Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Wątek: Wrzynanie się chusty w szyję....

Mieszany widok

Chustomanka Awatar Sandra
    Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie Wrzynanie się chusty w szyję....

Chyba dzieje się tak w plecaku prostym. Nie pamiętam czy z koszulką też. Na pewno jest to problem plecaka u mnie. W zasadzie to moje dziecko nawet jak jeszcze nie siadało walczyło by mieć ręce na zewnątrz. Zmieniło się to ostatnio. Z dwa tygodnie temu. I od tego czasu chusta idzie wyżej i zauważyłam czerwone ślady po chuście na szyjce...

Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

To jak powie mi ktoś co mogę robić źle, że tak się dzieje?

Chustofanka Awatar soh
    Miejscowość
    Japonia

Domyślnie

Moze za mocno dociagasz sama krawedz?
    Ja sie staram skupiac na szeroko pojetej krawedzi, tak min 3-5cm wglab chusty, a nie ciagnac za sam szew.
    Ale moze sie niech inni wypowiedza. Moje plecaki sa robione na szybko, od lat w ten sam sposob i nie mialam nigdy takich problemow.
    Jak masz zdjecia, to moze pomoc ocenic
    Soh i same corki - Majka (08/2007), Kalina (09/2009), Sumire (07/2012), i Amelka (02/2015)

yena
    Guest

Domyślnie

A w kazdej chuscie tak Ci sie dzieje? Ja mam wrazenie, ze jak sie za slabo dociaga srodkiem, za mocno dociaga krawedz, a do tego chusta z cienszych, to moze sie tak zdarzyc.

Chustoholiczka Awatar martaj
    Miejscowość
    POZ

Domyślnie

ja też tak mam u obecnie niespełna półrocznej córki. noszę ją w plecaku od ok.3 tyg.życia, nie pamiętam czy od początku tak było, zwróciłam na to uwagę niedawno. u starszej tego nie pamiętam, ale starszą zaczęłam wrzucać na plecy dopiero od 6 msc. A może to być też jakaś wrażliwość skóry dziecka? wiek dziecka? teraz faktycznie z dociąganiem problem, bo wierzga toto na plecach niemożebnie, ale z siedzącym to już łatwiej...
    Asieńka (2011) Justysia (2014) Czaruś (2017)

Chustomanka Awatar Madzia_180
    Miejscowość
    Brzeg

Domyślnie

my dopiero się uczymy. Gdy pierwszy raz wyszłam sama z maluchem, to zauważyłam po powrocie, że ma niestety ślady na szyjce. Póki co już wiem, że sama z plecakiem nie wyjdę. Muszę się podszkolić
    Szymonek 07/11/2009 i Filipek 31/03/2014

Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yena Zobacz posta
    A w kazdej chuscie tak Ci sie dzieje? Ja mam wrazenie, ze jak sie za slabo dociaga srodkiem, za mocno dociaga krawedz, a do tego chusta z cienszych, to moze sie tak zdarzyc.
    Bingo! No właśnie w tej cienkiej tylko... Ale ja prawie nie dociągam wcale tego plecaka... No nic wrzucę jutro wieczorem zdjęcie jak mi mąż bluetooth naprawi.

Miejscowość
    Czeladź

Domyślnie

Nasze wypociny. Prosimy o ocenę . Jak naciśniesz na miniaturkę to powiększy się zdjęcie .

Uprawnienia umieszczania postów