Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26

Wątek: Pieluszki wielorazowe z mikropolarem wbrew naturze??? Proszę o opinie

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar spinek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwia31 Zobacz posta
    Wyraziłam się chyba nie jasno, nie chodziło mi wbrew naturze w sensie ekologi, tylko wbrew naturze człowieka, przez okres pieluchowania dziecko jest "oszukiwane" że ma sucho jak zrobi siku do pieluchy a potem ma się uczyć że jednak tak nie jest. Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
    IMO uczucie suchosci jest wazne dla maluszków. po siusiu nie wybudzaja się etc. Osobiście, z czasem, gdy dziecko dorastało mi do nocnika wymieniałam pieluchy na te z "mokro od pupy" celem stworzenia dziecku dyskomfortu w zw. z załatwianiem swoich potrzeb fizjologicznych w pieluszke. nie widze sensu tworzenia takowego dyskomforty noworodkowi czy dziecku, któremu nie oferujemy alternatywy w postaci nocnika.

Cytat Zamieszczone przez kustafa Zobacz posta
    a miałaś coolmax?
    to tkanina, która ma mikrodziurki (dzięki czemu oddycha), jest wykorzystywana m.in. do produkcji odzieży sportowej. jeśli wkład w pieluszce z coolmaxem jest mocno przesikany, to niestety przez te dziurki przesiąka mocz i trochę czuć mokro
    dokładnie tak samo jak w mikropolarze. Oba materiały jedynie czastkowo chronia przed uczuciem mokra. Również w pampersie dziecko odczuwa wilgoć. Choc producenci przekonuja inaczej. Wiadomym jest to, że nie ma mozliwości by materiał, przez który "przeszedł" mocz i który z wkładem absorpcyjnym sasiaduje był całkowicie suchy.

Sylwia, możliwe, ze z logicznego pkt. widzenia może sie to wydawać wbrew naturze, ale i maści na ząbkowanie z tubki sa wbrew naturze. Nie przejmuj się tym, stosuj u maluszka warstwę "sucho od pupy", a gdy będziesz zbierała się do rozpoczecia nocnikowania wymień pieluchy na te mokro od pupy. Maluch szybko sie przestawi i nie bedzie rozkminiał, że kiedyś, 3 msc temu- dla niego lata świetlne temu, miał sucho po siku

zaraz, jak dzieć ze mnei zejdzie wpisze Ci które pieluchy mają mokro od pupy
    Ostatnio edytowane przez spinek ; 27-07-2014 o 14:52

Chustoholiczka

Domyślnie

jestem zachwycona pieluszką z coolmaxem za jej kompaktowośc i przewiewnośc, ale widze,ze mój synek jest za mały i musi mieć bardziej sucho.