Pokaż wyniki od 1 do 20 z 47

Wątek: Kiedy nocnik?

Mieszany widok

Chustofanka Awatar Baryczka
    Miejscowość
    Dolina Baryczy

Domyślnie

My zaczęliśmy, gdy młody miał 6.5mca. Pierw sadzanie na sucho,w pieluszce, później gdy młody robił skupioną minę. Po rozpoczęciu rozszerzania diety musiał się trochę wysilić, dla mnie to był sygnał, by szybko, ale nie wystraszywszy syna umieścić go na nocniku. Od kilku tygodni wysadzam go przy każdej zmianie pieluchy i pozwalam posiedzieć, ale maks. 15 minut. Zawsze wokół nocnika są zabawki itp.
    Także od kiedy skończył 7mcy nie zrobił ani jednej kupki w pieluszkę- wszystkie udało nam się złapać w nocnik

Chustonoszka
    Miejscowość
    Elbląg

Domyślnie

Nasz wysadzany na nocnik od skończenia 6 miesiąca. Teraz ma 22 miesiące i przez ten cały czas wpadek w postaci większego gabarytu było może z 15 razem zliczyć. Koło 16 miesiąca zaczął wołać a-a gdy coś mu się chciało. Aktualnie woła tylko na kupę, na siku nie ma czasu i dodatkowo wszedł w okres tzw. buntu i przekory, ale jak się go namówi by siknął to zazwyczaj pielucha sucha jest. Polecam.

Chustopróchno Awatar magnus

Domyślnie

Właśnie rozmyślam nad zakupem odpowiednio małego na 6-miesięczne pupsko nocnika. Macie jakieś typy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magnus Zobacz posta
    Właśnie rozmyślam nad zakupem odpowiednio małego na 6-miesięczne pupsko nocnika. Macie jakieś typy?
    Ikea Tani i wygląda na to, że wygodny My mamy ten wyższy i droższy za całe 19,99
    moje miejsce wirtualne Petit bon ton

Chustomanka Awatar bafika
    Miejscowość
    Lubawa

Domyślnie

A ja mam pytanie, bo nie wiem jak robić. Młody ma 9m-cy i do tej pory go nie nocnikowałam. Na moje nieszczęście kupki robi o 6rano często jeszcze w łóżku... czasem zdarzy się później ok 7 ale nigdy nie wiem kiedy robi bo nie stęka, nie spina się itd. Ot tak mu to wychodzi. I sama nie wiem czy sadzać czy jeszcze poczekać?

Chustomanka Awatar spoczi

Domyślnie

Majka wreszcie przestała bać się nocnika!! może wreszcie coś ruszy w temacie, bo wcześniej była histeria i straszny płacz jak ją tylko próbowałam posadzić a wczoraj zaczęła sama próbować usiąść na niego, dzisiaj już dwa razy usiadła szczęśliwa
    Maja - 12.04.2014
    Jędrek - 14.03.2017

Chusteryczka
    Miejscowość
    Gdanisk

Domyślnie

A jak tak stęka to co, szybko ściągać pieluche i na nocnik? Nie speszy go to?
    Maj 2014 i Marzec 2016

Chusteryczka Awatar Leoni
    Miejscowość
    Krosno

Domyślnie

mój jak stęka i kurczowo trzyma się czegoś to posadzenie na nocnik go rozprasza i nic nie zrobi. Znudzi się siedzeniem i zabawą ale jak włoże pieluchę to za jakiś czas jest kupsko
    ale siku robi jak go tylko posadzęmam wrazenie że wie o co chodzi i posadzony dusi żeby się wysikac

Chustonówka

Domyślnie

Ja zaczęłam wysadzać jak młody miał 5,5 m-ca. Jeszcze nie siedział, więc używaliśmy takiej miseczki, nad którą go trzymałam. Teraz ma już 10 m-cy i od jakiegoś miesiąca próbuję go przestawić na nocnik. Niestety idzie marnie. Do miseczki dalej ładnie robi, a z nocnikiem jakby nie do końca wiedział, o co chodzi. Czasem posadzę go na nocnik i nic, a przestawiony nad miseczkę ładnie robi i kupkę i siusiu.
    Nie wiem czy walczyć z nocnikiem czy trochę jeszcze poczekać. Trochę się boję żeby z załatwianiem się nie był kojarzony tylko nasz pseudo nocnik chiński. Młody idzie niedługo do żłobka i mam nadzieję, że Panie będą choć trochę go wysadzać. Ale zdaję sobie sprawę, że nikt go nie będzie trzymał nad miską.
    Mam jakieś dwa, trzy miesiące na przestawienie chłopaka.

bafika jeszcze tylko Ci napiszę, że mój też robił pierwszą kupkę prawie od razu po przebudzeniu. Ja po prostu jak tylko słyszałam, że się przebudził, wysadzałam go i zawsze robił i siku (czasem miał nawet suchą pieluchę po nocy) i kupkę. Później trochę się przestawił ale po przebudzeniu siusiu jest zawsze. Nawet mój mąż jak ma do wyboru wysadzić lub zmienić pieluchę z kupą, to wstaje mimo wczesnej pory.

Uprawnienia umieszczania postów