kulkuje oraz jest szary/beżowy przez co ładnie się starzeje
    mój bilans jest prosty: milovia pod każdym względem przegrywa z babyettą, nappime czy kokosi. może i dział reklamacji mają dobry, ale sposób komunikowania się z potencjalnym klientem ws. nowego wzoru, mamienie od kwietnia obietnicami „będzie dostępny za tydzień”, a następnie wypust zagraniczny PRZED polskim - no sorry, ale nie.