Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Wątek: Dziewczyny potrzebuję porady ospa!!!!!

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Częstochowy

Domyślnie Dziewczyny potrzebuję porady ospa!!!!!

Mój synek (8 miesięcy) dostał ospę. Bardzo dużo krostek ma dookoła pupy. Pieluchy go urażają i boję się że krostki się rozdrapią. Jest niedobrze a nie mam pomysłu jak go teraz pieluchować (jest w wielo). Pomocy!!!!!!!

Chustoholiczka
    Miejscowość
    Przygranicze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magi38 Zobacz posta
    Mój synek (8 miesięcy) dostał ospę. Bardzo dużo krostek ma dookoła pupy. Pieluchy go urażają i boję się że krostki się rozdrapią. Jest niedobrze a nie mam pomysłu jak go teraz pieluchować (jest w wielo). Pomocy!!!!!!!
    a czym pieluchujesz? zmieniaj często , bardzo albo jednorazówki , krostki trzeba wysuszyć przecież
    P 2000, M 2005 , M 2011, L 2015

Chustomanka Awatar alinoe
    Miejscowość
    Miasto Ognia

Domyślnie

Może na czas choroby zakładać mu jednorazówki? Spokojnie dupkę posparujesz maścią.

Chusteryczka Awatar ewaibartek
    Miejscowość
    Warszawa-Bródno

Domyślnie

ja bym przeszla na razie na pampki. Sa delikatniejsze od wielo. Moja siostrzenica miala tak duzo krostek na pupie w cipce i na plecach ,tam to nawet taki plac 15 na10 cm bez wolnego miejsca na skorze i bardzo cierpiała Powodzenia
    Bartek 02.05.2007 Ksawery 07.08.2010 Sara 28.04.2012

Chustonówka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Wysuszac gencjana na wodzie..... nie piecze....a ładnie wysusza i dezynfekuje Tylko nie na sprytusie.....bo piecze

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anula-B Zobacz posta
    Wysuszac gencjana na wodzie..... nie piecze....a ładnie wysusza i dezynfekuje Tylko nie na sprytusie.....bo piecze
    Tak stosuję nie smaruje wypróbowane na starszym synku. Dzięki!

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewaibartek Zobacz posta
    ja bym przeszla na razie na pampki. Sa delikatniejsze od wielo. Moja siostrzenica miala tak duzo krostek na pupie w cipce i na plecach ,tam to nawet taki plac 15 na10 cm bez wolnego miejsca na skorze i bardzo cierpiała Powodzenia
    Tak chciałam spróbowałam pampek ale się okazało ż krostki ma w miejscu przylegania na nóżkach. A synek ma dokładnie jak twoja siostrzenica. No i klops

Chustomanka
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Coś kiedyś słyszałam, że gencjaną lepiej nie, bo w razie pogorszenia lekarz nie widzi, co się tam dzieje.

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Częstochowy

Domyślnie

Pani doktor w przychodni mówiła o wódce, ale sama nie wiem?

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Częstochowy

Domyślnie

A może by tak bez pieluch ale jak to wykonać ?

lalunia
    Miejscowość
    Nadalskądinądznikąd

Domyślnie

moja chodziła w gaciach, wkład w środek, skarpety i getry na nogi, gacie były raz wełniane (zalanolinowane nie przepuszczają wilgoci) a raz bawełniane, różnie, wolałam bawełniane, bo można było sie nie przejmować zabrudzeniem kremem i wywalić potem, no i prałam na 60stopni, nie szkoda było. Wiadomo, trzeba było zmieniać często, bo przemakały, ale i tak musiałam pilnować i ciagle zagladac w te miejsca żeby obsuszac, smarować, więc to nie był problem, no i dzieki ciagłemu zmienianiu minimalizowałam trzymanie skóry w moczu, a takie gacie nie uciskają.Wkłady najdelikatniejsze jakie miałam, czasem jednorazowe belli bodajże, no takie grube poporodowe.
    Wódki to bym nie próbowała.

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magda1980 Zobacz posta
    moja chodziła w gaciach, wkład w środek, skarpety i getry na nogi, gacie były raz wełniane (zalanolinowane nie przepuszczają wilgoci) a raz bawełniane, różnie, wolałam bawełniane, bo można było sie nie przejmować zabrudzeniem kremem i wywalić potem, no i prałam na 60stopni, nie szkoda było. Wiadomo, trzeba było zmieniać często, bo przemakały, ale i tak musiałam pilnować i ciagle zagladac w te miejsca żeby obsuszac, smarować, więc to nie był problem, no i dzieki ciagłemu zmienianiu minimalizowałam trzymanie skóry w moczu, a takie gacie nie uciskają.Wkłady najdelikatniejsze jakie miałam, czasem jednorazowe belli bodajże, no takie grube poporodowe.
    Wódki to bym nie próbowała.
    Dzięki za radę

Chustonówka
    Miejscowość
    okolice Częstochowy

Domyślnie

Jednak wielorazowe pieluchy, ale szeroko bo w pachwinach dużo krostek. Dajemy radę często zmieniam. Osuszam. Zastosowałam homeopatię na swędzenie pomogła. Już coraz lepiej

Uprawnienia umieszczania postów