DziękiJuż wysyłam dane
DziękiJuż wysyłam dane
Mama dwóch Aniołków (+12. 2010 i +11.2018), Andrzejka (03.2012), Julka (04.2014), Martusi (09.2015), Karolka (10.2019) i Helenki (03. 2021)
:
Emilia, stanowcze niejuż taaaaak długo czekam!
Tapatalk
Leci do mnie w tej chwili
Tapatalk
Ponosiłam pomotałam, porównałam z innymi indiaczami i wnioski mam następujące.
Dusze ma - ogromną, mogłaby leżeć w moim stosiku i cieszyć oko, bo niczym nie przypomina mi indio (no jedynie wzorem).
Jeżeli któraś z Was po noszeniu w niej chce kupić indio to powiem IMO, że ta chusta jest bardzo mocno sprana i jakby to określić spalona prasowaniem.
Indio nie lubi żelazka. (Może to nie jest duża ilość ale mam/miałam 3 nowe i jedno używane - nieprasowane i są milusie jak kaczuszki)
Sugerowałabym abyście jej tak dużo nie prasowały to ma szanse pobiegać jeszcze po forum
Fajny klasyk, odcień mój i mam ochotę na natura, a tu w kartonie patrzy na mnie aurora - leży i zastanawiam się czy motać czy sprzedać...
Emilio, co prawda nie miałam w rękach tego natura, ale uczynię zastrzeżenia. Po pierwsze natury są inne niż kolorowe indio. Grubsze. Po drugie to indio jest stare zdaje się, strata bawełna. Czyli zupełnie inna niż obecne bawełny. Chusty ze stratą metką, bez zaznaczonego środka, są zupełnie inne niż chusty później produkowane.
I to dotyczy wszystkich starych chusty, nie tylko indio. Paski didka, czy stare leo to są cuda cudeńka zwykle. Miałam kilka w rękach![]()
Nie tak.
Nie teraz.
Nie w ten sposób.
Pojawia się zbyt wcześnie i zbyt nieoczekiwanie.
To, co nieuchronne
Jest potwornie przedwczesne.
Powinno przyjść dopiero później.
Jutro. Za rok. Za sto lat.
[Gerhard Zwerenz]
Co prawda wysłałam adres do Baryczki ale dowiedziałam się, że Inkę niedługo dostanę do łamania więc mogłabym się przesunąć o 2 osoby?
Chusta u mnie. Jak młody odzyska dobry humor, to robimy pierwsze podejście do motania.
Tapatalk
Eyja macalam stare wypieszczone indio dziewczyny ktora mota w nie trzecie dziecko i jest mniej plaskie niz to, nie wiem jak to opisac ale to wydaje sie byc sklejone. Mialam w rekach stara katje i imo tez byla milsza. Wiem, ze to stara bawelna i chusta z duszą, dlatego ostrzegam kogos kto ma doczynienie z tym indio jako pierwszym, zeby sie nie sugerowal i nie zniechecil bo nowsze sa delikatniejsze. Leo turquoise mam wlasnie na sobie i tez nie jest cudem miekkosci moim zdaniem. Z baweln bezwzglednie indio od milienn ktore odkupilam cz/b to najmilsza puchata bawelna jaka mialam. Mialam ochote rozebrac sie i zawinac w nie bo bylo tak cudne. I placze za nim!
Emilia, Twoje zdanie dużo mi pomogło. Ja nie mam doświadczenia, motam młodego używaną natką. Fakt, że ten indiacz jest twardawy, nawet twardszy niż nasza nati (choc nie tak jak nowy lniany opal), lekko mnie zdziwił. Czytałam o indio mięciutkich jak kaczuszka. I tak jak pisze Emilia, chciałabym kupić kółkową indio, a ten indiacz by mnie zniechęcił.
Niemniej wzór ma cudowny
Tapatalk
Emilia dobrze, że informujesz bo zapisałam się na testy żeby sprawdzić co takiego w Indio jest i żeby łatwiej było mi męża do zakupu Indio przekonać![]()
Ja się z kolei chętnie zamienię z kimś z końca kolejki, albo wręcz ustawie się znów na koniec, bo moje dziecko zupełnie niechustowemuszę zaczekać na lepsze czasy, może mu się odmieni, a teraz szkoda żeby chusta tylko polezala u mnie nieużywana. Może ktoś jest chętny na zamianę? Jeśli nie, to poproszę o przeniesienie na koniec.
J.2014 i E.2016
Ok, Ire nie odpowiada, anczess chce poczekać. Piszę do muzakate
Tapatalk
Przepraszam, Baryczka, trafiłaś akurat na zamieszanie przeprowadzkowe i nie wchodziłam na forum przez kilka dni. Ale niech to indio jednak leci dalej, mam maleństwo i mało wprawy do twardych chust, rezygnuję z testu.
od 20.09.2011 pomagam Miłoszowi poznawać świat ))
od 16.06.2015 szczęścia rodzinnego jeszcze więcej z Lidią :*
od 08.05.2018 pełnia szczęścia- dołączył do nas Aleksander <3
O, dobrze że piszesz, habibti. Nie zauważyłam, że muzakate poprosiła o dalszy nr.
Także w wolnej chwili piszę do Cane
Tapatalk
Dwa miejsca mnie nie urządzają
To może ja od razu pójdę za OleD, będzie dla wszystkich czekających lepiej, bo się kolejka przesunie spawiedliwie i oczko w górę![]()
J.2014 i E.2016