Pokaż wyniki od 1 do 20 z 42

Wątek: Womar eco 2

Mieszany widok

Chusteryczka Awatar wildhoney
    Miejscowość
    Land of Mordor

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez inwyt Zobacz posta

Wypożyczalnie zernęłam przed chwilą, ale niestety spasuję, droga zabawa tak wypróbować kilka nosideł/chust.
    na forum masz dział Wymienię/pożyczę, jedyne koszty, jakie ponosisz, to wysyłki pocztą - chyba że wymianka będzie stacjonarna, to pewnie jakiejś kawy
    Nazgul, 1. 02. 2009; Morgulina 13. 06. 2011
    One candle left to burn now... before the Darkness comes.

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa, Stegny

Domyślnie

Hej,

Temat się niestety rozwiązał lub skomplikował, zależy jak patrzeć. Dziś podnosiłam małego i coś mi strzeliło w plecach, ledwo sama się ruszam, mam zakaz noszenia, na stole czekają na telefon jutro skierowania na rehabilitację i rtg. Przy komputerze jestem na chwilę bo nie chcę się kłaść na termoforze wodnym, więc na zmianę leżenie i siedzenie. Teraz już noszenie nie dotyczy mnie tylko męża, zastanawiam się raczej jak skompensować brak noszenia cały dzień do wieczora. Zdjęcia może się uda jutro zrobić męża z nosidłem, bo dziś po południu zamiast prób noszenia mieliśmy zabawę z dyżurem ortopedycznym :/

Chustodinozaur Awatar panthera
    Miejscowość
    okolice warszawy, później Gdańsk, Wrocław i znów pod Warszawą. aktualnie Gdynia :)

Domyślnie

serdecznie współczuję kontuzji.
    w womarze te uchwyty na nóżki mi tylko przeszkadzały więc je olewałam i zakładałam nosidło jakby ich nie było wcale. jesli chodzi o zalezność miedzy noszacym a układaniem sie nosidła to jest mała. mój mąz jest słusznej postury (waga 110 kg) i na nim nosidło układało się nieco inaczej niz na mnie (50 kg) i musiał troszke niżej/wyzej zapinac pas biodrowy (moze zbyt wysoko zapinaliście?) w nosidle tez powinna być lekko wpadnięta pupa i zaokrąglone plecki. a skąd jestescie? moze ktoś w pobliżu ma jakieś nosidło i dałby zmierzyć.
    Damian 07.01.2005
    Maciek 07.09.2009
    Tomek 17.04.2014

J15.01.2013 [']

1% Maciek
    https://subkonta.jim.org/nasze-dzieci/profil?id=778572

uwaga: znikam na weekendy: odwyk i czas dla rodziny

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa, Stegny

Domyślnie

Po przerwie powracam ze zdjęciami. Dostałam zielone światło na noszenie (tylko schylać się i podnosić mi nie wolno, "w kapuście nie znalazłam to niech mi mąż podnosi" ), więc korzystam i na spacery zabieram nosidło na szybką akcję kończenia krzyku, ale nie jestem pewna czy dobrze noszę. Niby na zdjęciach z nosidłami tak właśnie dzieci wyglądają, ale odbiega to od prezencji w chuście. Przynajmniej poprawnie zawiązanej Jeśli coś mogłabym poprawić to poproszę bardzo o sugestie. Od razu dodaję że olewam tak jak Panthera uchwyty na nóżki, utrudniają zakładanie, a uda i tak nie mieszczą się w tych pętelkach dopinanych na panel.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...92815b558.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...192c6dd93.html
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...2de7d92b6.html

Chustomanka Awatar olmis

Domyślnie

Przede wszystkim raczki pod panelem do gory, maluch jeszcze nie siedzi, tak? To obowiazkowo. Duzo wiecej z tego nosidla nie wycisniej, nie ma mozliwosci zwezania czy skracania panela. Korzystanie z niego w tym momencie skrocilabym do aabsolutnego minimum, za 2-3 miesiace dorosniecie nosidlo bedzie odpowiedniejsze. A Tobie w nim wygodnie? Moze naa plecach bedzie lepiej?
    starsza siostra - 08.08.08, młodsza siostra - 06.10.10
    -----------------------
    Instruktorka Masażu Shantala, Doradczyni Akademii Noszenia Dzieci (lubuskie, Zielona Góra); www.nowoczesnerodzicielstwo.com.pl

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa, Stegny

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź Olmis
    Jeszcze dopytam - masz może jakiś patent na te rączki w górze? Młody sam wystawia tak, a tu nie ma jak w chuście "pełnego boku", więc wystawić łatwo.
    Z plecami się boję - dzień po tym jak testowałam plecak prosty i plecy mnie przy nim mocno rozbolały miałam kontuzję, którą ciągle czuję i w zasadzie raczej zaleczyłam na tyle, żeby móc jakoś działać przy dziecku, niż wyleczyłam. Nie wiem czy związek jakiś był, no i w nosidle inaczej na pewno, mi wygodniej i z przodu w nosidle niż w chuście, ale jednak się boję teraz na plecach próbować nosić.