Takie sa efekty wysadzania. Warto odpieluchowac dziecko, ale nie warto wysadzac.
Takie sa efekty wysadzania. Warto odpieluchowac dziecko, ale nie warto wysadzac.
Co sugerujesz?
Ściągnąć pieluchę już na zawsze? Tak po prostu?
Moje chłopaki:
Mały - 25.04.14, Duży - 12.10.12
Zapraszam do mnie: http://www.chusty.info/forum/showthr...BCno%C5%9Bci-)
U nas trochę podobna sytuacja i to od dłuższego czasu. Sporo czasu spędza na nocniku, nawet zdarza się, że je posiłki siedząc na nocniku. Często coś tam nasika i się cieszy, ale na razie widzę, że nie ma w ogóle świadomości, że chce mu się siku czy kupę. Sygnalizuje, że coś zrobił po fakcie, czasem broni się przed pieluchą, a czasem każe sobie założyć. Teraz będą upały, to spróbujemy w majtkach go zostawić, może w końcu coś załapie.
ee tam lipcowy Alu, ale z tego roku przecież
yyy właśnie to wyobraziłam i nie, zupełnie jestem na nie. Nigdy bym na to nie pozwoliła. U nas jest tak, że na nocniku załatwia się swoje fizjologiczne sprawy tj. kupa i siku i tyle. Nie ma żadnych zabaw, ani czytania na nocniku, bo uważam, że to nie miejsce na zabawę, a o jedzeniu na nocniku nawet nie chcę myśleć.
no wiesz może im szybko poszło i już nieaktualne
czynności inne niż kupa i siku u nas też nie wchodziły w grę na nocniku. Nie rozumiem nigdy gazet w cudzych toaletach i też nie pozwalam dzieciom się bawić kiedy siedzą na sedesie, a takie miały zapędy.
U nas bez ulubionej książki na nocnik nie zapędzisz, a już na pewno nie utrzymasz na nim delikwenta dłużej niż 5 sekund. Takie realia![]()
Zosia (08.2011), Tadzio (04.2013) i Stefcia (07.2014)
Kurcze ale mi się wydaje, że nomen omen dziecko powinno się skupićna czynności. Tak samo jak unikam karmienia dzieci przed bajką, albo w trakcie latania po podwórku, mają rejestrować że jedzą. Tak samo siedząc na kibelku, to nie robi kupy przy okazji czytania książki
![]()