Mój synek (8 miesięcy) dostał ospę. Bardzo dużo krostek ma dookoła pupy. Pieluchy go urażają i boję się że krostki się rozdrapią. Jest niedobrze a nie mam pomysłu jak go teraz pieluchować (jest w wielo). Pomocy!!!!!!!
Mój synek (8 miesięcy) dostał ospę. Bardzo dużo krostek ma dookoła pupy. Pieluchy go urażają i boję się że krostki się rozdrapią. Jest niedobrze a nie mam pomysłu jak go teraz pieluchować (jest w wielo). Pomocy!!!!!!!
Może na czas choroby zakładać mu jednorazówki? Spokojnie dupkę posparujesz maścią.
ja bym przeszla na razie na pampki. Sa delikatniejsze od wielo. Moja siostrzenica miala tak duzo krostek na pupie w cipce i na plecach ,tam to nawet taki plac 15 na10 cm bez wolnego miejsca na skorze i bardzo cierpiałaPowodzenia
Bartek 02.05.2007Ksawery 07.08.2010
Sara 28.04.2012
Wysuszac gencjana na wodzie..... nie piecze....a ładnie wysusza i dezynfekuje Tylko nie na sprytusie.....bo piecze
Coś kiedyś słyszałam, że gencjaną lepiej nie, bo w razie pogorszenia lekarz nie widzi, co się tam dzieje.
Pani doktor w przychodni mówiła o wódce, ale sama nie wiem?
A może by tak bez pieluch ale jak to wykonać ?
moja chodziła w gaciach, wkład w środek, skarpety i getry na nogi, gacie były raz wełniane (zalanolinowane nie przepuszczają wilgoci) a raz bawełniane, różnie, wolałam bawełniane, bo można było sie nie przejmować zabrudzeniem kremem i wywalić potem, no i prałam na 60stopni, nie szkoda było. Wiadomo, trzeba było zmieniać często, bo przemakały, ale i tak musiałam pilnować i ciagle zagladac w te miejsca żeby obsuszac, smarować, więc to nie był problem, no i dzieki ciagłemu zmienianiu minimalizowałam trzymanie skóry w moczu, a takie gacie nie uciskają.Wkłady najdelikatniejsze jakie miałam, czasem jednorazowe belli bodajże, no takie grube poporodowe.
Wódki to bym nie próbowała.
Jednak wielorazowe pieluchy, ale szeroko bo w pachwinach dużo krostek. Dajemy radę często zmieniam. Osuszam. Zastosowałam homeopatię na swędzenie pomogła. Już coraz lepiej![]()