fane, luzacko![]()
fane, luzacko![]()
Ale że co, że położyła sobie dziecko na plecach? Też tak robiłam podczas wiązania, jak moje były trochę większe. Taka ze mnie nieodpowiedzialna matka![]()
Ja się zbieram do plecaka od dwóch miesięcy chyba. Kilka razy spróbowałam i nic z tego nie wyszło, ale już się robi gorąco ( a dziecko robi się klockiem), więc jestem zdeterminowana
![]()
Madorado - dużo chyba zależy i od rodziców i od maluchaJa, jeśli czegoś nie widzę, jestem bardzo niepewna - co wiązania na plecach nie ułatwia
No i nie każde dziecię i nie na każdym etapie tak współpracuje
Także, w tym przypadku granice odpowiedzialności są uwarunkowane wieloma czynnikami
![]()
Owszem, moje były bardzo współpracujące. Zwłaszcza jedna córka potrafiła się wczepić we mnie jak małpka, nawet jak bez chusty ją nosiłam prawie nie czułam ciężaru, bo się całym ciałem trzymała skubana![]()
dzieki, wątek jak dla mnie, na razie mam opanowane w miare wrzucanie na plecyw nosidle córki
ale wolałabym plecak, bo na pewno lepiej dziecko przylega a w nosidle majta się nieco niesiedzący maluch
więc uzywam tylko na chwilke nosidła...ale tak chwila do chwili i wychodzi pewno pol godz dziennie.
moje dziecko prostuje mi nogi na plecach i ten kawałek materiału pod pupą wypada
:sierpień 2013, i
!marzec 2015
Moja tak samo mapewnie jednak wyssane, bo i babcia noszona i mama
![]()
Madzik 2012 - Grzybeczek potocznie zwany Armagedonem
Kacper 2016 - Paskud
Maksymilina 2019 - Gustlik
Boooskie!Będę sobie powtarzać: They never fall
![]()
Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014![]()
Witek -Wielka Niespodzianka 06.08.2018
Moja córka od jakiegoś czasu też się tak trzyma, że ja jej nie muszeChyba, że ma zły humor
A jak się czegoś przestraszy to tak się mnie z przodu trzyma, że mogę rozłożyć ręce na boki![]()
"Szczęście dla ludzkości, że nie możemy zmusić dzieci, by ulegały wpływom wychowawczym i dydaktycznym zamachom na ich zdrowy rozum i zdrową ludzką wolę." J. Korczak