Dziewczyny, potrzebuję trochę prefoldów dla niemowląt.
Chciałabym sobie ułatwić życie, bo dopiero będę uczyć się w ogóle pieluchować. Co polecacie? Jakie firmy Wam się sprawdziły?
Dziewczyny, potrzebuję trochę prefoldów dla niemowląt.
Chciałabym sobie ułatwić życie, bo dopiero będę uczyć się w ogóle pieluchować. Co polecacie? Jakie firmy Wam się sprawdziły?
Na razie w brzuchublizniaki wiec nie beda gigantami ale do chucherek tez nie należą
ja zakupiłam ecopi są ok![]()
Mam kikko żółte dla noworodka i pomarańczowe dla starszaka, ale używaliśmy zamiennie od urodzenia.Tylko nie spinałam klamerką, a składałam na trzy jak pieluchę. Teraz, jak braknie mi wkładów, to używamy do kieszonek. Są dość chłonne. Mogę polecić z czystym sumieniem.
Juleczka17.02.2013, Antoś
04.06.2017
Fajne są bambino mio, ale jak już to bierz te mniejsze, ja wzięłam większe i za szybko nie będą dobre, a mała ma prawie 5 miesięcy. Ja w ogóle się jakoś nie polubiłam jednak z prefoldami. Polecam o wiele bardziej wkłady Puppi.
Bambusowe prefoldy Pupeko - mięciutkie jak kaczuszka, rozmiar S pasuje potem idealnie jako wkład do kieszonek. Mam ponad dwa lata, używane przez dwójkę i nie zesztywniały ani nie skurczyły się. Żałuję, że nie kupiłam na początku więcej.
Ja używałam kikko żółte przez 3 pierwsze tygodnie potem już były za małe, ale sprawdzają się jako dodatkowe wkłady - polecam![]()
kikko sa fajne ale szybko sie robia sztywne...
zobacz wklady puppi, sa mieciutkie, do otulaczy idealne, i zwykle i skladane.
Ania
2008, 2011, 2013, 2018
ja tylko ecopi - bambusowe pupeko były miłe, ale wyłysiały po ok. roku (może kwestia pielęgnacji, specjalnie się nad nimi nie rozczulałam), w niektórych kikko porozsuwała się przędza i porobiły się prześwity. Miałam jeszcze polska podróbę ecopi - Mariko (?), tez słabsze, porobiły się przetarcia i dziury.
Żółtych ecopi używałam długo, chyba ze cztery miesiące, ale dziecko dość chude. W ogóle przez pierwsze pół roku to głównie prefoldów używałam, były najwygodniejsze i do zakładania i do prania. Zresztą teraz też jeszcze w domu często z prefoldów korzystam![]()