to i ja się podepnę, mała 7 kilo i plecakuję od niedawna, wrzucam z biodra ale właśnie wychodzi za nisko... mam też szeroką chustę i zawsze na górze zostaje mi materiał ;/ może powinna być węższa?
to i ja się podepnę, mała 7 kilo i plecakuję od niedawna, wrzucam z biodra ale właśnie wychodzi za nisko... mam też szeroką chustę i zawsze na górze zostaje mi materiał ;/ może powinna być węższa?
hm nie wiem ale ja mam wrażenie, że więcej chusty pod tyłek małej nie wciągnę. no nic pozostaje trenowanie i czekanie na dwie chusty które do mnie idąmoże na nich pójdzie lepiej.
W związku z chorobą na razie odpuściłam treningi, ale mam pytanie.
Jeśli dobrze zrozumiałam, była tu mowa o tym, że w plecaku prostym chusta nie ma iść między brzuchami rodzica i dziecka, jak w wiązaniach z przodu, bo wtedy nie da się jej dobrze dociągnąć. Oglądałam parę dni temu instrukcję plecaka wrzuconą przez bardzo popularną Australijkę z "Keep calm and carry them": https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater
Ona ten materiał pod pupę wsadza bardzo głęboko, zawsze mi się wydawało, że to tak ma być (nawet dlatego próbowałam jej sposobu zarzucania chusty na dziecko na plecach), ale teraz mam wątpliwości.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Mi się wydaje, że ona zdecydowanie za głęboko ten materiał wsadza. Dolna krawędź też powinna być napięta a tego nie zrobisz jak znajduje sie ona między brzuchem dziecka a Twoimi plecami. Tu materiał powinien iść od kolanka do kolanka. Z resztą w wiązaniach z przodu też. Raczej to podciąganie materiału między rodzica a dziecko ma spowodować podwinięcie miednicy po prostu ale do tego również wystarczy, ze będzie iśc prosto od kolanka do kolanka. Przynajmniej ja tak to widzę
To bardzo ciekawe, co mówisz, bo we wszelkich instrukcjach z naciskiem się mówi: "głęboko między siebie a dziecko" - i tak zawsze starałam się robić. Więc można włożyć chustę za głęboko?
Ja chyba jednak muszę wrócić do tej swojej koncepcji zrobienia filmiku z wiązania kieszonki i wrzucenia go tu do poprawki.
Zosia 2013
Tymek 2016
Instagram, Facebook: Gender dla dzieci - książki, filmy, pomoce, Migamy do dzieci - grupa wsparcia
Ja podwijam ten material identycznie jak ona, od strony kolan dziecka. Jest mi tak bardzo wygodnie i plecak sie nie rozjezdza ani nie rozluznia. Ile chusty trafia miedzy mnie a dziecko nie mierzylam, jakos bardziej ufam feedbackowi od wlasnego kregoslupa niz rzeczom wyczytanym na sieci.