Pokaż wyniki od 1 do 20 z 95

Wątek: Pracuję nad plecakiem prostym

Mieszany widok

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

To bardzo ciekawe, co mówisz, bo we wszelkich instrukcjach z naciskiem się mówi: "głęboko między siebie a dziecko" - i tak zawsze starałam się robić. Więc można włożyć chustę za głęboko?

Ja chyba jednak muszę wrócić do tej swojej koncepcji zrobienia filmiku z wiązania kieszonki i wrzucenia go tu do poprawki.

Chustoguru Awatar HoliPoli
    Miejscowość
    Belgrad

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez samasia Zobacz posta
    To bardzo ciekawe, co mówisz, bo we wszelkich instrukcjach z naciskiem się mówi: "głęboko między siebie a dziecko" - i tak zawsze starałam się robić. Więc można włożyć chustę za głęboko?

Ja chyba jednak muszę wrócić do tej swojej koncepcji zrobienia filmiku z wiązania kieszonki i wrzucenia go tu do poprawki.
    ja nie trzymam się instrukcji tak co do słowa, więc może coś robię źle ale na pewno takie pomysły jak wkładanie materiału w spodenki dziecka itp powodują że chusta jest za głęboko i niedociagnięta

Ale od kolanka do kolanka z podwinieta miednicą to jest głęboko

Edit: jeszcze dodam, że w zdecydowanej większości wrzucam z tobołka, więc chusta jest tak głęboko jak sięga tobołek i to zdecydowanie nie jest tak głeboko jak na filmiku zalinkowanym.
    Ostatnio edytowane przez HoliPoli ; 17-06-2014 o 08:47

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

No właśnie, w tobołku nigdy, przenigdy nie wyjdzie tak głęboko. Byłam przeświadczona, że głęboko = dobrze, więc próbowałam tej metody zarzucania na plecy. To wygląda tak fajnie, tak... solidnie

Chustofanka Awatar cathleen
    Miejscowość
    Warszawa

Domyślnie

Się podepnę - młoda nie daje się zatobołkować, wrzucam ją na plecy i dopiero nakładam chustę - jak wpycham materiał między siebie a dziecko - nie umiem porządnie dociągnąć dolnej krawędzi, aż zsuwa mi się z ramion. Gdy mam tylko od kolanka do kolanka - to przy dociąganiu chusta mi "podjeżdża" tak, że jest od połowy uda do połowy uda i młoda siedzi płytko. Czy da radę zawiązać plecak nie z tobołka, czy zawsze będą luzy/problemy z dociągnieciem?

Uprawnienia umieszczania postów