Ja wczoraj postanowiłam, ze zaczynamy wysadzać. Majka ma już prawie 10 także już czas najwyższy. Dobrze myślę, ze najlepszy będzie taki zwykły nocnik bez bajerów? Bo wydaje mi się ze melodyjki itp będą rozpraszać dziecko.
Ja wczoraj postanowiłam, ze zaczynamy wysadzać. Majka ma już prawie 10 także już czas najwyższy. Dobrze myślę, ze najlepszy będzie taki zwykły nocnik bez bajerów? Bo wydaje mi się ze melodyjki itp będą rozpraszać dziecko.
Maja - 12.04.2014
Jędrek - 14.03.2017
My zaczynamy dziś. Zaordynowałam babciom, żeby Młodego wysadzały po spaniu. Zauważyłam, że właśnie wtedy najczęściej jest kupa..
spoczi, je bym kupowała bez bajerów. Moja siostrzenica ma 19 miesięcy a na nocniku jest wysadzana od 7 miesiaca. Tyle, że siostra zawsze jak małą wysadza to daje jej najróżniejsze zabawki, książeczki, puszcza bajki. Wydaje mi się, ze ją to rozprasza i mała nie wiem, po co siedzi na tym nocniku, więc dalej robi w pieluchy.
My mamy nocnik najprostszy, ikeowy za parę złotych. Sprawdza się dobrze.
Zabawki zawsze układam przy nocniku, czasem oglądamy książeczkę. Zabawki grająco-świecące odpadają, chyba zbyt by dziecko rozproszyły. Nawet takich nie mamy![]()
My mamy nocnik grający (taki zwykły bez szczególnych efektów). Dziecko wie co tak naprawdę jest nagradzane brawami bo wyłapuję dokładnie ten moment kiedy siusia. U starszej się to sprawdziło więc próbuję z młodszą (tylko ona do żłobka chodzi, a tam nie sadzają na nocnik i efekty mamy marne). Co do zabawek to sadzam w łazience i daję zabawki z kąpieli bo te się nie nudzą tak szybko (zabawa jest tylko w kąpieli więc raz dziennie przez 15-20 minut i nie zdążą się znudzić).
Misiulka (03.2007), Madziulka (06.2013)
http://emenemsymamusi.blogspot.com/
Wręcz przeciwnie. Jak dla nas to super wygodny sposób pozbywania się ładunkuNocnik ma dość wysokie i przez to wygodne oparcie oraz dość szerokie boki pod pupę. Na początku sadzaliśmy i przytrzymywaliśmy młodego bo słabo sam siedział, potem jak opanował tą sztukę to bezproblemowo. Starszy synek koleżanki sikał od pewnego czasu na ten nocnik tylkona stojaka. Też się sprawdzał właśnie ze względu na swoją wysokość i głębokość dzięki czemu prawie nic nie wychlapywało się na zewnątrz.