Pokaż wyniki od 1 do 20 z 37

Wątek: co zakładać na spacery dla roczniaka?

Mieszany widok

ania_przyszłamama co zakładać na spacery dla... 26-04-2013, 11:37
ewaibartek ecodidi wełniak i formowanka... 26-04-2013, 12:06
espejo Jakikolwiek dobry welniak ... 26-04-2013, 12:14
ania_przyszłamama a czy każdy wełniak z... 26-04-2013, 12:17
espejo jak nie wejdzie to zmień... 26-04-2013, 12:36
jul :thumbs up: Są też hand... 26-04-2013, 12:55
pijana_wiatrem ja Cie pociesze. u nas bylo... 26-04-2013, 12:58
Losanna ja podpisuję się pod tym, co... 26-04-2013, 12:16

Domyślnie co zakładać na spacery dla roczniaka?

Odkąd córka skończyła 10 miesięcy, wszystko, jak jeden mąż, zaczęło przeciekać. Nawet flip z formowanką bambusową po godzinie jest mokry. W domu mi to nie przeszkadza, bo i tak często przewijam małą, ale na spacery i na noc jestem zmuszona zakładać pampersa. Macie jakiś pomysł? Powiem szczerze, że do tej pory używałam głównie kieszonek. Może powinnam zainwestować w jakiegoś super wełniaka? Dajcie proszę jakieś konkretne nazwy firm albo stron internetowych, bo ostatnio już zupełnie nie jestem na bieżąco w temacie "pieluszkowym".

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ecodidi wełniak i formowanka tejże firmy, a do srodka wkład składany na 3 lub 4 Kokosi
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Jakikolwiek dobry welniak (gacie, nie otulacz) i formowanki - rozne.
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Domyślnie

a czy każdy wełniak z formowanką wejdzie pod spodnie tak, zeby sie dziecko mogło ruszać? np. ten ecodidi wejdzie?

Chustoholiczka Awatar espejo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ania_przyszłamama Zobacz posta
    a czy każdy wełniak z formowanką wejdzie pod spodnie tak, zeby sie dziecko mogło ruszać? np. ten ecodidi wejdzie?
    jak nie wejdzie to zmień spodnie
    Truscaffkowa Marzenka
    starszy i młodszy .... bardzo mi urośli

Chustodinozaur Awatar jul
    Miejscowość
    zachodnie podwarszawie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez espejo Zobacz posta
    jak nie wejdzie to zmień spodnie

Są też hand made'owe wełniane spodnio-otulacze, np podaj-dalej Magnolii. Mój nosił często w cieplejsze dni pieluchę a jak się ochłasdzało to na nogach getry.

mój w tym wieku nie siusiał aż tyle żeby przesiusiać sio (itti bitti, close parents), bo kieszonki owszem, notorycznie, tzn siusiał sporo, ale rzadko. Jak w następnym roku doszłam do zakładania mu formowanek z gatkami wełnianymi, to było ciepło i gatki robiły za szorty.

W nocy na nocną frormowankę (monkey snuggles, konopne lulu dodo) niezawodnie działały u nas wełniaki bbh, storcze i chyba popolini (nie pamiętam co mu zakładałam).
    żona TEGO Jaśka
    mama julówny (styczeń 2009), julińskiego (sierpień 2010), julowego (luty 2013) i julinka (kwiecien 2018)

Chustomanka
    Miejscowość
    Sosnowiec

Domyślnie

ja Cie pociesze. u nas bylo tak samo, odpuscilam, byl na pampach, bo babccia z ktora zostawal nie chciala sie meczyc. skonczyl 15 miesiecy i moge zakladac znowu formoowanke i flio
    Wojtuś 5.12.2011

Chustofanka

Domyślnie

No właśnie wiosna wielkimi krokami się w końcu doczłapała i zamierzam pożegnać się z jednorazówkami na wyjścia jednakże za chlodno jest jeszcze na przebieranie w plenerze więc zestaw solidny muszę sobie przygotować.
    Synuś ma 18 miesięcy o nocniku nawet nie mam co marzyć nie kapuje ni w ząb i tak sobie myślę że skoro bambusowa formowanka z wełniakiem sprawdza mi się bo rano poza pieluchą wszystko suche to pewnie i na spacer taki zestaw powinien być optymalny tj dać radę jakieś dwie godziny.Nie wiem tylko jak to będzie się miało do pozycji siedzącej w nocy jednak dziecko śpi więc leży i takiego nacisku na tą wełnę nie ma,w dzien biega po domu w tetrze spiętej snapi i wełnianych gatkach ale wtedy rzadko siada na tyłku ktoś kto wozi pociechę w wózku może się wypowiedzieć.Czy to ma szansę się sprawdzić?
    BASIA(20.01.2000)Ania(04.09.2009)Jaś(05.10.2011)

Chustomanka
    Miejscowość
    Kraków

Domyślnie

ja podpisuję się pod tym, co napisała ewaibartek - formowanki ecodidi - rewelacja dla megasikaczy.
    Dodam jeszcze, że ja stosuję też kieszonki bambusowe ecodidi, a do środka prefoldy bambusowe kokosi. To także zestaw nie do przesikania.
    Ostatnio edytowane przez Losanna ; 26-04-2013 o 12:16 Powód: literówka

Uprawnienia umieszczania postów