Pokaż wyniki od 1 do 20 z 95

Wątek: Pracuję nad plecakiem prostym

Mieszany widok

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

Dołączę, mogę? Od kiedy przykładam się do tobołka to dół chusty wychodzi nam chyba ok, gorzej z górą, naciągam i naciagam, a jak już zawiążę, to i tak zawsze przy pociągnięciu za poły na ramionach wychodzą luzy spod karczku, wtedy przeciągam je do końca, rozwiązuję i po naciągnięciu wiążę raz jeszcze. Dobrze, można tak? No i jak tego uniknąć? Postaram się foty jakieś wrzucić...
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chusteryczka Awatar Magenta
    Miejscowość
    Polska Pn

Domyślnie

fotki fotki

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

Czyli tworzymy plecakową grupę wsparcia?

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ja chyba nie...

Chusteryczka
    Miejscowość
    Szczecin-nie nad morzem:)

Domyślnie

A wiesz, to jest mysl Zgłaszają się chętne na naukę, pięknie prosimy jakąś doradczynię przemiłą coby się nami zaopiekowała i np.umawiamy się, że raz w tyg każda wrzuca fotkę albo dwie celem konstruktywnego skrytykowania Będzie motywacja do ćwiczeń (a z tym u mnie ciężko , choć plecak na lipiec będzie niezbedny) i postępy będzie fajnie widać, no i dla kolejnych chustujących mogłoby się przydać... Co Wy na to?
    Zosia - przyniosłaś nam wiosnę 21.03.2009
    Kazik - Zimowy Okruszek 12.02.2014
    Witek - Wielka Niespodzianka 06.08.2018

Chustopróchno
    Miejscowość
    Warszawa, Skorosze

Domyślnie

ależ jeśli znajdziecie doradczynię, która się podejmie doradztwa na podstawie zdjęć wrzucanych na forum, to jasne
    nie bronię przecie, tylko piszę, że się nie piszę

Chustoholiczka Awatar samasia
    Miejscowość
    Warszawa Jelonki

Domyślnie

mi., ty już raczej nie potrzebujesz wsparcia

Dobrze, więc mój cel na jutro/pojutrze to zawiązanie plecaka wysoko i porządne dociągnięcie górnej krawędzi chusty

Chusteryczka
    Miejscowość
    Irlandia/Galway

Domyślnie

Mi zaczal udawac sie prosty od kiedy przestalam za mocno dociagac dolna srodkowa czesc chusty. Jesli z grubsza sobie podzielimy zamotany plecak na 4 strefy to idac od gory:

1. Gorna czesc plecow/kark.
    2. Dolna czesc plecow.
    3. Pupa.
    4. Uda do dolkow podkolanowych.

Ja zawsze dociagalam od gory pasmo po pasmie (po wrzucaniu z tobolka). Blad jaki robilam to, ze skupialam sie na tym dociaganiu idac od gory w dol, a w trakcie luzowala mi sie ta czesc chusty pod kolankami (nr 4). Dziec prostowal nogi i chusta mi uciekala spod tylka albo dociagalam czesci 1-3 na tyle mocno, ze dolna krawedz sie wysuwala. Oswiecilo mnie, kiedy pojelam, ze zeby ta chusta spod tylka sie nie wysuwala musze pilnowac, zeby chusta pod kolankami (nr 4) byla odpowiednio napieta a chusta na pupie (nr 3) juz mniej, zeby ta pupa troszke miala miejsce wpasc. I tego pilnowac i przy robieniu tobolka i przy dociaganiu. Ja zarzucam dziecia z tobolka, potem zakleszczam jedna pole miedzy kolanami, prostuje sie, dociagam pole mocno trzymajac jedna reka napiecie tej dolnej czesci chusty (nr 4) a druga reka dociagam reszte (wlasciwie tylko czesc 1-2, czesc 3 minimalnie).

Mi sie ten sposob sprawdzil, teraz jak nosze to tylko w prostym.
    A. 02.2010, T. 06.2012

Uprawnienia umieszczania postów