Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Wątek: Gorlice/Nowy Sącz/Jasło witają!

Mieszany widok

Chustonówka
    Miejscowość
    Gorlice

Domyślnie Gorlice/Nowy Sącz/Jasło witają!

Witajcie Dziewczyny (i Chłopaki?)!

Jestem mamą 5 tygodniowego Filipa. O chustach czytam już od jakiegoś czasu, jednak zakupu dokonałam dopiero tydzień temu (chusta kółkowa). Bardzo żałuję, że do ćwiczeń praktycznych nie przystąpiłam jeszcze w czasie ciąży, ponieważ na chwilę obecną nie idzie mi najlepiej. W poszukiwaniu rozwiązań moich problemów trafiłam na to forum i powoli wgryzam się w tematy.

Jeśli któraś z Was, doświadczonych Chustomam mieszka w pobliżu Gorlic (stąd jestem) lub Nowego Sącza czy Jasła (tu mogę dojechać) i mogłaby mi pomóc w opanowaniu sztuki chustonoszenia, będę bardzo szczęśliwa

Pozdrawiam serdecznie!
    Dominika

Chustoholiczka Awatar Basinda
    Miejscowość
    Koszalin

Domyślnie

Witaj
    Poszukaj podpowiedzi w wątkach o kółkowej z odwróconą krawędzią i na pewno sobie poradzisz

Uczyłam w zimie jedną mamę z Gorlic ale tkanej wiązanki i chyba nie ma jej na forum. Będę w okolicy w drugiej połowie lipca więc jakby co to mogę pomóc.
    Basia mama 5 małych Trolli
    Doradca Noszenia ClauWi, Certyfikowany Instruktor Masażu Shantala

Chustomanka Awatar Gugu
    Miejscowość
    Crosno

Domyślnie

Krosno pozdrawia! Mamy tu silną ekipę chustową, więc zapraszamy!!! Witaj!
    mama Estery lipiec 2012
    www.balkanfunk.pl

Chustonówka
    Miejscowość
    Gorlice

Domyślnie

Bardzo dziękuję Dziewczyny!

Basinda - polecam się łaskawej pamięci na chwilę obecną problem tkwi w moim nieumiejętnym obchodzeniu się z młodym, który jest dość ruchliwy i ciężko mi go poprawnie umieścić w chuście. Mały się złości i zapewne słusznie. Od początku ciężko mi nim manewrować, bo urodził się dość ciężki. Wiązanie także sprawiało mi problem, jednak dzięki linkowi z Waszych tematów jest troszkę lepiej.

Gugu - super, że jest ktoś z bliska. Na razie jeszcze za wcześnie, ale w razie czego chętnie przejechałabym się do Krosna na nauki. Czy w Krośnie organizują czasem jakieś warsztaty?

Chustomanka Awatar gosica502

Domyślnie

huda ja jestem z Jasła ale kółkowej to sama nie ogarnęłam więc nie pomogę nic O warsztatach w krośnie to nie słyszałąm póki co ale chyba Roma tam bywa często więc możnaby ją namówić żeby coś takiego zorganizowałą albo na osobiste konsultacje dojechać

Chustonówka
    Miejscowość
    Gorlice

Domyślnie

Gosica - witam Sąsiadkę! Fajnie wiedzieć, że chustowanie dotarło w nasze rejony
    Właśnie zaczynam żałować zakupu kółkowej, bo wygląda na to, że dla noworodka bardziej byłaby odpowiednia wiązana. Ale skusiłam się możliwością karmienia...która i tak się ode mnie oddala, bo jak już wspomniałam nawet poprawnie dziecka ułożyć w niej nie umiem. Chustę kupiłam na chusta.pl (lniana) i z instrukcji z tego portalu korzystałam. Ale z moim młodym te akrobacje są awykonalne...Dziś popróbuję wg filmików Izy BK